Domácí tvaroháček - jak udělat?

24
1.12.11 12:20

Domáci tvarohaček-jak udělat?

Prosím poradíte jak připravit domácí tvaroháček? Děkuji, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2010
1.12.11 12:22

Ahoj, já dělám tak: Tvaroh, smetana, vanilkový cukr plus dávám troch kakaa, u nás raději čoko věci:-ú

A pak dělám s pudinkem, tvaroh smíchám s pudinkem, osladím, trochu vanilky a je to mňamka:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
1.12.11 12:27

Dělám s puginkem. Uvařit normálně pudink (dávám o půl deci míň mléka), nechat vychladit. Pak smíchat s tvarohem, někdo má rád víc pudinkový někdo víc tvarohový, musíš vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
1.12.11 12:52

Utřu polotučný tvaroh s domácí marmeládou (mám trošku řidší a málo slazené) a přidávám krájené/strouhané ovoce.

S tim pudingen to taky vyzkouším, zní to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
1.12.11 13:21

Já vyšlehám šlehačku, pak do toho dám jeden nebo dva tvarohy, podle toho, jak je potřebuji sdělat, trochu osladím, a do misek to prokládám piškoty a i ovocem, když je, např. jahodami. Je výborný, nenáročný na suoviny i na přípravu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
1.12.11 14:13

Ahoj holky, ty tvaroháčci zní dobře, malej je má rád. Určitě zkusím udělat. A jak dlouho vydrží v ledničce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
1.12.11 15:17
weendulka píše:
Ahoj holky, ty tvaroháčci zní dobře, malej je má rád. Určitě zkusím udělat. A jak dlouho vydrží v ledničce?

V ledničce? Tam se to u nás ani nedostane :oops: Ale jinak bych tomu dala dva dny maximálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.12.11 21:21

Všem moc děkuji za receptíky, zítra vyzkouším :lol:
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.7.12 16:30

Ahoj maminky. Malýmu bude za chvíli rok, chystám se dělat tyto dobroty doma. Z jakých ingrediencí to děláte? Tvaroh polotučný nebo plnotučný? Zakysaná smetana - jaký výrobce je nej? Jaká šlehačka (kolik %?) A puding -kupujete různé druhy? Děkuji za odpovědi. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
12.7.12 16:36

Já používám vaničkový tučný tvaroh, do něj jen zamíchám rozmačkané ovoce. Ještě dávám bílý jogurt. Smetanu, šlehačku ani puding nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
12.7.12 16:43

Já zase smíchám měkký tvaroh s vanilkovým cukrem a pár lžícemi mléka. Jinak mám od kamarádky recept na domácí puding:

http://www.youtube.com/watch?…

1. 5× vejec, 1× salko, 1× čerstvé mlíko (220ml), cukr, více mističek na formu, nebo jedna velká megaforma
Salko do misky + horká voda,

• vajíčka, pořádně míchat, aby v horký vodě nesrazila

(tady to dělali přes síto

• čerstvé mléko

tj ten puding
karamel - cukr, voda, ke konci trochu limetky
(někdy se povede, někdy tj strašný hořky tak nevím, kde je tajemství, zkoušet
pak dáš karamel do formy, přiliješ „puding“ a vařit ve vodní lázni (v páře)
vaří se podle toho, jak máš velkou formu, zjistíš to píchnutím parátka do pudingu
nelepí-li párátko, je puding hotový
jí se chlazený, nejlíp druhý den

Posílám tak, jak mi to napsala :-) Snad se v tom vyznáte :-)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
12.7.12 16:44

Je to recept zvlášť na puding a zvlášť na karamel, kterým se to potom poleje :-)

• Citovat
  • Upravit
13
21.7.12 10:25

Ahojky, ja davam jeden tvaroh z vanicky nizkotucny a jednu zakysanou smetanu a pul van. cukru. Vse poredne zamicham, davam do kelimku a nahoru polevam grankem ( granko a trosku horke vody, zamichat). V ledniccce to mam tak nejvice ti dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tereznn
15.1.13 13:10

Rychlodotaz: Mícháte tvaroh do pudinku za tepla nebo za studena?

• Citovat
  • Upravit
1183
15.1.13 13:15

Jde to tak i tak, ale já míchám raději do studeného. Zrovna dnes ho budu dělat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat