Domácí tvaroháček - jak udělat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Domáci tvarohaček-jak udělat?
Prosím poradíte jak připravit domácí tvaroháček? Děkuji, Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já dělám tak: Tvaroh, smetana, vanilkový cukr plus dávám troch kakaa, u nás raději čoko věci:-ú
A pak dělám s pudinkem, tvaroh smíchám s pudinkem, osladím, trochu vanilky a je to mňamka:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám s puginkem. Uvařit normálně pudink (dávám o půl deci míň mléka), nechat vychladit. Pak smíchat s tvarohem, někdo má rád víc pudinkový někdo víc tvarohový, musíš vyzkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Utřu polotučný tvaroh s domácí marmeládou (mám trošku řidší a málo slazené) a přidávám krájené/strouhané ovoce.
S tim pudingen to taky vyzkouším, zní to dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vyšlehám šlehačku, pak do toho dám jeden nebo dva tvarohy, podle toho, jak je potřebuji sdělat, trochu osladím, a do misek to prokládám piškoty a i ovocem, když je, např. jahodami. Je výborný, nenáročný na suoviny i na přípravu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, ty tvaroháčci zní dobře, malej je má rád. Určitě zkusím udělat. A jak dlouho vydrží v ledničce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
weendulka píše:
Ahoj holky, ty tvaroháčci zní dobře, malej je má rád. Určitě zkusím udělat. A jak dlouho vydrží v ledničce?
V ledničce? Tam se to u nás ani nedostane
Ale jinak bych tomu dala dva dny maximálně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky. Malýmu bude za chvíli rok, chystám se dělat tyto dobroty doma. Z jakých ingrediencí to děláte? Tvaroh polotučný nebo plnotučný? Zakysaná smetana - jaký výrobce je nej? Jaká šlehačka (kolik %?) A puding -kupujete různé druhy? Děkuji za odpovědi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já používám vaničkový tučný tvaroh, do něj jen zamíchám rozmačkané ovoce. Ještě dávám bílý jogurt. Smetanu, šlehačku ani puding nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zase smíchám měkký tvaroh s vanilkovým cukrem a pár lžícemi mléka. Jinak mám od kamarádky recept na domácí puding:
http://www.youtube.com/watch?…
1. 5× vejec, 1× salko, 1× čerstvé mlíko (220ml), cukr, více mističek na formu, nebo jedna velká megaforma
Salko do misky + horká voda,
- vajíčka, pořádně míchat, aby v horký vodě nesrazila
(tady to dělali přes síto
- čerstvé mléko
tj ten puding
karamel - cukr, voda, ke konci trochu limetky
(někdy se povede, někdy tj strašný hořky tak nevím, kde je tajemství, zkoušet
pak dáš karamel do formy, přiliješ „puding“ a vařit ve vodní lázni (v páře)
vaří se podle toho, jak máš velkou formu, zjistíš to píchnutím parátka do pudingu
nelepí-li párátko, je puding hotový
jí se chlazený, nejlíp druhý den
Posílám tak, jak mi to napsala
Snad se v tom vyznáte ![]()
- Citovat
- Upravit
Je to recept zvlášť na puding a zvlášť na karamel, kterým se to potom poleje ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky, ja davam jeden tvaroh z vanicky nizkotucny a jednu zakysanou smetanu a pul van. cukru. Vse poredne zamicham, davam do kelimku a nahoru polevam grankem ( granko a trosku horke vody, zamichat). V ledniccce to mam tak nejvice ti dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rychlodotaz: Mícháte tvaroh do pudinku za tepla nebo za studena?
- Citovat
- Upravit
Jde to tak i tak, ale já míchám raději do studeného. Zrovna dnes ho budu dělat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit