Domácí wellnes

1444
19.10.22 19:57

Domácí wellnes.

Potřebuji poradit. Máme malou zahradu a moc se tam toho nevejde. Chtěli bysme nějaké wellness zázemí, ale musíme se rozhodnout jaké, všecko se tam nevejde. Maličký zastřešený bazén, vířivka, nebo sauna a ochlazovací káď? Co byste mi z vlastní zkušenosti doporučili a proč? Co nejvíc využíváte? Já bych brala saunu, manžel vířivku a děti vířivku nebo bazén. Zvažuji, co se bude používat nejvíc a neomrzí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4129
19.10.22 20:01

Já bych brala vířivku. Sauna mě nebaví. Navíc je to takový menší bazén pro děti, takze tak trošku kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
19.10.22 20:05

@hanyny Já s dětmi z výše uvedeného nejvíc využíváme bazén, chlap saunu. No a kdybychom neměli vířivku, tak by nám nechyběla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
19.10.22 20:06

Virivka je energeticky hodne narocna na provoz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
19.10.22 20:12
@ivašot. píše:
@hanyny Já s dětmi z výše uvedeného nejvíc využíváme bazén, chlap saunu. No a kdybychom neměli vířivku, tak by nám nechyběla.

A máte všechny 3 věci? Vířivku nevyužíváte? Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
19.10.22 20:13
@cecetka píše:
Virivka je energeticky hodne narocna na provoz :nevim:

Já vím, ale zas se mi tam líbí ta celoroční využitelnost. Já právě nevím, co se brzy omrzí. Proto mě zajímají ty zkušenosti těch, co to mají. Mám kamarádku, co mají doma velký bazén a pak třeba řekne, že tam byla za léto 3×. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
19.10.22 20:44
@hanyny píše:
A máte všechny 3 věci? Vířivku nevyužíváte? Proč?

máme všechno a spolehlivě nejmíň využíváme vířivku. Mě je prostě protivná, už tím kolik se tam cpe chemie a stejně se ta voda už několikrát zkazila. To se mi v bazénu nestává. Takže my ji momentálně máme vypuštěnou a čas od času do ní vodu napustíme a pak třeba 2× použijeme. U toho mě štve spotřeba vody a u trvale napuštěné zas spotřeba elektriky. A to né kvůli penězům, ale spíš kvůli „ekologii“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.10.22 21:33

My máme plavací virivku, pozivame celoročně, je pro 10 lidi, takže pro děti vlastně menší bazén. Topeni je řešené tepelným čerpadlem, vodu tam máme rok a je krasne čistá, je třeba o ní teda pečovat, ale není to nic náročného, občas zaměříme pH, chemie se dávkuje sama, je tam i UV lampa, která taky čistí. Za nás ideální kompromis bazen/vířivka, je tam i protiproud, manžel chodí i plavat, mě to v protiproudu nebaví…Koupeme se celoročně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
19.10.22 21:55

Vířivky má tu nevýhodu, ze se o to musis hodně a hlavně správně (!!!) starat. U nas ji mají jedni příbuzní, stará se o to chlap, ale žena se tam koupat nemůže - on tam asi někdy dává moc chemie a ona má z toho často dyskomfort. Jednou jsem to měla i já a trvalo týden, než jsem se toho zbavila. Ale když to dela někdo rozumný, muže to byt fajn, to nepopírám. Mne osobně by se líbila slaná… jenže ty jsou dražší a pece je náročnější a kvůli té soli to asi dříve odejde :think:

Infrasaunu bych nechtěla, když už, tak klasiku finskou. V ty infra je to divny, se člověk pece jako v mikrovlnce :lol:

Bazén (menší) máme a pro děti je fajn… hlavně pro ty cizi (kamarády našich děti), co doma bazén nemají :lol: ti si to užívají vždy nejvíce a s nimi i ty naše :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.10.22 22:22

@hanyny bazén a sauna super, vířivka nevyužitá, brzy půjde do oběhu… Kdyby byla vnitřní, jak to měli tcháni, tak by mě to bavilo. Ale máme venku a v zimě, kdy to do ní člověka láká nejvíc, se nám do ní nechce, radši zalezeme do sauny :mrgreen: A nevím jak vodomilné máš děti, ale naše by rozhodně vířivka neuspokojila. Takže bych si to nemalovala jako kompromis :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.22 23:28

Sauna a vířivka… Vířivku buď nahrejes, nebo necháš studenou a použiješ na zchlazeni po sauně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
20.10.22 07:17
@Barevné klubíčko píše:
Sauna a vířivka… Vířivku buď nahrejes, nebo necháš studenou a použiješ na zchlazeni po sauně :palec:

To právě ne, do vířivky nesmíš upocená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
20.10.22 07:20
@neila píše:
@hanyny bazén a sauna super, vířivka nevyužitá, brzy půjde do oběhu… Kdyby byla vnitřní, jak to měli tcháni, tak by mě to bavilo. Ale máme venku a v zimě, kdy to do ní člověka láká nejvíc, se nám do ní nechce, radši zalezeme do sauny :mrgreen: A nevím jak vodomilné máš děti, ale naše by rozhodně vířivka neuspokojila. Takže bych si to nemalovala jako kompromis :nevim:

Tak u nás by to nebyl velký bazén, ale malé plivátko, jak jsem psala, nemáme moc prostor. Vířivku jsem chtěla do země a nebo bazén do země, ale ten by byl tak 2×3, to nevím, jestli by to děti uspokojilo, navíc už máme puberťáky.
My právě jezdíme na chalupy s wellness a tam tu vířivku docela dost využíváme, právě nejradši to mám, když je venku zima, ale nevím, jak by to bylo, pokud bychom to měli doma.
Já právě vidím u lidí, co už mají ten bazén pár let doma a větší děti, že to taky moc nevyužívají, tak nedokážu posoudit, co se využije nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
20.10.22 08:31

@hanyny to je právě ten problém… když je to doma, tak to zevšední, navíc je tam potřebná docela péče (vířivka). My máme od USSPA, se všemi ptákovinami, jako jo, když je nějaká party atp., tak se využije, ale my do ní jinak téměř nelezeme. Bazén jsme kopali loni, 7*3,5m a ten jede furt :palec: I v zimě, páč ho využíváme na otužování. Je to o preferencích asi, já se spíš uvolním v sauně :nevim: Do cizí vířivky, nedejbože hotelové, nevlezu, přijde mi to nechutné :mrgreen: Ale to je můj problém :andel: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
20.10.22 08:41
@neila píše:
@hanyny to je právě ten problém… když je to doma, tak to zevšední, navíc je tam potřebná docela péče (vířivka). My máme od USSPA, se všemi ptákovinami, jako jo, když je nějaká party atp., tak se využije, ale my do ní jinak téměř nelezeme. Bazén jsme kopali loni, 7*3,5m a ten jede furt :palec: I v zimě, páč ho využíváme na otužování. Je to o preferencích asi, já se spíš uvolním v sauně :nevim: Do cizí vířivky, nedejbože hotelové, nevlezu, přijde mi to nechutné :mrgreen: Ale to je můj problém :andel: :mrgreen:

Já do nich dřív i lezla, ale od té doby co vím, co ta domácí obnáší, tak fakt nee :mrgreen:
Taky máme USSPA a my s ní měli teda i dost problémů, snad 4× měnili tlačítka, než vyvinuli nějaká nová odolnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný