Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj, premyslime o nejakem malem domacim zviratku. nejvic by se nam libil ten kralicek, ale jedna znama me od toho zrazuje. mate ho nekdo doma? nebo jake zviratko byste nam zacatecnikum doporucili? (holcicky 5 + 2 roky)
diky
ahojky, včera sme si přinesli králíčka teddyho, v dospělosti má +- 1 kilo, je to moc moc přítulné zvířátko, měli sme štěstí a máme ho od chovatelky, která je má doma v bytě, takže je naučený na záchod ( nikam jinak se nevyčůrá, ani když ho třeba hodinu chováme), bordel taky nedělá, protože v kleci nemá piliny ![]()
náš malý 18m je z něho úplně hotový, pořád chodí a mamí hop hladí
nijak mu neubližuje a na zemi si spolu hrají ![]()
takže já můžu králíčka pro děti jen doporučit
Králíček je bezva - ale jen - pokud ho seženete krotkého - nebo uplně mrňavého, aby se dal ochočit - jinak si totiž domů uvrtáte zvířátko,které bude vyplašené po každém vypuštění - a nebo jako se to stalo mým známým: překousané všechny káble k pc, televizi, pračce … vykousané díry do sedačky… bobky - které ochutnal i tchán, když si myslel - že to na zemi je zbytek studentské směsi.-))) apod.-) jo a králík dorostl do asi pěti kg.
Já osobně bych volila menšího pejska - nebo kočku. Ale zase říkám - u obojího od chovatelů, kteří preferují od narození socializaci zvířátek. Tudíž - aby už při predávání majitelům byla zvířátka na lidi zvyklá.
U psů je ale třeba také vybírat dobře rasu - ne všechna malá plemena jsou pro děti vhodná - teda, pokud je má v rukou začátečník. Pokud byste chěli poradit s výběrem pejska, klidně SZ.
Ahojky a zvířatům zdar - podle mě je moc dobře, když se dětem pořídí zvíře - učí je to zodpovědnosti a také vidí vzor - jak se ke zvířatkům chovaji jejich rodiče - to pak často přebírají do dospělosti.
Ahoj, co takhle zkusit činčilu. Je malá chlupatě mazlivá, je záruka že „nepřeroste“ a od chovatele je už většinou zvyklá a ochočená. Pejska bych nedoporučovala - pravidelné procházky min. 2× denně jsou náročné. Kočička by taky šla, ale musí se počítat s tím že je to osobnost a neposlouchá jako pejsek.
AHOJ, my mame doma zakrslého králíčka Richarda a mame uz ho 4 roky, Kupovali jsme ho ve zverimexu a vyrostl nam jen trohu, porad je maly, takze na velikost jsme meli stesti, jinak je uplne nenarocny, curat a kakat na jedno misto se naucila si po pul roce,spinka na rucniku, takze zadnej neporadek po nem neni. Radim hned od zacatku porad brat a chovata davat na klin, my to nedelali, hlazeni miluje od cunmacku pres ouska, ale chytit ho do ruky a chovat, to ne. Asi 3 roky nam tu behal volne po byte, pak jsme si porodili novy nabytek, ktery ho tedy silene lakal, parkrat zakousnul, tak ted ho poustime jen po dohledem, a to je dohled-2 deti za nim lezou, ja u toho, aby mu Kubik nevytrhl chlupy…Pry se dozivaji i 12 let-overeno, i kdyz nas veterinar rika, ze 5tilety kralik je uz hodne stary. Por deti bych rekla idealni, a do bytu. My se ted budeme stehovat, tak jsme si rikali, ze az ríša odejde, vyberem pejska na zahradu.Kdyby to neco zajimalo, napis, misa
K té činčile… činčila je noční tvor, přes den miluje svůj klídek a spí. Velice špatně snáší neodbornou manipulaci - zvláště v rukách malých dětí.
Mně je vůbec líto všech zvířátek, když s nimi manipulují dětičky. Nejlépe to asi snášejí psi, ti bývají v tomto rozumní. Ale o psech asi tato diskuze není.
Taky se přimlouvám za činčilu - NE! K tak malým dětem se nehodí, doporučuji až tak od5/6let. Sama jsem je cca 10 let odchovávala. Jsout to prima přítulná zvířátka, ale jak psala předchozí pisatelka - je to noční zvíře a přes den chce mít klid - v noci zase chtějí klid děti
A k malým dětem se nehodí hlavně kvůli manipulaci. Když by ji z neopatrnosti chytli za kožíšek, tak ho pustí a za chvilku by byla samá lysina ![]()
K malým dětem tak třeba morče, ale chce to dětem ze začátku hodně vysvětlovat a dohlížet. Morčata hůře snáší stres a mohou pak i uhynout
diky za vase nazory, my jsme doma mivavali jen rybicky a vodni zelvy, takze zkusenosti se zviratkama moc nemam, ale taky se prave obavam, jak by mazlicek dopadl, kdyby si s nim nase holky „pohraly“, proto se mi zamlouval ten kralik, kterej by mohl bejt ve svym pelisku a vyndaval by se ven jen za dohledu dospelych. ale mam strach z toho prerustani a ze zapachu. ale asi stejne zvitezi ![]()
Ahoj, taky jsme měli „králíčka“. Vyrostl z něj pěkný macek. Bořek- tak se jmenoval,se ale nechtěl nechat ochočit
Pořád jen zdrhal a zanechával cestičky bobků
No mě to nevadilo (jako děti jsme doma jednou měli 30 křečků- všechny samičky vrhly mladé najednou, myšky, psa a další „havěť“), prostě jsem to uklidila, ale manžel nebyl nadšený. Musíš to zvířátko koupit malé a ochočit, protože z vyděšeného a věčně zdrhajícího králíčka nebudou děti moc nadšené. Mimochodem Bořek taky překousl každý kabel,který objevil- naštěstí to vždy bez úhony přežil. Hodně zdaru s jakýmkoli zvířátkem
Zápachu a občas i nepořádku se ale nevyhneš.
Ahoj,
králíčka jsme měli ke 3,5 holčičce - nejdřív dobré, pak si na něj malá zvykla tak, že ztratila respekt a mořila ho tak, že začal kousat - dost drdně, možná to bylo také tím, že to byl samec a dospěl. Byt také nezůstal bez úhony, k jídlu měl Pištin nejraději gumové hračky. Někde jsem četla, že dětem do 3 let se malá zvířata nemají dávat do ruky - v zájmu obou. Celkem souhlasím. Teď máme laboratorní myšky(děti 6 a 3), což není zvíře do ruky, ale na koukání, a jsme celkem spokojení - když mají dost prostoru a nové podněty, jsou poměrně akční, večer kolikrát sedíme u terária a pouštíme si místo televize myši. Jinak na kontaktní zvíře asi toho psa - ale hodně uvážlivě, hodně informací.
Hodně štěstí, Eva
Máme taky myšky a super k tomu ještě rybičky a taky dobrý
Nic jiného bych asi ani nechtěla.
Naše malá chová už léta křečky, super je, že jí nemusíme s péčí pomáhat - zvládá skoro vše sama. Nevýhoda - životnost křečka není tak dlouhá a děti špatně snáší, že křeček umřel.
Mám štíry. A kočky a rybičku. Jako malá sem měla králíka, osmaka, morče, křečky, fretku, potkana a psa.