Domácky Emil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
22.6.15 11:02

A proč mu neříkat prostě Emile? Pardon, ale já nesnáším zdrobněliny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6350
22.6.15 11:03

Můj manžel se tak jmenuje, když jsem se to dozvěděla, šla jsem do kolen, hrozné jméno :D. Dostal ho po dědovi, tchýně čekala holčičku Verunku, v tom šoku ji nic jiného nenapadlo (druhý děda byl Mikuláš, bezva možnosti :D ). Celé dětství se za své jméno styděl :oops:. Říkám mu Emile, Emčo, Emi. Míla je podle mě úplně jiné jméno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
22.6.15 11:04

U nás v rodině jeden byl a všichni mu říkali Miloš. Asi ani plno lidí nevědělo, jak se doopravdy jmenuje. Myslím, že to moc vděčné jméno není, ani pro dítě ani pro dospělého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
22.6.15 11:18

Mě se Emil náhodou líbí. Ve vzdálenějším příbuzenstvu se to jméno dědí už snad 5 generací. Mají to rozděleno: dědeček je Emil, tatínek Míla, a mimi je teď Emík, nebo Milda. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13142
22.6.15 11:25

Nedala bych. Ale mě se nelíbí ani dívčí verze Emílie/ Emily :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
22.6.15 12:12

Mě nepřipadá tak hrozné :think:
jen chci říct, že u nás taky vybíral jméno manžel a mě se vůbec, ale fakt vůbec nelíbilo - dneska jsem ráda, že se nenechal překecat a nemáme stopadesátou Emičku, Elišku, Natálku, atd. prostě jména, co jsem chtěla já, ale že má dcera originální jméno a při zavolání na ni se neotočí půlka hřiště :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
22.6.15 12:18

@geilens a mohu se zeptat jak se dcera jmenuje? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
22.6.15 12:44

@Barus21 osobně bych toto jméno nedala…nikdy se mi nelíbilo, ale když jsem před časem se s jedním Emilem seznámila tak ze začátku mi přišlo divné ho oslovovat, ale časem jsem si zvykla a i docela se mi to jméno začalo líbit. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4620
22.6.15 12:47

@Barus21 Monika - na první pohled nic extra - ale kolik takových ve věku do 10let znáš :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24180
22.6.15 12:48

Nedala bych, nelíbí se mi. Navíc ke jménu Emil se mi rovnou přiřadí robot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24180
22.6.15 12:52
@Barus21 píše:
@berusa.m to máš taky pravdu :) Tímhle argumentuje přítel taky :) jak říkam, jak to jméno slyším denně několikrát, už mi nepřijde tak hloupé ale ted se zamýšlím jak by se mu říkalo, ale stejně asi nakonec vyberu jiné.. ale přítel je z tohodle jména uplně vedle, my se neshodnem nikdy :zed:

@Barus21 manžel měl oblíbené jmono Veronika, mě se nelíbí. Já Nicol, to se zase nelíbilo manželovi. Tak jsme oba dva upustili od našich nej… jmen a vybrali jsme jiném, které se nám líbilo oboum (máme Zuzanku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
22.6.15 13:24
@kometa32 píše:
Nedala bych. Ale mě se nelíbí ani dívčí verze Emílie/ Emily :(

a to ještě ta Emílie je lepší než Emily.
Nicméně bych mu říkala Emile, ale tohle jméno bych mu nedala. Pravda, já skoro celý těhotenství chtěla Kvida, ale ten Emil je snad ještě horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
22.6.15 13:25

@geilens Monika je pěkné jméno :kytka: a shodou okolností já mám ve svém okolí hodně Monik, jak velkých tak malých :) Ale určitě to není jméno které by mělo sposta holčiček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
22.6.15 13:28

@geilens taky si pro Vaška vybral jméno manžel, já ještě na přípravně zkoušela, jestli si to nerozmyslel, ale nakonec jsem ráda, že Vaška máme. Pravda neníto úplně originální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31395
22.6.15 13:31

Emila bych nedala. S jedním jsem chodila do školy, pěkný, statný chlap…a Emil. Pro mě prostě divný, nemužný jméno. Říkalo se mu prostě Emile, semtam někdo Emčo, ale to právě ho dělalo ještě víc zženštilý. No fakt ne. A to pominu teda, že se nelíbí tobě. Prostě právo veta a nazdar, vyberte něco, co se líbí oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze