Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, přítel chce strašně aby se syn jmenoval Emil.. co tomu jménu říkáte? Popravdě mě se moc nelíbí a ani mě nenapadají žádné tvary jen Emil, Emílek a Emča ale Emča je takový.. no divný
![]()
Já s vámi souhlasim děvčata
Přítel to jméno opakuje tak často, že už si na to pomalu zvykám, ale pak se zase hnedka oklepu
Jen mě právě zajímalo, zda se tu najde někdo, kdo dal svému miminku toto netradiční jméno. Prostě si nedovedu představit jak bych mu říkala, Emílek to nebude navěky a Emil ano je takový hrubý
My meli na chate mistniho vesnickeho debila jmenem Emil a rikalo se mu Emílek debílek, takze mne to jmeno asociuje osobu rozumu mdleho a diteti bych ho nedala. Navic ani tobe se nelibi…
Příspěvek upraven 22.06.15 v 10:36
Mě to jméno nijak nevadí. Jednoho Emila znám a je to normální pohodový chlap. Líbí se mi, že je dnes fakt neobvyklé a že ve školce nebude 5 Emilů. Tak jak je dnes 5 Kubíků, Matýsků a Tadeášků. Nic proti těm jménům, ale Emil je lepší. ![]()
Emana bych dítěti nedala. Říkat mu Emča - to je taky hrozné. ![]()
Ještě doplním: Nedala bych jméno, které by se mě osobně nelíbilo. S manželem se musíte shodnout oba.
@berusa.m to máš taky pravdu
Tímhle argumentuje přítel taky
jak říkam, jak to jméno slyším denně několikrát, už mi nepřijde tak hloupé ale ted se zamýšlím jak by se mu říkalo, ale stejně asi nakonec vyberu jiné.. ale přítel je z tohodle jména uplně vedle, my se neshodnem nikdy ![]()
Každé jméno je hezké, když se hezky říká. Já mám tchána a švagra Emila. Sice bych to jméno svému dítěti taky nedala, ale když jím oslovuju oba chlapy v rodině, divné mi to nepřijde. Říkám jim normálně - Emile. Ale tchýně často používá např. Emďo.
U nás se Emilům říká Eman.
Dřív se asi dávalo často, dneska nám to zní zvláštně.