Dominantní tchyně :-)

25
27.6.14 16:03

Dominantni tchyne :-)

Ahojky, Dámy. Prosím o radu. Momentálne řešíme hlídání našeho 13 mes. syna. Já jsem toho názoru, že hlídání ano, pokud je potřeba, jinak chci trávit čas jako rodina, spolu. A taky, že by hlídání meli určovat rodiče, ne? Tchýne si zavolá, že si našla čas v diáři a muže v tolik a v tolik. Nenapíše, mohla bych?, vyhovuje Vám to? Ona proste chcea my se musíme ppodřídit, jinak je oheň na střeše typu jako, že si jí nevážíme a tolik pro nás delá, odstrkujeme jí a pod. Už jsme si i sedly a ujasnily si nejaká pravidlá, ale stejne nakonec to k ničemu nevedlo. Nefungovalo to ani jeden den. Ona proste chce, aby všechno bylo jak ona chce. Je hrozne dominantní. Jak jí to mám říct, aby to konečne pochopila? Uz jsem zkoušela všechno. Diplomaticky, na drzovku, nebavit se s ní. Nic nepomáha. Nevím proste. Přispusobování bylo dost. Taky kvuli tomu mám obavy jí dát syna na hlídání, protože vidím ze nic a nikoho nerespektuje. Manžel, bohužel musím to napsat, je co se týče toho marnej. Ten se s ní vubec nechce hádat. Tchýne mu furt říká, že jelikož je starší a hodne si toho zažila, tak má pravdu ve všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7332
27.6.14 16:07

@mimimi1 měli jsme to samé, víš co pomohlo? Odstěhovat se.
Odstěhovali jsme se 100km a ten klid, jéééééééééééééééé

Moje tchýně je taková megera, že z ní budu mít trauma snad doživotně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
27.6.14 16:15
  • Citovat
  • Upravit
3065
27.6.14 16:20
@Nina Filipi píše:
@mimimi1 měli jsme to samé, víš co pomohlo? Odstěhovat se.
Odstěhovali jsme se 100km a ten klid, jééééééééééééééééMoje tchýně je taková megera, že z ní budu mít trauma snad doživotně :oops:
:palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
27.6.14 16:25

Na takovou extra třídu prostě nezabírá nic jiného, než ji vzít vítr z plachet. Nějaké kecy a vyříkavat si s ní něco, zbytečná ztráta času a energie…a pořád ji dávat novou šanci a nechat se tlačit někam…ustupovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
27.6.14 16:33

Moje tchýně na to měla formulaci, ať jim dám dceru k dispozici. To když vyslovila, tak bych jí nejradši jednu vrzla. Pomohlo, až když jsme ji odstěhovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
27.6.14 16:40
@ivašot. píše:
Moje tchýně na to měla formulaci, ať jim dám dceru k dispozici. To když vyslovila, tak bych jí nejradši jednu vrzla. Pomohlo, až když jsme ji odstěhovali.

to je taky dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
27.6.14 16:43

@mimimi1 Až si zase najde čas v diáři, říct promiň, ale už máme naplánováno něco jiného a říct termín, kdy si prcka může půjčit. Když to nebude akceptovat, její smůla - možnost měla. Dělala bych to tak dlouho, až by jí to došlo. V případě, že jí to nedojde, smolík, vnouče neuvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
27.6.14 16:45
@ZItu píše:
@mimimi1 Až si zase najde čas v diáři, říct promiň, ale už máme naplánováno něco jiného a říct termín, kdy si prcka může půjčit. Když to nebude akceptovat, její smůla - možnost měla. Dělala bych to tak dlouho, až by jí to došlo. V případě, že jí to nedojde, smolík, vnouče neuvidí.

néé to je jinej kalibr, ony to nepochopí ani kdyby to trvalo půl roku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
27.6.14 16:45

@Nina Filipi V tom případě jejich problém, vnouče hlídat nebudou. Když to nejde po dobrém, holt to půjde po zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
27.6.14 17:01

Je to jen tchýně. prostě dítě nedám, nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2530
27.6.14 17:03

Na mojí tchýni zabírá když jí narovinu řeknu že takhle teda ne :nevim: Párkrát jsem to tak udělala a většinou se toho drží. Sice se občas tváří ukřivděně, ale už se chodí ptát, jestli kolem vnoučka dělá to a to dobře nebo jak bych si to představovala.
Jinak ale diriguje všechny a všechno.. aktuálně se opět chystám na další kolo „vyříkávání“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
27.6.14 17:08

@mimimi1 nevím jakou máš šanci, že se odstěhujete z dosahu tchýně, ale souhlasím s tím co píše @ZItu . Pokud se ti opravdu nehodí termín, který ti tchýně hlásí, tak prostě na její zadání reagovat „promiň, tak tenhle termín nejde. Můžeme jen tehdy a tehdy.“ Jasně, stručně, s úsměvem. Proč by jsi měla jet podle tchýnina diáře? Jsi dospělá osoba a nemáš důvod proč být ve vleku tchýnina diáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
27.6.14 17:08
@shagga píše:
Na mojí tchýni zabírá když jí narovinu řeknu že takhle teda ne :nevim: Párkrát jsem to tak udělala a většinou se toho drží. Sice se občas tváří ukřivděně, ale už se chodí ptát, jestli kolem vnoučka dělá to a to dobře nebo jak bych si to představovala.
Jinak ale diriguje všechny a všechno.. aktuálně se opět chystám na další kolo „vyříkávání“ :zed:

u nás tohle vyříkávání neplatilo. Ona dycky přišla se slzama v očích a omlouvala se, ale stejně si jela tu svoji dál jako kdyby se nechumelilo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
27.6.14 17:37

Zakladatelce přeji hodně pevné nervy :kytka: a já se loučím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie