Donio Soňa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14569
5.2.24 17:16

@Andrise no, jenže sbírka je popsána tak, jakoze je na úplně nejzákladnější věci, nabytek, hygienu a oblečení. Takové věci lidé v nouzi získávají většinou prostrednictvim sbírek materiálních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
5.2.24 17:17
@Semtex píše:
@smile_xxx mě zaujala ta zmínka o hygienických potřebách. To nikdo z okolí dam neměl doma jedinej volnej sprchac, mejdlo, jar a par toaletaku a zubni kartacky s pastou, ze by podaroval?

Myslím že by se našlo velký množství lidí co by darovali tolik nábytku a materiálních věci, že by měli vybaveny byt do tydne. Ale tady chtějí paní nový vybavení…

• Citovat
  • Upravit
706
5.2.24 17:17

@smile_xxx co se vam na tom nezda? Ze nekdo ve vterine prijdw o vsechno 3 tydny bydli na ubytovne mezi fetakama a ted kdyz sehnali bydleni tak treba ted ve stredu tam bude malovat a v patek se tam s tetou premisti.Ten byt je holobyt ma pouze pracku a lednici.Do patku sezene postele. A na Doniu to funguje jinak tam v musite dolozit faktury v prubehu 3 let na co jste finance pouzily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
5.2.24 17:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8629
5.2.24 17:32

Nechci zlehcovat ničí životní situaci, ale to už se opravdu pořádají sbírky úplně na všechno? My jsme měli taky kompletně zničeny byt, náš, ne naší vinou. Měli jsme v té době 3 male děti, nejmladší měla 3 týdny, manžel na sluzebce…No šoky strašný, ale vše jsme si zařídili a obnovili sami s pomocí rodiny a přátel. Zakládat sbírku má hygienické potřeby a novej koberec, hanba by mě fackovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
5.2.24 17:33
@Andrise píše:
@smile_xxx co se vam na tom nezda? Ze nekdo ve vterine prijdw o vsechno 3 tydny bydli na ubytovne mezi fetakama a ted kdyz sehnali bydleni tak treba ted ve stredu tam bude malovat a v patek se tam s tetou premisti.Ten byt je holobyt ma pouze pracku a lednici.Do patku sezene postele. A na Doniu to funguje jinak tam v musite dolozit faktury v prubehu 3 let na co jste finance pouzily.

Mě je tvé mamky i tety líto, rozumím tomu, že dvě starší ženské, které přišly o všechno a už dříve jen tak tak vycházely, že to mají těžké. Krucinál ale evidentně mají rodinu, rodina a blízcí přátelé by se mei snažit především, ne cizí lidi. Od toho.je snad rodina a ještě dejme tomu když by už rodina vyčerpala vsechny možnosti, ale dát jim snad hygienické potřeby, nějaký chlap z rodiny jim vymalovat atd. To není přece nic, co by nešlo zvládnout. Proč necháš mámu mezi feťákama? Na tak krátkou dobu, ani ne měsíc by jste to vydržely i v případě že ty bydlíš v jedna, jedna, nezlob se na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
5.2.24 17:35

@Tajemnadama achjo.Zkuste do tydne s hadrama co mate na sobe a kabelkou v ruce sehnat bydleni, postarat se o sestru a vse ostatni, vyklidit a zacit zit…Pomahame ji vsichni ale vse ma nejaky postup. Sbirku zalozily kolegyne z prace a nabizeji stale pomoc, proto chteli i tuhle sbirku. Vzdyt vas nikdo nenuti.Dala jsem to sem nebot tady je rubrika dobre skutky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
5.2.24 17:37
@Andrise píše:
Tohle je sbirka na Doniu.Je to na zakladni ubytovani, splaceni kauce a zacit znovu zit.Ona ta ubytovna neni zadarmo a pro tetu naprosto nevyhovujici. Urady ji hmotnou nouzi schvali az po nejake dobe.

Takze si ty naklady vlastne nechate proplatit z MOP a jeste z Donia. Pises o HN, ale zadaly o MOP?

Jen je otazkou, kdo majiteli odpovida za skody. Ja mela za to, ze najemce uvedeny ve smlouve a pujde to za nim :think:. Predpokladam, ze dotycny tam hlaseny nebyl.
Nevi nekdo?

• Citovat
  • Upravit
706
5.2.24 17:40

@Matt 02 my bydlime ve 3 patre (bez vytahu)a nabizeli jsme obema ubytovani,odmitly.Teta navic nemuze do schodu. Ubytovna je hrozna ale ta otazka by mela smerovat na moji mamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
5.2.24 17:42

@ontarova.stara je/byl v najemni smlouve ale kdyz je skoda pres milion koruna pujde to na nej, to se muze tahnout roky.Nebo muze vyhlasit bankrot a myslim ze nikdo uz nic nedostane.Ani majitel ani moje mama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14569
5.2.24 17:45

@Midaku já bych třeba i chápala, ze někdo nemá naspořeno, pojištěno, Ok. No ale tak přece ty nejzákladnější věci se vždy daji sehnat zadarmo aspoň nějaké úplně bez problému. Oblečení zadarmo je všude tolik, ze by to člověk mohl prehazovat vidlema, taktéž by se jistě našli lidé, kteří by ochotne podarovali tu drogerku, věci do kuchyně, drobné a dokonce i velké spotřebiče… Já jsem sama celkem aktivní přispěvatel různými způsoby, nerada věci vyhazuju, pokud by mohly ještě sloužit a třeba i nějakou korunu pustím na dobrou věc, ale zase zrovna sem se mi treba nějak nic posílat nechce. Když je sbírka vypsána tak, ze se sbíraji od verejnosti peníze úplně na vše a dokonce i na finance jen tak do foroty a taky nákup nového, ještě lepšího nábytku a nového ještě lepšího koberce. Proč?

@Andrise nemusíš mi posílat sz, stejně z te fotky nebylo nic možné přečíst, je to rozmazane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
5.2.24 17:47
@Andrise píše:
@ontarova.stara je/byl v najemni smlouve ale kdyz je skoda pres milion koruna pujde to na nej, to se muze tahnout roky.Nebo muze vyhlasit bankrot a myslim ze nikdo uz nic nedostane.Ani majitel ani moje mama.

Tak alespon jedna dobra zprava. Kamaradka prave kdysi pronajimala garsonku panovi, ktery tam nechal prespavat znameho. Ten usnul s cigaretou a byt vyhorel. Slo to prave za najemcem.
A o MOP jste tedy zadali? To by melo byt vyrizeno okamzite.

• Citovat
  • Upravit
Janli
5.2.24 17:50

K čemu by vám byla majitelova pojistka? On měl mít pojištěný byt, ale vy pojištění domácnosti. Otázka tisícovky ročně.

• Citovat
  • Upravit
32062
5.2.24 17:51

@smile_xxx Nový koberec, lepší nábytek a peníze na odložení stranou…tak to si fakt může udělat sbírku úplně kdokoliv. Mám poslední dobou pocit, že už se lidi zbláznili a Donio by se mělo zrušit, protože to už spíš škodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!