Donio sbírka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Donio sbírka
Ahojky všem,
Snažíme se všude nasdilet sbírku pro naši rodinu. Vše se dočtete přínos tam, noc prosím všechny o pomoct. Děkujeme https://www.donio.cz/pribeh/16829
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
Nechcete si to raději nechat od někoho napsat? Ty formulace a čeština jsou docela nešťastné.
@Serpentini píše:
Nechcete si to raději nechat od někoho napsat? Ty formulace a čeština jsou docela nešťastné.
Už ten název. Vypadá to pak jako když chtějí na pohřeb vybrat milion ![]()
A jaktože hasič neměl životní pojištění a pojištěnou hypotéku, když byl jediný živitel rodiny?
Pokud nehodu nezavinil, tak přece dostanete odškodný od pojišťovny, na co sbírka?
Absenci životní pojistky při hypotéce ani komentovat nebudu.
- Upravit
Nevyžádaná rada - v takovéhle situaci se většinou barák prodává, nezakládá se sbírka na to, aby vám někdo financoval jeho údržbu. Co se týče pohřbu, zařizovala jsem tátovi před dvěma lety a vyšlo to na dvacet tisíc bez obřadu (v Praze). Vaší ztráty mi je líto, ale chtělo by to trochu soudnosti.
- Upravit
U podobnych pribehu mi principialne vadi ta prezentace pozustalych jako napospas nechanych osudu. Mozna by primarne mely prilozit ruku k dilu a otevrit penezenku deti. Zvlast dcera, ktera s mamou bydli. Mama bude mit vdovsky duchod, takze uplne bez penez nezustane. Je krasne, ze chcete doplatit hypoteku a vymenit okna, ale na to vam asi cizi lide prispivat nebudou.
Je mi lito, ze jste prisli o tatu, manzela a dedecka, ale trochu soudnosti..
- Upravit
Já nevím. Je to strašně napsané. Pokud nezavinil nehodu, musíte se asi soudit o odškodné s pojišťovnou. Vy nepracujeme?. Zní to, jako že jste nechane osudu napospas, ale nejste.
@ivašot. píše:
Už ten název. Vypadá to pak jako když chtějí na pohřeb vybrat milion
Celý je to napsaný otřesně, s chybami a celkově z toho mám divný pocit. Chápu, že je někdo finančně ve srabu když umře třeba táta od rodiny se dvěma malými dětmi a ženská je na rodičáku. Ale tohle byl starší chlap s minimálně jedním dospělým dítětem a manželkou, takže v rodině zůstaly další dvě pracující osoby. A i s tou nehodou je to divně napsané.
Já to nechci nějak zlehčovat, ale když vidím ty sbírky… to si fakt nikdo neplatí žádné pojištění?
@Zumpa píše:
Já to nechci nějak zlehčovat, ale když vidím ty sbírky… to si fakt nikdo neplatí žádné pojištění?
Co pojistku, ale nemit rezervu ani na pohreb? ![]()
@Serpentini přesně tak, taky to nechápu, to žili ze dne na den, že nemají žádné zadní vrátka?
Tak v tom případě nemůžou držet dům, který neutàhnou. Tak dům prodat, koupit byt a nemusí zakládat sbírku na dříví a nová okna.
Je to smutné, když někdo takhle nečekaně odejde, ale právě pro tyto případy jsou různá pojištění a spoření, aby rodina v době smutku nemusela ještě řešit, že nemají na základní potřeby.
@Tarena píše:
Co pojistku, ale nemit rezervu ani na pohreb?
Jen doufám, že sbírky začne konečně řešit Finanční správa a ČSSZ.
@Zumpa píše:
Si to přečti vedle v diskuzi, jak tam vysvětlují, že to je úplně zbytečná věc… ![]()
- Upravit
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!