Donio sbírka

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
80039
23.1.24 20:25
@Anonymní píše:
No vážně nemám ani jsem nikdy neměla. :think:

No a není lepší tu pojistku mít? Protože nikdy nevíš?

• načítám...
Anonymní
23.1.24 20:34
@inkakřivák píše:
No a není lepší tu pojistku mít? Protože nikdy nevíš?

To rozhodně nerozporuju, určitě ano. :oops: Jen okolnosti k tomu zatím nevedly. Určitě napravím.

• Upravit
4072
23.1.24 22:04

My taky nemáme vinkulované životko k hypotéce. Jen nemovitost. Životka pro případ úmrtí, dlouhodobých nemocí a úrazu máme samozřejmě, ale protože nejsme idioti, ne na popud banky.

• načítám...
1977
23.1.24 22:52
@Janli píše:
Vyžaduje, musíš ji doložit a zavinkulovat, ale taky ji můžeš zrušit a banka se to nedozví.

Nám banka se životním pojištěním nabídla nižší úrok, ale dali by nám hypotéku i bez něj

• načítám...
24.1.24 17:48

Takže Vám všem velmi děkuji. Pohřeb stál 46000, hodně lidí muselo mamce půjčit. Rezervu? Nezlobte se na mě, ale mamka byla skoro dva roky doma, každý den ozařování, léky apod. Co je špatného říct si o pomoc? Nechceme mámu nutit ten barák prodat, momentálně je ve fázi, že „tam je s ním“. Empatie vám Teda vážně nechybí. Nikdo Vas nenutí přispívat, absolutně nikdo, je to dobrovolné, a když se vám to nelíbí, tak to zkrátka nekomentujte. Do dnes nemůžeme nic řešit, protože po nás chtějí nesmysl papírů ohledně smrti. Ale jsem ráda, že jste všichni chytrý a o celé situaci víte asi více, než my. Děkujeme vám, doufám, že se neocitnete ve stejné situaci. A jen tak pro informaci, bez doložení toho, co je nutné zaplatit, Vám tu sbírku nepovolí. :kytka: :mavam:

• načítám...
24.1.24 17:53

@ontarova.stara nikdo tam nepsal, že vybíráme primárně na to, je tam napsané, že pokud se vybere něco navíc bude to mít ten a ten účel. Zatím to pokreje pohřeb, neboli vrácení peněz těm, co na něj půjčili a peníze, které se musí zaslat bankám apod. Není vše tak jedniduche, jak se zdá. Ani já bych nevěřila, co vše bude problém a co vše po nás budou chtít

• načítám...
24.1.24 17:55

@ontarova.stara jo a vdovsky důchod mít nebude, to už jsme si zjistili. A omlouvám se. Ale moje peněženka taky není bezedna a starám se sama ještě i dceru ;)

• načítám...
24659
24.1.24 17:56
@Nikol_Feldy píše:
Takže Vám všem velmi děkuji. Pohřeb stál 46000, hodně lidí muselo mamce půjčit. Rezervu? Nezlobte se na mě, ale mamka byla skoro dva roky doma, každý den ozařování, léky apod. Co je špatného říct si o pomoc? Nechceme mámu nutit ten barák prodat, momentálně je ve fázi, že „tam je s ním“. Empatie vám Teda vážně nechybí. Nikdo Vas nenutí přispívat, absolutně nikdo, je to dobrovolné, a když se vám to nelíbí, tak to zkrátka nekomentujte. Do dnes nemůžeme nic řešit, protože po nás chtějí nesmysl papírů ohledně smrti. Ale jsem ráda, že jste všichni chytrý a o celé situaci víte asi více, než my. Děkujeme vám, doufám, že se neocitnete ve stejné situaci. A jen tak pro informaci, bez doložení toho, co je nutné zaplatit, Vám tu sbírku nepovolí. :kytka: :mavam:

Chápu, že máte nervy, ale pro příště, empatie fakt není o tom, že někdo zveřejní sbírku a lidi sypou peníze a ani je nenapadne se na něco k tomu zeptat. V dnešní době, kdy se podvody objevují na všech frontách, je pochopitelné, že si to každý chce prověřit, a proto se ptá. A každý, kdo je kvůli tomu dotčený, je už z principu podezřelý, že neříká úplnou pravdu. Kopání kolem sebe vám nepomůže. A diskuse jsou od toho, aby se do nich psalo, ať se vám to líbí, nebo ne. Být tady nemusíte.

Příspěvek upraven 24.01.24 v 18:02

• načítám...
24.1.24 17:57

@Serpentini ano, ano. Celé je to vymyšlené 😊 nehoda je stále ve vyšetřování si představte a nezlobte se na mě, ale měla jsem napsat. „pitevni zpráva zní tak, že měl zlomeniny, promacknutou hlavu, hrudník apod.“ nebo, co jako čekáte? Hlavní důvod je tam napsán a některé informace jsou bych řekla osobní.

• načítám...
ontarova.stara
24.1.24 17:58
@Nikol_Feldy píše:
@ontarova.stara jo a vdovsky důchod mít nebude, to už jsme si zjistili. A omlouvám se. Ale moje peněženka taky není bezedna a starám se sama ještě i dceru ;)

Z jakeho duvodu by nemela vdovsky duchod? Snad jedine z toho, ze by manzel neplatil socialni pojisteni.
Zadate od lidi, aby vam prispeli, je naprosto legitimni, aby se zeptali na to, co jim nesedi.

• Upravit
80039
24.1.24 18:01

@Nikol_Feldy Ono se vám to fakt nemusí líbit, ale upřímně dělat hasiče, mít hypotéku a nemít životní pojištění je hazard.
Maminky je mi líto. Ta léčba je těžká, ale platí ji pojišťovna. A fakt nechápu, že jste neměli ani rezervu. To jeli rodiče na dřeň? Jakože přišla výplata, zaplatili hypo a byli v podstatě na životních nákladech? Nechápu. Třeba to zmiňované dřevo - z čeho by ho platili jinak? Nebo okna? Když neměli doteď žádnou rezervu.
K Doniu jsem opravdu velmi skeptická a nepřispívá tam.

• načítám...
41142
24.1.24 18:04
@Nikol_Feldy píše:
@Serpentini ano, ano. Celé je to vymyšlené 😊 nehoda je stále ve vyšetřování si představte a nezlobte se na mě, ale měla jsem napsat. „pitevni zpráva zní tak, že měl zlomeniny, promacknutou hlavu, hrudník apod.“ nebo, co jako čekáte? Hlavní důvod je tam napsán a některé informace jsou bych řekla osobní.

pokud po ostatních chceš, aby místo svého domu financovali ten váš, doporučuju trochu víc pokory a klidu, protože po tomto příspěvku možné dárce chuť přejde :think:

• načítám...
2447
24.1.24 18:05
@Nikol_Feldy píše:
@ontarova.stara jo a vdovsky důchod mít nebude, to už jsme si zjistili. A omlouvám se. Ale moje peněženka taky není bezedna a starám se sama ještě i dceru ;)

Vdovský důchod mít 100% bude. Pokud byl zaměstnaný tak to je automaticky, než dítě dostuduje. A když už se ptáš co bychom dělaly mi, tak já bych nepořadala pohřeb za 50 tisíc, když nemám střechu nad hlavou.

• načítám...
24.1.24 18:05

@lucad77 nezlobte se na mě, ale kdo si zjišťuje sbírky, tak ví, kde přispívat a kde ne. Donio je ověřený a věřte mi, že po Vas chtějí hodně papíru a identifikaci, aby tu sbírku vůbec zveřejnili a povolili. Nehledě na to, že pak se musí schovávat za co byly peníze použity. Dotčena nejsem, spíš překvapená, jak tu z mojí rodiny všichni dělají něco, co není. Nejsme v jednoduchý situaci, pomáháme, co můžeme, ale nedáme to vše dohromady. Ano, řekla jsem o pomoc. Tady se nikdo zatím neptal, spíš jen rejpal. Ani s pojistky to nebylo tak, jak jsme si mysleli, bohužel. Dost věcí se člověk po smrti blízkého dozví. Jako třeba mnoho půjček apod. Na pitevni zprávu jsme do včerejška čekali, volají pořád vyšetřovatelé, banky apod. Není to nic příjemného, stejně jako zjištění dalších okolností, které nebyly známé. Buď chce člověk pomoct, anebo nechce. Dnes vím, že na nějaký pojistky, stát apod. Se nedá opravdu spoléhat. A ani na lidi se nespoléháme, ale poprosit o pomoc, když člověk už nemůže, není nic špatného.

• načítám...
Janli
24.1.24 18:06

@Nikol_Feldy nějak se stalo zvykem namísto toho, aby člověk primárně vyřešil svou situaci vlastními prostředky natáhnout ruku ke státu nebo udělat sbírku. Proč neměl jediný živitel v rodině životní pojistku? Proč neprodáte dům na který evidentně nemáte.? Jak se o něj bude matka starat sama? Vážně chcete, aby vám lidi zaplatili dřevo? Kde jsou teď ti hasiči? Kdyby se u nás tohle, tak pomůžou kamarádi, sousedi…. Proč matka nedostane vdovský důchod? Otec pracoval na černo? Proč neřešíte s pojišťovnou odškodný? Nezlob se, ale tady je tolik pochybností, že taková sbírka člověka fakt naštve.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!