Donio sbírka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
24581
24.1.24 18:07
@Nikol_Feldy píše:
@lucad77 nezlobte se na mě, ale kdo si zjišťuje sbírky, tak ví, kde přispívat a kde ne. Donio je ověřený a věřte mi, že po Vas chtějí hodně papíru a identifikaci, aby tu sbírku vůbec zveřejnili a povolili. Nehledě na to, že pak se musí schovávat za co byly peníze použity. Dotčena nejsem, spíš překvapená, jak tu z mojí rodiny všichni dělají něco, co není. Nejsme v jednoduchý situaci, pomáháme, co můžeme, ale nedáme to vše dohromady. Ano, řekla jsem o pomoc. Tady se nikdo zatím neptal, spíš jen rejpal. Ani s pojistky to nebylo tak, jak jsme si mysleli, bohužel. Dost věcí se člověk po smrti blízkého dozví. Jako třeba mnoho půjček apod. Na pitevni zprávu jsme do včerejška čekali, volají pořád vyšetřovatelé, banky apod. Není to nic příjemného, stejně jako zjištění dalších okolností, které nebyly známé. Buď chce člověk pomoct, anebo nechce. Dnes vím, že na nějaký pojistky, stát apod. Se nedá opravdu spoléhat. A ani na lidi se nespoléháme, ale poprosit o pomoc, když člověk už nemůže, není nic špatného.

Poprosit ano a s pokorou. Tu vy neprojevujete, sorry. A o Doniu si myslím své a nejsem sama. Protože nad některými sbírkami, co povolí, zůstává rozum stát. Já pomůžu ráda, ale musím si být jistá, že to stojí za to.

• načítám...
9085
24.1.24 18:08
@Nikol_Feldy píše:
@ontarova.stara jo a vdovsky důchod mít nebude, to už jsme si zjistili. A omlouvám se. Ale moje peněženka taky není bezedna a starám se sama ještě i dceru ;)

A proč by neměla vdovský důchod? Alespoň 1 rok. Já už na Donio přispívat nebudu, párkrát jsem přispěla na zcela konkrétní věc, ale už nebudu vůbec. Chování těch žadatelů a práce?? Donia se mi vůbec nelíběji.

• načítám...
2453
24.1.24 18:09
@šklíbakočka píše:
A proč by neměla vdovský důchod? Alespoň 1 rok. Já už na Donio přispívat nebudu, párkrát jsem přispěla na zcela konkrétní věc, ale už nebudu vůbec. Chování těch žadatelů a práce?? Donia se mi vůbec nelíběji.

Měla by snad dostávat vdovský důchod, než dostuduje dítě, ne? :think:

• načítám...
ontarova.stara
24.1.24 18:10
@Nikol_Feldy píše:
@lucad77 nezlobte se na mě, ale kdo si zjišťuje sbírky, tak ví, kde přispívat a kde ne. Donio je ověřený a věřte mi, že po Vas chtějí hodně papíru a identifikaci, aby tu sbírku vůbec zveřejnili a povolili. Nehledě na to, že pak se musí schovávat za co byly peníze použity. Dotčena nejsem, spíš překvapená, jak tu z mojí rodiny všichni dělají něco, co není. Nejsme v jednoduchý situaci, pomáháme, co můžeme, ale nedáme to vše dohromady. Ano, řekla jsem o pomoc. Tady se nikdo zatím neptal, spíš jen rejpal. Ani s pojistky to nebylo tak, jak jsme si mysleli, bohužel. Dost věcí se člověk po smrti blízkého dozví. Jako třeba mnoho půjček apod. Na pitevni zprávu jsme do včerejška čekali, volají pořád vyšetřovatelé, banky apod. Není to nic příjemného, stejně jako zjištění dalších okolností, které nebyly známé. Buď chce člověk pomoct, anebo nechce. Dnes vím, že na nějaký pojistky, stát apod. Se nedá opravdu spoléhat. A ani na lidi se nespoléháme, ale poprosit o pomoc, když člověk už nemůže, není nic špatného.

A jsme doma.
Vdovsky mit bude, pokud otec platil SP. Stejne jako mama ma nemocenskou, pripadne docasne priznany ID po onko onemocneni.

Příspěvek upraven 24.01.24 v 18:13

• Upravit
9085
24.1.24 18:13
@Annonymní_007 píše:
Měla by snad dostávat vdovský důchod, než dostuduje dítě, ne? :think:

Určitě jeden rok a pak podle situace, právě. Já se tam nějak neorientuju, kdo je dítě, to byl snad dědeček dítěte, ne? Fakt nevim…

• načítám...
9085
24.1.24 18:14
@ontarova.stara píše:
A jsme doma.
Vdovsky mit bude, pokud otec platil SP. Stejne jako mama ma nemocenskou, pripadne docasne priznany ID po onko onemocneni.Příspěvek upraven 24.01.24 v 18:13

Bohužel…

• načítám...
2453
24.1.24 18:15
@šklíbakočka píše:
Určitě jeden rok a pak podle situace, právě. Já se tam nějak neorientuju, kdo je dítě, to byl snad dědeček dítěte, ne? Fakt nevim…

Aha. Pardon. Já četla jen komentáře tady :oops: a myslela jsem, že je na rodičovské :oops: jdu si přečíst tu sbírku :oops:

• načítám...
21703
24.1.24 18:16

Tady nejspíš už žádné dítě nestuduje, jde o lidi 50 +, co mají pracující dceru, která s nimi žije v domě.
Takže situace už se vyjasňuje, byly půjčky, byl rozvod, aby dluhy nepadly i na manželku a žádné pojistky a spoření se neplatilo. Prostě dluh se vykryval dluhem.
A teď nám to všichni přispějte.
Nevím, proč bych měla přispívat na něčí dluhy. Protože dřevo a pohřeb nestojí milion.

• načítám...
3037
24.1.24 18:18
@mado píše:
Tady nejspíš už žádné dítě nestuduje, jde o lidi 50 +, co mají pracující dceru, která s nimi žije v domě.
Takže situace už se vyjasňuje, byly půjčky, byl rozvod, aby dluhy nepadly i na manželku a žádné pojistky a spoření se neplatilo. Prostě dluh se vykryval dluhem.
A teď nám to všichni přispějte.
Nevím, proč bych měla přispívat na něčí dluhy. Protože dřevo a pohřeb nestojí milion.

Přesně tak.. 8)

• načítám...
21703
24.1.24 18:24

To je zvláštní, když se něco fatálního stane mezi hasiči, policisty tak kolegové se skládají, vyhlasi sbírku, mají svoje nadace a podpůrné fondy.
A že by v tomhle případě nepomohli :nevim:

Buď už hasič nebyl, nebo nějak věděli, že částka padne má splátky dluhů.
Třeba nám to zakladatelka vysvetli.

• načítám...
10819
24.1.24 18:25

Taky pusobi divne, ze se zmenily informace. Puvodne nekde bylo, ze setril na vymenu oken, tak proc na pohreb a dalsi veci nepouzijou ty nasetrene penize. Najednou uz to v popisu neni. :nevim:

• načítám...
3037
24.1.24 18:26

Já ani nechápu proč by maminka nedostala vdovský důchod? Na rok se dává pokud už se nestarají o děti.. :think:

• načítám...
Janli
24.1.24 18:28
@mado píše:
To je zvláštní, když se něco fatálního stane mezi hasiči, policisty tak kolegové se skládají, vyhlasi sbírku, mají svoje nadace a podpůrné fondy.
A že by v tomhle případě nepomohli :nevim:Buď už hasič nebyl, nebo nějak věděli, že částka padne má splátky dluhů.
Třeba nám to zakladatelka vysvetli.

Hasič byl nejspíš jen dobrovolnej. A že se okolí nespojilo, aby pomohli, to taky dost ukazuje. Minimálně s tím dřevem na topení….

• Upravit
21703
24.1.24 18:31
@Tarena
@Tarena píše:
Taky pusobi divne, ze se zmenily informace. Puvodne nekde bylo, ze setril na vymenu oken, tak proc na pohreb a dalsi veci nepouzijou ty nasetrene penize. Najednou uz to v popisu neni. :nevim:

Tak pozor, informace se změnily hodně, Teď už není hasič, ale učitel.
To zní celé tak duvěryhodně,/ hasič není, ale dáme tam fotku hasičů a napíšeme, že je vlastně učitel, / až by jim člověk poslal životní úspory. Počkám, čím bude pan zítra.

• načítám...
24581
24.1.24 18:32
@mado píše:
@TarenaTak pozor, informace se změnily hodně, Teď už není hasič, ale učitel.
To zní celé tak duvěryhodně,/ hasič není, ale dáme tam fotku hasičů a napíšeme, že je vlastně učitel, / až by jim člověk poslal životní úspory. Počkám, čím bude pan zítra.

No a pak se někdo diví, že se lidi ptají. :roll:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!