Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ano, mělo. V rozsudku tedy je, že bude platit alimenty od kdy?
Jestli jste neuzavřeli dohodu, tak se odvolej, pokud uzavřeli, tak smůla.
Prave ja byla desne nervni. Akorat sem podepisovala nejaky papir na odvolani tak doufam ze to jeste jde. Bych si nafackovala fakt. A podepisovali jsme papir ze souhlasim s vysi alimentu.
@Anonymní píše:
Prave ja byla desne nervni. Akorat sem podepisovala nejaky papir na odvolani tak doufam ze to jeste jde. Bych si nafackovala fakt. A podepisovali jsme papir ze souhlasim s vysi alimentu.
a uzavřeli jste tedy dohodu, nebo ne? Možná ne (když píšeš o papíru na odvolání) a nepodepisovala si náhodou, že se vzdáváš odvolání?
Jo tak nejak to znelo. Ja myslela ze to je jako ze vim ze se muzu odvolat ale ono to bude asi neopak ne?
A rozsudek se podepisoval.
@Anonymní píše:
Jo tak nejak to znelo. Ja myslela ze to je jako ze vim ze se muzu odvolat ale ono to bude asi neopak ne?![]()
to ses vzdala, tak bohužel.
Výživné ti určitě náleží i za těch 5 měsíců, které jste byli od sebe. To se u soudu neprobíralo? I když jsi souhlasila s výší výživného, které manžel navrhnul, tak to neznamená, že ti ho 5 měsíců nemusí platit. Zavolej na ospod a sděl tyto skutečnosti, divím se, že se to neřešilo, jako datum odchodu ze společné domácnosti a výživné za tu dobu. Žádná dohoda, že ti výživné nebude platit, nemůže existovat, protože není ve prospěch dítěte.
@Anonymní píše:
Jo tak nejak to znelo. Ja myslela ze to je jako ze vim ze se muzu odvolat ale ono to bude asi neopak ne?![]()
A netvrdili jste, že nevedete společnou domácnost teprve od teď? ![]()
@Tiger-lily tak určitě se řešilo, že výživné se bude platit např. od 1.4.18 a jestli to zakladatelka přeslechla, tak pak ještě podepisovala znění rozsudku a tam taky muselo být, od kdy se výživné platí. Takže její blbost.
@Hadumi Tak si podá návrh na doplacení výživného. Ve všech těch dokumentech by mělo být datum, kdy nežijí rodiče dětí ve společné domácnosti a podle toho se snad vše posuzuje.
@Hadumi píše:
@Tiger-lily tak určitě se řešilo, že výživné se bude platit např. od 1.4.18 a jestli to zakladatelka přeslechla, tak pak ještě podepisovala znění rozsudku a tam taky muselo být, od kdy se výživné platí. Takže její blbost.
Jestli nahlásili takové datum, tak opravdu její blbost ![]()
@Tiger-lily u soudu se řeší, od kdy se platí, ale pokud se tam k tomu nikdo nevyjádřil, tak se to určitě dalo od 1.4., prostě se mělo za to, že nikdo z rodičů dřívější placení nechce.
Mě se Teda zeptali jestli to chci doplatit nebo ne, poté se vynesl rozsudek a pak sme ještě podepsali papír že vzdáváme možnosti odvolání, tím to bylo celé uzavřené. Jestli jsi to podepsala tak těžko říct jestli se těch peněz ještě domuzes
příště to chce líp číst a poslouchat co vlastně podepisujes
@Tiger-lily píše:
A netvrdili jste, že nevedete společnou domácnost teprve od teď?
Ne to jsem rikala ze od listopadu.
Achjo bych se na to fakt vykaslala. Ano v rozsudku je ze bude platit alimenty od 1.4. To jsem myslela ze je jako ted a ty 3m ze se to resi automaticky. Takze jsem prisla o dalsi penize. Bych fakt nejradsi skocila z mostu :'(
Ahoj, vcera jsme meli soud, kde se resili alime ty. Soud sveril nase 2 deti do me pece a souhlasil s navrhem manzela na vysi alimentu, s tim jsem souhlasila. Ja byla, ale desne nervozni a asi jsem neco zvorala. Chtela jsem, aby mi doplatil i za 5m co jsem od nej odesla. Ale myslela jsem ze se to dela automaticky nebo ze se dluhy budou resit az u rozvodu nebo majetku. Ted mi ale znama rikala ze se to melo urcit uz vcera, ze mi to ma dat zpetne.