Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte holky
prosím vás jen taková otázka. Chci si objednat hračku na zavěšení na kočárek, ale většina z nich má v sobě chrastítko. Nebudí to miminko, když se jede s kočárkem a nebo naopak třeba uklidňuje? Jsem prvorodička, tak nevím po čem koukat. Děkuji předem za odpovědi 😊
@snajdy1608 měla jsem různé závěsné hračky, plyšové, natahovací..ale dala jsem až později. Novorozenec z toho nic nemá, věčně spí ![]()
Měli jsme hračky na kočárek. Nevadilo jim, že šustí, hrkají, pohybují se za jízdy. Ale my jsme klidně doma vysávali, vařili, když některé dítě spalo. Televize/hudba běžně jela. Novorozence jsme měli v pojízdném proutěném košíku. Košík dělá sám při pohybu takový šustívý zvuk. Ani jeden nevyžadoval absolutní ticho na spaní.
Tak super…já taky nehodlám malinkou učit úplně ticho, to snad ani nejde 🤣 moc vám děkuji holky
Našemu to nevadí, naopak to úspěšně ignoruje. Ale na ulici je tolik zvuků, taky zvuk samotného jedoucího kočárku, že nějaké hrkání si myslim vůbec nebude registrovat ![]()
Úplnými novorozenci je to asi buřt. Několikaměsíční dítě už si může hrát, osahávat, kousat…
Jako funkční doplněk je dobrý nějaký reflexní prvek nebo světýlko. Za pár měsíců budou mlhy a šedivo, zima, vítr, déšť…
Já bych to teď vůbec neřešila. Novorozenci je to buřt a určitě dostanete mraky těhlech „pičičmund“ a hejblat.