Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Máme 19 m chlapečka a potřebovali bychom ještě před odplenkováním doplnit výbavu.
Syn má 82 cm a sotva 10kg, takže docela hubeňourek… faldiky jsme doma neměli nikdy emoticon
Máme 20 vicevrstvých plínek a 2 HP kalhotovky a 6 popoliny kalhotovky biofrotacky.
Pak taky 3 ks kapsových plínek, používam na cesty a k doktorce. (Popoliny pocket)
Svrchni kalhotky máme od ruznych značek. (bambino mio, baby lucy, popoliny, doma šité)
Syn začal být často mokrý až na oblečení. Převlékám body i 3× denně a už mě to vážně štve. Bohužel jsem zatím nepřišla na to, jestli je to svrchňáky nebo zvýšením močení. Svrchňáky vypadají dobře a stejně provlhají, přestože plínu má mokrou dost, ale konce pleny jsou kolikrát ještě suché. Protíká okolo nožiček.
Nevím tedy, jestli se dát cestou nových svrchňáků nebo zvýšením savosti pleny - bambus.
Docela se mi líbí systém bamboolik, tak bych možná poskládala něco od nich.
Co poradíte?
Tohle se stává většinou když děti už dozrají do stádia, kdy moč udrží déle a pouští naráz velké dávky. Já nevím, já bych se v tomto věku asi zaměřila spíš na častější přebalování a případně vyhlídnutí nějakých dobře savých tréninkáčů
A hlavně bych zkoušela vysazovat na nočník.
Možná to bude vážně těma svrchňáčkama, nevím, náš malej má 18 měsíců, skoro 12 kilo a na doma jedeme jenom v PUL svrchňáčcích a do toho poskládanou obyč plenku a bambusovou vkládačku, to přebaluji tak po dvou hodinách, někdy dostane jen tu obyč plenku do pulek a za hodinu přebalím a že proteče se stane jen vyjímečně. Naše svrchňáčky jsou jedny bamboolíky a troje Best botton. Možná bych na zkoušku koupila jiné svrchňáčky. Do těch bamboolíků máme jen jedno to vkládací batolecí jádro, koupila jsem ho spíš ze zvědavosti, ale používáme ho jen vyjímečně, ale je savé dost. Koupila bych jedny ty pulky bamboolík a vyzkoušela. Jen mě paní upozornila, že musí kalhotky oparvdu přiléhat na zadeček, takže zapínáme o jednu řadu ty zmenšující patentky
@Gladys náš mladej vysazování na nočník bojkotuje, prostě ani kapka.Je fakt, že prostě čím jsou větší, tím i víc čůrají, větší porce méně často, dřív jsme přebalovali co tři hodiny, teď už taděj po dvou hodinách. A doufám, že vezme do dvou let nočník alespoň trochu na milost, je to s ním boj
A protečou i ty kapsovky? Podle toho bych usuzovala buď na velké dávky, které prostě plínka už nepobere, nebo na nefunkční svrchňáky…
já doma už nedávám svrchní vůbec, jen kalhotovou plenku a přes to tepláčky. Co hodinu posazuju na záchod (nočník u nás slouží jen k vození medvídka, sednout na něj ani omylem, redukce na WC se osvědčila líp) a když je plínka mokrá, tak samozřejmě dám suchou. Jen velmi výjimečně se stane, že během té hodinky se stihne pročůrat durch
Ja mam dvou a pul letou dceru a nocnik mi stale bojkotuje…nelatkuju teda skoro vubec, ale cas od casu latkovky dam. Mam jen bambus - vetsinou kalhotky anavy. Vicemene to zvladnou. V ramci treninku jsem taky davala jen kalhotkovku a na to pripadne teplaky, nebo i jen navleky.
body jsem zrusila uz davno, na velky dite uz mi neprijde tolik prakticke, pravda netahne na zada, ale to prebalovani je pekelny.
ja bych asi prubla novy svrchnaky, nemam zkusenost ani s jednema…mela jsem thirstees a uplne spokojena jsem nebyla. Na mladsiho syna jsem dokupovala flip a best botoom a zkousela i na dceri a byla jsem moc spokojena.
@Evka21
Ahoj, moje kamarádka měla se svým chlapečkem stejný problém. A taky se jí líbily bambooliky, tak té paní, co je dělá napsala a paní jí moc ochotně poradila a pokud vím, tak problém je vyřešen, malý už jí neprotíká. ![]()
Posílám odkaz, kde se o tom bamboolikovém poradenství přímo píše.
http://www.bamboolik.cz/…Sada-na-miru
Držím palce, ať jste brzo v suchu ![]()
@Gladys píše:
A hlavně bych zkoušela vysazovat na nočník.
Jojo, vysazuju každé přebalení, než si uklidím počuranou a nachystám novou, tak sedí na nočníku. Někdy se zadaří jindy ne. Ale rozhodně ví, co má dělat.
Jen zatím moc netrefuji načasování.
To protíkání probíhá tak poslední 2 týdny.
Kapsovky spíš neprotíkají… za poslední týden měl na sobě jen jednou a brzy se pokadil, takže jsem přebalovala rychle za sebou… tak to těžko soudit.
@Rosalind nám bamboolíky taky protíkaly, bylo to tím, že jsem je nezmenšovala, protože špatn držely patentky zapnuté, ochotně nám je opravily a teď je všechno v pořádku, neprotíkají a patentky výborně drží, komunikace s paní byla perfektní, byla jsem maximálně spokojená a bamboolíky mohu jen doporučit
@Verunka.T
Tak to ráda slyším, já sem už teď rozhodnuta, že si je taky pořídím (zatím máme miminko jen v bříšku:)). Několik lidí v okolí je má a zatím slyším je samou chválu!
Ono dneska narazit na ochotného člověka, co rozumí tomu, co dělá, tak není zcela běžné, takže paní napíšu, ať mi poradí, co a jak do začátku.
K látkování sem přišla tak nějak náhodou, nechci nic hrotit, ale když sem se u kamarádky dívala na ty Bambooliky, tak myslím, že to zvládnu. Koupím si víc svrchních, ať si je můžu (a hlavně manželovi
) hezky dopředu nachystat a bude to skoro jak jednorázovka, ale bez umělé hmoty na zadečku:)
@Rosalind určitě vás to oba chytne, můj manžel zvládá přebalování bez problémů. Když se do toho dostanete, tak zjistíte, že je to fakt jednoduchý, jde jen o to, najít to, co vám bude vyhovovat. Nám se v srpnu narodí druhé dítě, dcerka, tak synovi pořídím ještě pár bamboolíků a holčička podědí svrchňáčky best bottom, bamboolíky jsou větší, nevím, jestli nebudou moc velké na úplně malé miminko, synovi jsem je koupila až kolem roku, dřív jsem o nich ani nevěděla. A ještě mu chci pořídit noční kalhotkovky od toho bamboolíku, zatím má na noc bambusový kalhotkovky anavy, má kolem 12ti kilo a jsou mu pořád dobře, ale bude je používat i dcerka, tak jich potřebujeme víc, tak chci právě vyzkoušet ty noční bamboolíky.
@Verunka.T
Díky, už nás to chytlo:) úplně sem koukala, jak se to teď všechno změnilo, žádné čtverce, žádné vyvařovanání, jen krásně příjemný bambus! A taky, co si budeme nalhávat, peníze až na posledním místě a látkovky vyjdou téměř na polovic už na jednoho prcka!
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak dlouho máte svrchňáky, než jsou doost promokavé? Zkoušeli jste nějakou např. lanolinovou kuru na prodloužení jejich životnosti? s jakým výsledkem?