Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky, malá má skoro dva roky. Doma je přes den úplně bez plenek. Papírovou plenku jí dávám při cestování a v noci, i když si poslední dobou taky říká. Chtěla bych to odbourat úplně, ale chtěla bych to něčím jistit proti případné nehodě. Neznáte nějakou vhodnou alternativu pro papírovky??? Nějaké vycpané kalhotky nebo tak něco? Co by se případně dalo hodit do pračky a usušit???
Popř. takového?
http://www.bamboolik.cz/…nedy-prouzek
Koukala bych obecně po tréninkových kalhotkách. Osobní zkušenost teda zatím nemám, ale zrovna mi říkala kamarádka, že ty bamboolikové jsou fajn.
Děkuju. Koukám, že je tam i víc druhů. Budu to muset nastudovat a něco objednat. Uvítám i konkrétní tipy a zkušenosti. Díky
@tremca přesně tak, jak tu dávaly holky odkazy: jmenuje se to tréningové kalhotky a je to právě založeno na tom, že jde střihově i pocitově o spodní prádlo, ale jako pojistku to má všité savé jádro a PUL vrstvu, aby to neprosáklo na oblečení.
já mám tréningáče Blueberry (mají je v eshopu uhanky…bohužel odkaz sem nejde dát) a jsou fakt parádní, střihem jediné vlastně opravdu jako spodní kalhotky. Dobré jsou taky Anavy…s těmi ostatními zkušenost nemám, neměla jsem je nikdy v ruce (ty Blueberry a Anavy mám doma a čekají, až se náš miláček rozhodne, že by taky nemusel mít jen plíny
).
Potřebovala bych právě něco co by bylo jako normální kalhotky. Malá si je už umí sama obléknout i svléknout na nočník. Tak aby jí to nemátlo.
Mě ty tréninkové kalhotky přijdou k ničemu
Nepropustí to jen trošičku, takže se stejně může stát, že bude malá mokrá. TAky jsou strašně velké, třeba malé nevlezly do kalhot.
Pak prodávají v Dm něco mezi plenkou a vložkou, když dítko učurne, než volá, tak to zachytí…
My jsme s sebou brali takové ty jednorázové podložky do postýlky i do autosedačky + náhradní oblečení. Nehoda se nám stala ve spaní jednou a ta podložka bohatě stačí, jen se musela malá převléct.
Takže asi bude lepší se dojít podívat někam do obchodu a zkusit velikost, co? Předpoklám, že co značka, to rozdíl ve velikosti ![]()
@tremca no, těžko je v obchodě seženeš…ono je to takový zboží spíš okrajovýho rázu. Jestli jsi z Prahy nebo z Brna, tak tam je Brána k dětem, ti tenhle sortiment vedou, jinak obecně to mívají ty ekoobchody s látkovýma plenkama. Ale jako zas tý velikosti bych se nebála, vesměs jsou dost pružný…syn má třeba 12kg, Anavy trénigovky S, Blueberry M a oboje obleče v pohodě, jsou cca. stejně velký.
Dcera má něco okolo dvanácti kilo, ale pěkný kejtičky, tak se bojím, aby jí to netlačilo.
@tremca koukni na ty Anavy…ty mají vel. S, M i L…a syn má 12kg, stehna tak nějak normální a stačí mu S, takže určitě M by to u vás jistila. Akorát jsou M často vyprodaný, protože je to taková nejuniverzálnější velikost…ale někde bys je snad ještě sehnala. L seženeš určitě. Na stránkách anavy.cz jsou v sekci tréningových kalhotek ke každé velikosti rozměry pasu a stehýnek, takže podle toho vybereš fakt dobře. A jsou jedny z nejsavějších vůbec.
edit: třeba tady mají i ty M…(i víc vzorů a barev) a jsou tam v popisu i přesně ty rozměry: http://ekopleny.cz/…-nocnik.html