Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj,
mám holčičku, v květnu jí budou dva roky, na nočníku zatím moc sedět nechce, a když už ano, nic tam neudělá, na záchodě jí sedět baví, trhá si tam papírky, ale to je všechno
Jaké máte zkušenosti s tím, zkusit nechat dítě bez plínky, zda pochopí, co se od něj chce? ![]()
Počkej až bude teplo a bude moct běhat bez plenek. Bu´d se naučí nebo je ještě brzo;).
Dcerka se naučila bez plen přes den, právě v létě, jinak také nechtěla ani nočník, ani záchod, dělala hysterické scény. Pak zlom a najednou sama od sebe si začala říkat, už jí asi nebavilo mít pořád mokré kalhotky
Naučila se v srpnu a v koncem října jí byly dva roky. V noci ale pořád plenu má, to nám nějak nejde ![]()
Přesně, počkej na teplo, do května - června a pak už jí plínku nedej. Jen na noc. Uvidíš, půjde to ráz na ráz ![]()
U nás pomohlo, když chodila dcera s holým zadkem jen v tričku a ponožkách. Nočník uprostřed pokoje na očích-chodila si sednout sama aniž by hlásila. Trvalo asi dva měsíce, než si začala říkat.
Počkala bych na trošku teplejší počasí a plínu vzala. Uvidíš jak to půjde.
Taky mám květnovou holku a i když mi na nočník chodí, nedělá to nijak pravidelně a už vůbec si neřekne sama od sebe, že chce čůrat nebo kakat. Takže já čekám na teplejší počasí, aby mohla běhat s holou prdkou a budu doufat, že to pochopí rychleji ![]()
U nás ve 2,5 letech bez úspěchu. Je schopná si za dopoledne počůrat troje legíny
Takže už taky čekám na teplé dny jak na smilování ![]()
@Cassy25 ahoj,máme stejně staré děti…
já mám kluka a ten mi taky na nočníku nechce sedět a když už u něj dřepím třeba půl hodiny a zpíváme, říkáme básničky, tak stejně neudělá ani kapku a vzápětí když uteče z nočníku někde udělalá loužičku…už hezky povídá, tak mi hned hlásí když se pokaká do plínky, moc dobře ví, na co nočník je, ale být něm (ani na záchodě) nechce a to původně na roce a 4měsících do nočníku čůral i kakal, spíš náhoda, neřekl si sám…ale pak už nechtěl na něm ani sedět…starší syn v tuhle dobu už na nočník dávno chodil…ale každé dítě je jiné…
známá má o 6týdnů staršího syna a ten chodí na nočník už od léta, ale já v létě kvůli práci neměla možnost nechávat ho běhat bez plíny po zahradě, musel být se mnou v obchodě, mluvila jsem o tom s dětskou a ta říkala, no tak se to naučí v létě…dneska se to moc neřeší… ![]()
U dcerky jsem to presne takle resila pres leto ( bylo ji 20 mesicu) porad behala s holou prdkou a nez pochopila co po ni chci meli jsme pocuranou celou terasu
Po case ji zacly vadit pocurany nozky a dobrovolne samo od sebe zacla chodit na nocnik aniz by si rikala. Po 3 mesicich co uz tohle umela jsem ji vzala plenku na noc a proslo to ![]()
Ted me ceka to stejne se synem cekam na leto : bude mu 18 mesicu ale cekam ze to bude jednodussi - vidu segru jak si seda na nocnik tak se s nim uz ted seznamuje a sam si obleceny seda ![]()
Jo a když ho nechám bez plíny, tak mu vůbec nevadí, že se počůral…
ale nechce abych mu dávala plínku, děda mu totiž řekl, že když bude mít plínku, tak s ním nebude jezdit traktorem…takže plínku sice nechce, ale na nočník taky ne…
tak jsme změnili formulaci věty… že nebude jezdit traktorem když nebude chodit na nočník…ale zatím bez efektu ![]()
@gatubela a pak že nechápou co?? ![]()
já to nechala na léto a venku mladej občural kdejakou kytičku, broučka, mravence a pod
To ho bavilo, a doma nočník vzal namilost na chvíli a pak chodil na záchod jako tatínek. Měl u wc stupínek… akorát jsem musela chodit kontrolovat když záchod přečural ![]()
@Cassy25, dceři bylo nedávno 2 roky a na nočník jsem ji s pauzami asi od jednoho roku, ale bylo to jako u vás. Asi před 4 měsíci si dcera začala sundávat plínku a nechtěla nic na sebe. Tak jsem trochu více přitopila a nechala ji. Ze začátku se tak 4 krát vyčůrala všude možně a jednou do nočníku, ale časem po vysvětlování se to začalo obracet. Někdy jsem ale vyměkla a dala plínu. V současnosti to vypadá tak, že když jsme doma, tak dcera krásně chodí na nočník, ale musí být nahulka (jen tričko). Pokud jí dám kalhotky a tepláčky, tak se vždy počůrá. Bohužel když ji obleču tak se mi z poloviny času vyslíkne sama ![]()
Asi bych stále dcerku posazovala na nočník a dala jí třeba kalhotkové plíny. A postupně se vzrůstající teplotou zkoušela plínu zrušit.
My začali odplénkovávat přes den v 18ti měsících v srpnu - pochopila během 2 týdnů
Ale od roka jsem posazovala na nočník aby věděla o co jde.
Na noc jsme odplenkovali do roka (myslím od odplénkování přes den)
Chce to motivovat, pochválit a vysvětlit že „ee“ se prostě dělá do nočníku či na záchod.
Verča je listopadová a začala jsem v květnu na 2,5 letech. Sundala plíny, vyrolovala koberce, nabalila ven batoh z 10× tepláky+spoďáry+ponožky+náhladní boty a do týdne byla bez plen na den.
Naučila se přesněc ve 2 letech. Sundala jsem na doma plínu, a dala sem ji kalhotky a šlapkáče. Na nočník sem ji posazovala co půl hodiny, párkrát se zadařilo a vyčurala se. Pořád sem prala a utírala loužičky, naštěstí máme všude plovoučku. Pochopila to během 14 dnů ale chce to trpělivost. Pak sem ji sundávala plenku i na odpolední spaní hned jak se vzbudila dala jsem ji na nočník kde se během chvilky vyčurala. Koupila jsem ji obyčejný nočník ale hrací takže se nemusím pořád ptát jestli už je, jak se vyčurá začne to hrát pěknou tichou melodií. Ted učím na velký záchod akorát se malá diví proč to jako nehraje když dělala ee ![]()