Dopolední spánek - kurzy plavání

767
1.8.11 21:21

Dopolední spánek - kurzy plavání

Ahoj maminky,
ráda bych slyšela, jak jste řešili nebo řešíte dopolední spaní vašich dětí. Jde mi o to, že synovi bude v září (kdy kurz začíná) 7 měsíců a zatím mi spí tak, že se ráno budí kolem 7-8 hodiny a pak spí venku v kočárku cca od 9:30 do 11:30. Kurz nám ale začíná v 10 hodin. A to už tak v 9.30 musíme vyjet autem. Pořád doufám, že se mu to spaní ještě za měsíc trochu změní a nebude mít potřebu spát dopoledne 2 hodiny. Ale moc tomu nevěřím. Odpoledne pak ještě spí další 2 hodiny, je to prostě spáč.
Díky Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
941
1.8.11 21:25

A inu casovu moznost ste nemali? my sme chodili na plavanie od 8.30, sice to bol rano zhon, ale zvladli sme to, potom papanie a bum v aute vzdy odpadol…

Bude to chciet bud to ten jeden den holt skusnut a rezim naburat, coho ja teda zastancom nie som, hlavne sa moze stat, ze i tam bude znechuteny unavou… alebo skusit najst inu moznost iny cas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
1.8.11 21:26

Já kvůli stejnému problému nikam s malým nechodila, byla jsem raději, že spinká a odpočinu si a nebo udělám něco doma. Ale třeba bych vyzkoušela ráno vzbudit a dát spát dřív a nebo hold ho budeš muset budit a on si sám spaní upraví, myslím, že hned po plavání usne jako špalíček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
1.8.11 21:27

Tak naše Terka spala po plavání v autě a to byla tak grogy, že pak ještě dospávala ve vajíčku doma a já jí opatrně svlíkala, Ale je fakt, že jí stačilo půl hoďky dopoledne a hoďka a půl po obědě. :think:

A jinak volno nemají? Zase aby tam nebyl unavený, to by nemusel spolupracovat a nemuselo by ho to bavit. Nebo by mohl rovnou brečet, jak by byl unavený. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.8.11 21:44

My jsme na kurzy plavání nechodili, ale jakoukoliv aktivitu jsem řídila podle spánku dětí, ne naopak..Vzbuzené a rozhozené dítě, které si to neužije, tím pádem vyhozené peníze, by mi za to nestály.. To plavání není životně důležité..Já osobně bych hledala jinou možnost(buď jinou dobu nebo na plavání nechodit)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
1.8.11 21:52

Ahoj, my to se spánkem máme úplně stejně ;-) A taky jsem se toho ze začátku bála (začínal po ukončeném pátém měsíci). Plavání máme od 9. do 10. hodiny. Ale problém s tím prcek nemá. V bazénku je čilý, dovádí, řechtá se… spíš to na něj dolehne jakmile ho usuším, namažu, oblíknu. Nechám ho na podložce ležet a rychle se ještě suším a oblíkám sama. Jenže to už je protivný a křičí po celé šatně (ale zdaleka není sám, což mě docela uklidňuje :mrgreen: ). Ale v autě cestou domů mi zase usne a dospí všechno ;-) A více mamin tam říká, že jejich mimčo má zrovna čas spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
1.8.11 22:03

MrsDuck: - No právě, malý je taky takový. Třeba večer před koupáním (občas koupeme už i ve velké vaně) je strašně protivný a ječí, pláče, no prostě hrůza. Když ho ale dáme do vany, to najednou obživne, směje se dovádí… Pak nám taky dělá problém, utírání se a mazání, to je vždycky se strašným vztekáním. Legrácky kolem toho musí být pořád, aby se nechal alespoň utřít a obléknout. Tak snad to dopolední plavání zvládneme. díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
1.8.11 22:35

Taky mě hned napadlo, jestli je plavání opravdu tak nutný a větším přínosem než klídek, spánek … dětičky vykolejení z režimu docela stresuje, nechápou a ztrácí důvěru v tolik důležitý bezpečí a to, co už znají (režim, domov).

Aktivity jsem řídila podle našeho režimu a ne rozhazovat opakovaně režim kvůli prkotině (a mezi ně řadim i plavání kojenců).

Unavený rozhozený miminko si to fakt neužije a ty z toho budeš vystresovaná :nevim: Má to bejt žůžo hlavně pro něj a ne jen pro tebe, ne?

Jo a posouvat násilím dítěti režim není zas tak snadný, to tvoje je fakt ještě prťavý a samo si určuje potřeby bez ohledu na zájmy matky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
1.8.11 22:36

Nám to taky blbě vyšlo ale malej si to prostě nastavil usnul v autě tak na 15 minutek a pak po plavču spal i 2 hodiny :mrgreen: a i kdžy byl nevyspalý tka si plavčo užíval :nevim: od září jsme napsaní odpoledne co chodí spát ted tak to vyjde skvěle pokud si režim azs nezmění jak ej to u něj zvykem poslední dobou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
1.8.11 22:42

Nám to vycházelo přesně na odpolední spaní,kolem tý 12 hodiny.Pořád jsem doufala že se mu to změní do té doby a nic.Takže v ten den jsem ho dala dřív spát,někdy se vzbudil sám,někdy jsem ho vzbudila.Stávalo se že usnul v autě než jsme tam dojeli.A při převlíkání řval,v bazéně v pohodě a potom zase řev,ale on je celkově citlivka.Bylo to něco na moje nervy to je pravda.
Na další kurz jsem už nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
1.8.11 23:09

Zkusila bych poprosit o jiný čas, u nás s tím nikdy nebyl problém a jakože se to spaní dost mění a posouvá pak ze dvou spánků na jeden, vždy se našel nějaký volný termín, který vyhovoval. A to jsme ještě řešili i instruktorku která nám nevyhovovala :mrgreen: Ale tak člověk za to platí nehorázný peníze tak by si to to dítě mělo užít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
2.8.11 07:43

tuším že s tím časem to asi nebude jen tka změnit ne?Alespon u nás chodí skupiny jedna za druhou a podle věku tkaže tma by to byl problém,tam to změnit fakt nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
2.8.11 10:48

U nás to taky jen tak nejde přehodit - je to rozdělené, že na devět chodí ti úplně noví, na deset ti, co už mají nějaké lekce za sebou atd… takže kdyby náš skoro sedmiměsíční syn chodil na dvanáct se dvouletými dětmi, asi by to plavání moc smysl nemělo :-D
Ale jinde určitě jde se domluvit :wink: Je to individuální u každého kurzu. Asi je potřeba se zeptat té konkrétní lektorky.
Ale zase musím říct, že Tomkovi nedělá problém usnout kdykoliv a kdekoliv. Rozhodně se neřídím tím, že když dopoledne se spí, tak nikam nejdeme. Když potřebuju nakoupit, tak jdeme do obchodu, když chceme jít na výtlet, jede se na hory a když jsme domluvené s kamarádkama a jejich dětma, jde se na návštěvu. A je jedno, jestli je ráno, poledne nebo odpoledne. V tom máme asi výhody, že usne v autě, v kočáru, v cizí posteli i v náručí. A nemyslím si, že by mu to vadilo. Nijak protivný potom není. Ale zase je to určitě individuální a každé mimčo to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
2.8.11 14:33
Crystal87 píše:
tuším že s tím časem to asi nebude jen tka změnit ne?Alespon u nás chodí skupiny jedna za druhou a podle věku tkaže tma by to byl problém,tam to změnit fakt nejde

u nás to šlo vždycky v pohodě, mají různé časy a různé skupinky stejně starých dětí. Jasně že na 12 chodí spíš děti které spí dvakrát denně ale vždy se šlo domluvit. Dvojčata dávají na odpoledne aby mohli chodit oba rodiče apod. :wink: ale je mi jasné že ne všude to jde, ale i tak bych se optala jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
2.8.11 22:03

Ahoj, my taky chodili na plavání rovna v době, kdy měla malá spát. Naštěstí se jí to upravilo a po pár lekcích už měla spinkání předělané :) Jinak ve vodě nám zívala jen jednou, protože ji tomoc bavilo, takže na spaní neměla čas :D
Po koupání usnula v autě, spala i po vyndání ze sedačky, cestou výtahem a v postýlce se dospala podle potřeby.
Jinak plavání doporučuji :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky