Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojkky maminy,
chci malé koupit na eshopu oblečení zn. Next a zajímaly by mě vaše zkušenosti co do kvality a hlavně jak moc odpovídá velikost. NAše malá nosí oficiálně velikost 86-92, 92 je jí velká, ale to jsou bodýnka, která mi přijde, že snad neodpovídají nikdy. JInak nosí tak těch 80-86. Předem moc děkuji za odpově´d.
kvalita Nextu podle mne super, počítej s tím, že oblečení je větší než uváděná velikost, takže Vám zřejmě bohatě bude stačit 86.
ale objednávej spíš přes MMB, přes toho, kdo dováží přímo z UK, vyjde Tě to laciněji než nakupovat v obchodě u nás nebo přes www.next.co.uk českou sekci. a nebo nakupuj přes MMB next použitý, ale to zas některé maminky nevědí, co by si za to řekly
a chtějí hoooodně vydělávat.
alla píše:
kvalita Nextu podle mne super, počítej s tím, že oblečení je větší než uváděná velikost, takže Vám zřejmě bohatě bude stačit 86.
ale objednávej spíš přes MMB, přes toho, kdo dováží přímo z UK, vyjde Tě to laciněji než nakupovat v obchodě u nás nebo přes www.next.co.uk českou sekci. a nebo nakupuj přes MMB next použitý, ale to zas některé maminky nevědí, co by si za to řeklya chtějí hoooodně vydělávat.
jejda, budu vypadat asi jako trošku zaostalá, ale co je MMB?
MMB je zkratka pro mimibazar-stránky www.mimibazar.cz . Dá se toho tam sehnat opravdu spousta a nakupovat můžeš i bez registrace.
V některých sekáčích taky mají použité i nové věci dovezené z UK a prodávají to na váhu. Nedávno jsem tam koupila 2 menší igelitky hadrů Next, Marks and Spencer apod za 300 Kč
A to se vyplatí
Myslím si, že některé maminky tam asi taky takhle nakupují a pak to prodávají na tom MMB.
taky objednávam next, mam maminku z MMB která bydlí ve stejném městě takže platim až při převzetí zboží
. jediný co nekupup jsou čepice, ty vždycky špatně sedí ale jinak zboží mají kvalitní a taky bych brala vel 86 ale bacha na lacláčky, ty jsou menší ![]()
Kvalita v podstatě dobrá, najdou se výjimky, třeba u spodních košilek šly švy po vyprání šejdrem, u pár triček se objevily dírky, ale jinak jsem spokojená.
Taky nakupuju přes MMB, ale bez registrace spousta prodávajících prodávat nechce, být tebou, tak se zaregistruju, nic netratíš, informace poskytuješ jen základní.
U nošeného Nextu je potřeba dávat bacha, jak už tady bylo řečeno, spousta mamin má pocit, že kvůli značce můžou nasadit vyšší cenu a občas to přepísknou.
Jo a některé prodávající uvádějí i u nové kolekce rozměry (většina neměří, nemá k dispozici, některé mají nějaké kousky skladem), tak se dá najít, jestli velikosti odpovídají, já bych řekla, že většinou ano.
A myslíte, že třeba takové rifličky sedí velikostně??? Mám jedny vyhlédnuté, ale zas nechci koupit menší.
Já bych jen poradila, aby sis kalhoty nechala vždy přeměřit. Já takhle objednala super kalhoty a jen několik jich malá nosila, protože jí nebyly v pase. Jinak jí vše sedí, ale malá je větší.
tak my taky sem tam nakupujeme, hlavne ponozky a puncochy a pak zimni bundy. bereme taky pres mimibazar, ale sem tam si to chodime ozkouset do obchodu (treba v pripade bundy ci bot..) jinak obleceni dcerce taky bylo vzdycky vetsi, jen ty cepice jsou mensi, ty bych taky nedoporucovala brat..
my spis u kalhot meli problem, ze mala ma kratsi nozky, takze ji byla katata vzdycky dlouha. tak jsme zacali kupovat ty jejich roll-upky, ty jsou paradni a dlouho ti s ditetem porostou, vyuzijete je urco 2 roky.
Pravda, kalhoty mívají širší pas, ale pokud je u toho symbol „A“, tak to znamená regulaci v pase (posuvnou gumu s knoflíkama), takže i naše hubené dítko v pohodě unosí, roll-upky s širokou gumou třeba nemají regulaci, tam záleží kus od kusu, měly jsme dvoje ve stejné velikosti, jen jinou barvu (stejná kolekce), jedny dcera v pohodě nosila, druhé musela mít s kšandama.
Jinak můžeš zkusit jejich sizing guide - http://help.next.co.uk/Section.aspx?…
Nelisa píše:
Pravda, kalhoty mívají širší pas, ale pokud je u toho symbol „A“, tak to znamená regulaci v pase (posuvnou gumu s knoflíkama), takže i naše hubené dítko v pohodě unosí, roll-upky s širokou gumou třeba nemají regulaci, tam záleží kus od kusu, měly jsme dvoje ve stejné velikosti, jen jinou barvu (stejná kolekce), jedny dcera v pohodě nosila, druhé musela mít s kšandama.
Jinak můžeš zkusit jejich sizing guide - http://help.next.co.uk/Section.aspx?…
my u tech roll-upek meli takovy ten siroky naplet a pak jeste snurku na utazeni.. ![]()
luciashek píše:
A myslíte, že třeba takové rifličky sedí velikostně??? Mám jedny vyhlédnuté, ale zas nechci koupit menší.
Mrkni na MMB, zadej si do té jejich vyhledávací tabulky Next, velikost a uvidíš, u nošených jsou často velikosti, tak můžeš udělat odhad, zprůměrovat to
, třeba najdeš i nové s rozměry, jsou v detailu inzerátu, musíš na něj kliknout.
U nás teda kalhoty krásně sedí oběma dětem co do délky, do šířky synovi akorát, dceři občas padají, tak vybírám s A.