Pár dotazů k 10měsíčnímu mimču :)

1769
31.7.11 22:55

pár dotazů :)

tak mám pár ruzných dotazů, tak to frknu do jednoho :-)

1. od kdy cistite prckum zuby? nám je 10m a kousek a máme už skoro 8 zubů (dva jsou tak na půl) možná jsem mela uz začít?
  2. kdy jste byli s prckem poprvé u zubaře? malej si nenechá moc šáhnout do pusy, tak nevim jestli má cenu tam už začít chodit? chtela bych aby se nebál kdyby byl zubar nekdy nutny.
  3. o kolik čísel vetsi by mela byt kombinéza na zimu, uz skoro chodime, takze v zime uz urcite capkat bude.
  4. jakou obuv na zimu? normálně snehule? bydlime na horách takze snehule asi budou nejlepsi ale nevim jestli mu to nebude nicit nozicku (jako holinky) preci jen tam ta nozka nebude tak pevná :nevim:
  5. kdy jste zacli nočníkovat? už pár dní tam prcka zkouším dávat ale nevydrzi dyl nez oár sekund (snazim se ho i zabavit-neuspešně)

snad je to vse a na nic jsem nezapomela :-) diky za odpovedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12658
31.7.11 23:07

tak zuby umyvame asi od roka, ale to bolo len obcas ked mala naladu , teraz je to vecer pred spanim ..
u zubara sme este neboli
kombinezu som kupovala 86 , v zime ( prosinci ) mala rok , inak ostatne mala este 80 a vydzala jej az kym bola zima :-) takze stacilo
obuv, mala superfity na zimu , a bola som spokojna, snehule by som asi u tak maleho nedavala, radsej nieco fakt pevne
nocnik uspesne ignoruje stale .. tak isto ako rozpravanie .. :zed: :zed: :zed: :roll: :roll: ma 19 mesiacov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
31.7.11 23:13

Odpovím jen na zoubky - čistíme hned jak vyrostl první - ráno a večer. U nás to teda v praxi znamená: odchytit-přeprat-znehybnit-a (většinou) za řevu přejet zoubky mokrým perlanem. Kartáčkem je to ještě horší, ale jelikož už Berči vyrostrly 2 stoličky a roste 3., tak na něj pomalu „přecházíme“ :roll: .
U zubaře jsme byli poprvé v jejích 9ti měsících. Tak to vyplynulo ze situace, jelikož jsme celá rodinka zaregistrovaní u té stejné zubařky. Když objednávám prevenci, jdeme všichni zároveň a Berunku bráváme s sebou (nemáme hlídání). No a jelikož měla v té době už 4 zoubky, doktorka jí na ně zrovna koukla. Byla to rychlovka…celkově šlo hlavně o instrukce ohledně čištění a péči.
Jinak Berča je na zoubky taky „cimprlich“, zubařku dokonce kousla :lol:
Edit: nočník - Berunku na něj občas posadím, málokdy vydrží…i když dost vyčurání už máme zdárně za sebou. Ale říkám si - proč se extra snažit, když si stejně nebude umět říct :think: .
Nehrotím to. U syna jsem nechala volný průběh, nakonec se odplenkoval ze dne na den ve 2 letech. U Berunky mám „v plánu“ stejný termím ( :lol: )

• Citovat
  • Upravit
10713
31.7.11 23:20

Zuby: hned jak se objevily první, dostal svůj kartáček aby si „čistil“ zuby. U zubaře jsme ještě nebyli, i obvoďačka mi říkala, že je to zatím zbytečný, že by stejně řekl jen: čistit.

Zimní kobninézu nevím, ale řešila bych to později, až uvidíš jak je aktuálně velký. A s botama taky neporadím, oboje nás teprv čeká.

Nočníkování: začala jsem když začal sám sedět. Zatím posazuju jen po probuzení (ráno a odpoledne), tam je velká naděje na úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
31.7.11 23:20

1.čistit bys měla od 1. zoubku,jak vyleze
2.Poprvé bys měla jít k zubaři ve 12m,je to i v kartičce-zdravotním průkazu dítěte.
Dětská zubařka ví,jak na takové mrně,neboj.
Malej je to samý.
3.kombinézu bych brala podle toho,jakou má nyní velikost,tak + 1 velikost,ale počkala bych,až budou na trhu,a vyzkoušela popř. poměřila.
5.Obuv na zimu bych rozhodně koupila ve specializovaných prodejnách s dětskou obuví,mají i zimní,a poradí vyberou.
5.Dítě se má zkoušet učit na nočník od 18m,tudíž máš čas :wink:
do té doby anbineví,co po něm chceš,a neumí ovládat svěrače.
To se učí mezi 18-24m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.7.11 23:25

1. CCa od od roka. Když už bylo v pusince těch zubů víc než jeden nahože a jeden dole.

2. S oběma jsem se v roce objednávala, takže rok a jeden dva měsíce (přesně fakt nevím :nevim: ).

3. Kombinézu na juniora jsem taky kupovala v létě, v supr extra netovém obchodě, abych v zimě zjistila, že jsem to přehnala. S druhým už jsem byla tak „zkušená“, že jsem líně počkala na říjen a pak koupila na aukru o číslo větší. (Ten menší to vůbec „odnáší“, že je druhej :nevim: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

4. Jedny ponožky, druhé pletené vlněné a sněhule o číslo větší. Mám zkušenost, že jen s jedněma ponožkama zábly nohy. Bohužel nám to nemohl sdělit - neuměl dost mluvit. Byl prostě jen celou dobu děsně nevrlej. Co nevrlej … :cert: :cert: :cert: :hug:

5. Deset měsíců a na nočníku? Promiň, to mi přijde, že než se dočkáš, to bude ještě dlouhooooooo trvat :mrgreen: Zbytečně se budeš nervovat, a nejen ty. A je to individuální. Něčí dítě už v roce a půl tyhle návyky má. Náš junior až ve dvou letech, v létě, kdy lítal nanahtý venku a viděl a pochopil … do tý doby sednout na nočník leda s donucením, natož nějak vůbec korigovat … Mladší synek si taky až nyní všiml, že čůrá na travičku, okomentoval to „jéééééééé“ a nemám pocit, že by to dokázal jakkoli řídit … a jak píšu, nemám nervy ani zájem ho k tomu nutit … byla by to spíš náhoda, kdyby se na nončíku vyčůral (no, nechat ho nahatýho v týhle zimě v koupelně, tak se vyčůrá kamkoli, i na nočník, a to cílem není …). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
31.7.11 23:27
momi33 píše:
1.čistit bys měla od 1. zoubku,jak vyleze
2.Poprvé bys měla jít k zubaři ve 12m,je to i v kartičce-zdravotním průkazu dítěte.
Dětská zubařka ví,jak na takové mrně,neboj.
Malej je to samý.
3.kombinézu bych brala podle toho,jakou má nyní velikost,tak + 1 velikost,ale počkala bych,až budou na trhu,a vyzkoušela popř. poměřila.
5.Obuv na zimu bych rozhodně koupila ve specializovaných prodejnách s dětskou obuví,mají i zimní,a poradí vyberou.
5.Dítě se má zkoušet učit na nočník od 18m,tudíž máš čas :wink:
do té doby anbineví,co po něm chceš,a neumí ovládat svěrače.
To se učí mezi 18-24m.

Momi úplně 100% odpověděla za mě :palec: takže mohu jen citovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.7.11 23:31
Emilie píše:
1. Mělo by se od prvního zoubku. Přiznávám, striktně jsem nedodržela.

2. S oběma jsem se v roce objednávala, takže rok a jeden dva měsíce (přesně fakt nevím :nevim: ).

3. Kombinézu na juniora jsem taky kupovala v létě, v supr extra netovém obchodě, abych v zimě zjistila, že jsem to přehnala. S druhým už jsem byla tak „zkušená“, že jsem líně počkala na říjen a pak koupila na aukru o číslo větší. (Ten menší to vůbec „odnáší“, že je druhej :nevim: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

4. Jedny ponožky, druhé pletené vlněné a sněhule o číslo větší. Mám zkušenost, že jen s jedněma ponožkama zábly nohy. Bohužel nám to nemohl sdělit - neuměl dost mluvit. Byl prostě jen celou dobu děsně nevrlej. Co nevrlej … :cert: :cert: :cert: :hug:

5. Deset měsíců a na nočníku? Promiň, to mi přijde, že než se dočkáš, to bude ještě dlouhooooooo trvat :mrgreen: Zbytečně se budeš nervovat, a nejen ty. A je to individuální. Něčí dítě už v roce a půl tyhle návyky má. Náš junior až ve dvou letech, v létě, kdy lítal nanahtý venku a viděl a pochopil … do tý doby sednout na nočník leda s donucením, natož nějak vůbec korigovat … Mladší synek si taky až nyní všiml, že čůrá na travičku, okomentoval to „jéééééééé“ a nemám pocit, že by to dokázal jakkoli řídit … a jak píšu, nemám nervy ani zájem ho k tomu nutit … byla by to spíš náhoda, kdyby se na nončíku vyčůral (no, nechat ho nahatýho v týhle zimě v koupelně, tak se vyčůrá kamkoli, i na nočník, a to cílem není …). :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
31.7.11 23:54

Ahojky
1. já je čistím Tobíkovi od roka, to měl 8 zubů
2. k zubaři se teprv chystáme v září
3. to nevím, ale kupovala bych až na podzim jinak se to moc odhadnout nedá

4. obuv na zimu taky neporadím, malý se rozchodil až teď, takže si ráda přečtu odpovědi na tvé otázky :-)

5. na nočník ho sem tam dám asi od roku, ale nehrotím to, vím, že má na to ještě dost času a ani on netouží po nočníku, v 10 měsících si myslím, že je ještě brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
1.8.11 00:05

Ahoj,

zuby čistíme 2× denně od tý doby co vykoukl první, za jedno se tím dásničky masírovaly, takže my neměli s růstem zubů vůbec problémy

u zubaře jsme byli poprvé v 15m, dřív ho nevzal a teď v 21m máme jít znovu - po půl roce, pusu moc otvírat nechtěl a sáhnout si tam taky nenechal, ale Dr. stačilo to co viděl, poradil co a jak a dítě si aspoň zvykne, že se tam má pravidelně chodit.

kombinézu na zimu jsem kupovala těsně před zimou, totéž s botama. Jinak na první chození bych koupila v prodejně, kde doporučí dobré botky.

Je mu 20 měsíců a na nočník si občas sedne oblečený, ale vydrží tam tak 2 vteřiny a už zase běží pryč, je těžký ho tam vůbec udržet, takže to zatím nechává až k tomu dojde, ale už si pomalu začíná tahat za plínu, že už ji nechce, takže já to přes koleno lámat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
1.8.11 00:28
market.s.87 píše:
tak mám pár ruzných dotazů, tak to frknu do jednoho :-)
  1. od kdy cistite prckum zuby?

Už začni. Má se od prvního zoubečku. Jde hlavně o návyk, že se to moc nedá je jiná věc, i zubařka mi říkala, ať to neřeším, hlavně že aspoň trochu…

1. kdy jste byli s prckem poprvé u zubaře?

Poprvé v roce a půl, pak ve dvou letech, pak ve 2,5. Ani jednou nešel dál než ke dveřím (myslím v ordinaci). Byl namotivovnej, připravenej, že se paní zubařka jen podívá na zoubečky, tak jako mámě a pak stejně nic. Netlačila na něj, aby si zubaře nespojil s něčím traumatizujícím. Znovu se chystáme okolo jeho 3 let a to už si snad aspoň do toho křesla sedne… :roll:

1. o kolik čísel vetsi by mela byt kombinéza na zimu, uz skoro chodime, takze v zime uz urcite capkat bude.

Já kupuji všechno až je ten správný čas (ne dopředu) a to v aktuální velikosi nebo o jednu větší.

1. jakou obuv na zimu? normálně snehule?

Jasně. Teď jsou sněhule s goretexem, s certifikáty (Žirafka), žádné čmajdy… :wink: Prostě jsou to pořádný zimní boty.

5)kdy jste zacli nočníkovat?

Kolem toho roku si na nočník párkrát sedl. Pak těžká ignorace a řev asi rok. Ve 2 letech jsem začala dávat na redukci na záchod a od té doby chodí rovnou tam. Nočník jsme přeskočili. Nevýhodou je, že si tam nesedl sám (teď už ano, ale je to cca 14 dní), protože nedosáhl - takže jsem vždy musela asistovat. Na nočníček to děti zvládají samy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
1.8.11 07:49

Se zubama … má dva (8m). Pořídila jsem takovej ten gumovej prst a občas se snažím ty zuby pošudlat. Ona to spíš kouše, tak to moc nejde ale:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.8.11 07:57

Takže.

Zuby: První návštěva u zubaře v 1 roce. Má kartáček,se kterým si dělá co chce a sem tam se ho zeptám, hlavně po tom co si vyčistím zuby já - jak se čistí zuby a zkouší to sám. Někdy (málokdy) mu to zkusím vyčistit já - bez pasty, ale většinou mě nenechá.

U zubařky nebyl problém, prostě začal brečet - díky tomu otevřel pusu a bylo :mrgreen:

Kombinézu budu řešit až to bude aktuální, roste jak z vody :-)

Boty netuším.

Na nočník jsem ho zkusila dát před měsícem (14. měsíců) každé ráno. A jen proto, že vím, že bude kadit a pokud ne - kadí na povel (většinou) :mrgreen: On tam teda posedí klidně 20 minut.

Nijak víc to nehrotím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.8.11 08:30

Všechno bylo zodpovězeno, já jen dodám k těm botám - první zimu jsme Majdě koupili kožené s kožíškem šněrovací (Pegres myslím). Druhou Superfit s goretexem a to byly teprve botky! Ty kožené byly nepoddajné, těžké - nechtěla v nich chodit moc, promokly občas ve švu… Superfit lehounké, nepromokavé, teploučké (občas po hodně dlouhém pobytu ve sněhu měla chladnější nožky).

Sice jsou na nás už fakt drahé, ale koupíme je letos zas, stály za to. (a navíc vypadají prakticky nenošeně, ještě je od nás doufám někdo koupí, aspoň jako náhradní nebo tak)

Jo a u zubaře byla tak okolo roku a půl (ale správně by se mělo v roce), předtím jsem doma zkoušela, ať udělá ÁÁÁ a pocinkala jí lehounce na zuby druhým koncem kovové lžičky - no poprvé návštěva nic moc, ale nakonec zoubky ukázala a ty další už v pohodě. Máme i super zubaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
1.8.11 10:50

V DM prodávají sadu na čistění zubů, takže má takový gumový a po koupání si od 7. měsíce „čistí“ sám - manžel koupe, takže pak dočistí on. No a ráno si čistí se mnou, ale to ráno až tak 14 dní.

Boty a kombinézu teprve taky budu řešit.

Nočník - jak které dítě. Naše posazuju od té doby, co si sedl sám, po jídle, po spánku a když si vzpomenu. A hovňouse dá jedině do nočníku, do plenky mu to moc nejde. Nesouhlasím s tím, že od 18 měsíců se má začínat, já i manžel jsme v tuhle dobu už byli bez plenek a nemyslím si, že myšlení dětí se dobou změnilo, spíš myšlení matek. Takže za mně - čím dřív, tím líp.

K zubařce půjde poprvé v roce, jestli si tam nechá kouknout nevim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky