Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak u vás probíhají prdíky? Bolí vás jen bříško a tlačíte a kopete nožičkama, nebo se to projevuje i jinak? Jiná barva stolice, krev ve stolici…? A jak dlouho vás trápí popř. trápily? A ve dne nebo v noci?
Ahoj Lucky Mám 3 měsíčního syna a prdíky máme stále. projevuje se to pláčem,kroucení,tlačení a v obličeji zrudne i když v e 3 měsící ti bude dávat nožičky k bříšku a tak to je lepší. Pokud se jichc chceš zbavit,tak buď probiotika,nahřívání,rektální rourka až to poslední,klubíčkování tj nožičky k bříšku a nedej se i když bude plakat, pokládání na bříškoi když nám to nepomáha. Baby calm,sab. no uvidíš,ale říkají,že to přejde kolem 3 měsíce a já říkám,jak u koho,je to v případě,že se dítě hýbe a střeva už fungují lépe. Hlavně vydrž i když je to někdy o nervy. Krev ve stolici značí patologii a pokud jsi použila rourku,tak to může být i po ní. V noci prdíkama může také trpět u každého svištěte je to jiné. Pa a držím pěsti. Nejhorší je 6 nedělí,kdy je mamminka strašně unavená a apk si zvykneeš pa
malýho trápily prdíky první dva měsíce a nejčastěji to bylo ráno poté, co se celou noc nehýbal… pořád jen řval a kroutil se… tlačili jsme mu nožičky k bříšku, různě s nimi cvičili, masírovala jsem mu dirku a dávala jsem mu nahřátý polštářek na břicho… jak se začal víc hýbat, tak to samo přešlo ![]()
no u nás je ten problém, že má i zelenou stolici, hlen ve stolici a nitky krve ve stolici. MUDr. říká že jsou to prdíky
no a není to spíš alergie na bílkovinu kravskýho mlíka??? pak by měl i ty prdíky a myslím, že u toho bývá ten hlen a nitky krve, ale jistě to nevím
my prdy máme a kaká míchaný vajíčka
U nás byly nitky krve nejsíš alergie na kravské mléko. Co nejím mléčné výrobky, tak to přestalo. Ale prdí pořád i v sedmi měsících, jen už u toho nejsou ty dlouhé záchvaty pláče. Podle toho, jak popisuješ stolici, to bude nějaký větší problém, než jen prdíky.
To si nemyslím, že by to byly jen prdíky
Co konzultace s jiným doktorem?
tak mě když trápí prdíky tak mě tuze bolí bříško.kopání nožičkama mi nepomůže ![]()
jo aha ono se to týká dětí,ono to totiž vyzní jako přímá otázka na emimiňačky
což mě pobavilo i vyděsilo zárpoveň
.tak mým dětem pomohla masáž bříška a pokládání na něj.
nebo hlavičku přes rameno aby se pořádně vyříhalo.
Příspěvek upraven 31.07.11 v 19:24
luckyhorse píše:
no u nás je ten problém, že má i zelenou stolici, hlen ve stolici a nitky krve ve stolici. MUDr. říká že jsou to prdíky
Ahoj my měli to samé co tu píšeš..zažila jsem jak pes,pořád mě dr táhala po doktorech zkoušeli jsme různý mlíka bez té bílkoviny - alfaré,al 110 a já nevím co ještě a víš co to nakonec bylo? NIC!! prostě měli zelený hoviša, hlen i nitky,prdíky jak blázen a nic to nebylo..teď už je nám 8měs a je to fajn jíme už všechno stolice se upravila sice je zelená ale kluci jsou v pohodě prdíkujem někdy víc a čatěji normálně a dost se tomu všichni smějeme ![]()
Mě prdy netrápí, nohama nekopu. ![]()
Dcera rudne, řve, kroutí se a kope nohama.
Mě když trápí prdíky tak tlačím, nohama taky nekopu…
To mě pobavilo… Mykaní dotažené do dokonalosti…
Jinak náš nejmladší se trípí hodně, ale jak psaly holky, změny stolice tohto typu je známkou změny ve střevech, ne prdů. Konzultovala bych s jiným doktorem..
U nás se malá taky pořád kroutila a usnula během dne sotva na 30 minut a v noci taky žádná sláva. Mazala jsem jí gelem, dávala sab, ale zabraly nám až kapičky od Espumisanu, jsou už od 0, takže i pro novorozence.