Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, mám necelé dva měsíce starou dceru a začínám jí pokládat na bříško, aby pásla koníčky. Hledám tu odbornou radu, jestli nedělám špatně, jestli to není brzy?
Děkuji za odpověď. Zuzka
Je to pozdě, ale lepší pozdě, než nikdy ![]()
Já dávala hned jak se zahojil pupík.
Je to pozdě, nám bylo řečeno že mám pokládat na bříško hned co se zahojil pupíček.. je to i mimču příjemné, že se vyprdí ![]()
Ahojky já dávám prcka každý den na bříško několikrát denně jen na chvilinku už od prvního týdne ![]()
Ahojky,
taky si myslím že je trošku pozdě, ale určitě to mimi dožene. Já jsem začala malou dávat na bříško už v porodnici, ale je fakt, že ona už byla šikovná od prvních dní. Přeji hodně zdaru ![]()
Ahojky, já dávala snad uz ve 2 týdnech, brzo se naucil pást koníky a posiloval si zadovy svaly
Pěkně se u toho vyprděl a někdy i usnul ![]()
Díky moc za rady,naše slečna je taky moc šikovná, zvedá hlavičku i v poloze kolmo, když jí držím na odříhnutí, tak se nebojím, že by to nedohnala ![]()
zuzkanoo píše:
Díky moc za rady,naše slečna je taky moc šikovná, zvedá hlavičku i v poloze kolmo, když jí držím na odříhnutí, tak se nebojím, že by to nedohnala
To víš že to dožene
děti jsou strašně šikovné a pokroky jsou vidět každým dnem ![]()
zuzkanoo píše:
Díky moc za rady,naše slečna je taky moc šikovná, zvedá hlavičku i v poloze kolmo, když jí držím na odříhnutí, tak se nebojím, že by to nedohnala
vertikální poloha je špatná
![]()
viz. video něžná náruč rodičů http://www.ulozto.cz/…c-rodicu-avi
Zuzko a máte už doma hrazdičku? Nebo pokládáš malou krom postýlky i třeba na deku,atˇmůže pozorovat a rozvíjet se?
Jestli nemáte,pořidˇ,hračky navěš tak,aby na ně malá mohla dosáhnout a chytat je,klidně ji nechávej s holou prckou ,atˇse může líp pohybovat(dej pod ni plínu) a v rámci hry obracej na bříško na dece,aby si posilovala krční svalstvo a vidfěla tak svět z jiné perpektivy.
A nemusíš se bát ji nechat na bříšku i spát. Přes den,kdy na ni vidíš ![]()
trochu se vetřu do diskuze, co když mě na tom bříšku nevydrží??? máme 5týdnů, občas ho tak dám, ležet by tak nevydržel ani minutu, snaží se zvedat hlavu, ale kousek ji přizdvihne a zase padne na nos, kdyby jsem ho tak chtěla nechat spát tak se zblázní, prostě se zakroutí a hup a je na zádech-je nám 5 týdnů, kdy by měl pást ty koně už hezky?
ahoj, u malé jsem s tím taky otálela, u druhého mimi budu pokládat hned. Ne jen kvůli pasení, ale kvůli prdům. Takže asi čím dřív, tím líp. Přes den určitě, v noci na bříšku spala až tehdy, když se sama začala přetáčet a leželo se jí tak pohodlněji..
goldenka píše:
trochu se vetřu do diskuze, co když mě na tom bříšku nevydrží??? máme 5týdnů, občas ho tak dám, ležet by tak nevydržel ani minutu, snaží se zvedat hlavu, ale kousek ji přizdvihne a zase padne na nos, kdyby jsem ho tak chtěla nechat spát tak se zblázní, prostě se zakroutí a hup a je na zádech-je nám 5 týdnů, kdy by měl pást ty koně už hezky?
Myslím, že do tří měsíců by to měl zvládnout, otázka spíš, co s tím kroucením a přepadáváním, to by mohlo značit zvýšené svalové napětí, no záleží, jak moc… Zeptala/ukázala bych to dr., co ona na to.
Majda nejdřív taky držela hlavičku trochu šikmo, ale než jsem si toho nějak víc všimla, už byla srovnaná (došlo mi to až pak z fotek). - Takže třeba se to taky srovná samo, těžko říct.
Bára zvedá a drží hlavičku při odříhávání už od porodnice, dokonce i na bříšku se snaží zvedat od začátku.jako ono to nic neznamená, pasení koníků se tmu ještě zdaleka neříká, ale aspoň pro ní ten den není jednotvárnej a trošku se posílí a vyprdí či krkne.
ve 2m je fakt už trochu pozdě.
tak do budoucna si možná pořiď nějakou knížku, abys věděla, jak můžeš mimčo aktivně stimulovat ve vývoji…
urychlovat se nemá, ale je spousta „her“, který obohatí váš den a v podstatě je to „cvičení“ pro správný vývoj.
třeba válet mimčo vleže na bříšku na balónu, to je výborný trénink pasení…