Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda maminy,
naše malá už skoro dva měsíce baští jogurty, stále bílý, 3% tuku. Nejdřív jedla hollandii, ale ta jí překyselovala žaludek a věčně po ní blindila. Pak jsme pešli na activii bílou a vše dobrý. Jenže malá sní celý kelímek a přijde mi hladná - sní pak třeba ještě 1/4 chleba s lučinou. KOlikrát mi jogurt i prská. Přemýšlela jsem nad tím, jestli by jí šlo třeba jednou do týdne obměnit jogurt (ovoce i přesnídávku jsem zkoušela, ale to nejí a prská) - tak mě napadlo, dát jí buď tučnější jogurt(jako např. choceňský), to ale nevím, jestli se může, nebo jí jednou za čas dát ovocný jogurt, což taky nevím, jestli se může. Předem děkuji za všechny rady, budu vděčná.
Raději než ovocný jogurt, bych do bílého přidala ovoce - třeba jablko, hrušku, meruňku, případně někdy smíchám i ovocnou přesnídávku (když jí nesní celou a na další svačinu už je to málo) s jogurtem. To je určitě lepší než ovocný jogurt.
Mě zas bílej nejí. Takovej kyselej ksicht, co dělá, to jsem ještě neviděla:-) Ale mix s banánem a kaší, to je jiná.
já dávám ovocnou activii a úplně v pohodě, schválila mi ji i doktorka
hofka píše:
Mě zas bílej nejí. Takovej kyselej ksicht, co dělá, to jsem ještě neviděla:-) Ale mix s banánem a kaší, to je jiná.
No, zkoušela jsem přesnídávku, ale to jí nešmakuje vůbec, to spíš sní bílej. A pak i ovoce čertsvý, ale to je hroznej obličej - malá totiž moc čerstvé ovoce nejí, dusí jí ty kousíčky, co při mačkání zůstanou. Takže do jogurtu mícháš nemléčnou kaši??? To bych zkusit mohla.
Proč by se neměl ovocný jogurt?? ![]()
Já ho dávám odjakživa, bílý mi nechtěl a žije ![]()
Jana F píše:
No, naše dr. mi k jídlu nikdy nic skoro neřekne, všechno zjiš´tuju u známých, na emiminu a nebo čtu. K výživě prostě nikdy nemá co říct. Takže dělám co uznám za vhodný a nebo vyčtu ![]()
Moje malá mi nejdela nikdy bílé jogurty a ovocné přesnídávky mi od 9mesíce nedá do pusy(ani ovoce uvařené doma) takže jí dávám ovocný jogurt(hollandii 200g) a hlad po ní nemá.Activie je jen 125gramová tak možná jí ta gramáš nestačí ![]()
luciashek píše:Jana F píše:No, naše dr. mi k jídlu nikdy nic skoro neřekne, všechno zjiš´tuju u známých, na emiminu a nebo čtu. K výživě prostě nikdy nemá co říct. Takže dělám co uznám za vhodný a nebo vyčtu
Držela bych se toho, co taky chce dítě. Pokud ti nechce bílý jogurt, tak ho do ní přece nebudeš cpát. A myslím, že ovocný ji nezabije, když jí ho budeš třeba s bílým střídat. Ovocná Holandie je výborná a neviděla bych v tom problém… ![]()
ahooj, jo chocensky se muze, vyzkoušej
, právě že se nedoporučují nízkotučky ![]()
Ještě mě napadlo že maminky dávají do bílého jogurtu dětské sušenky,tak třeba i to můžeš zkusit
tak to mě jo, když si nejsem něčím jistá, tak se jí zeptám a ona poradí. teď je malé 10M a už jí můžu dávat skoro všechno, jen hlídat éčka, cukr a sůl
Taky mi nechtěl bílé, takže jsem do každého namačkala banán a v pohodě ![]()
Já Activii nedávám kvůli složení (ale komu vyhovuje, ať ji dává
), dávám bílou Hollandii a Choceňský, střídám to. Že je Ch. tučnější mě nevadí, spíš myslím, že je pro malé dítě lepší.
My taky papáme holandii a občas activii oba na doporučení pediatra a ovocnou taky dávám a nevidím v tom problém malého to krásně zasytí a moc mu chutná.
hlavně vybírat jogurty kde jsou probiotika.