Odmítá už i kaši :-(

rozmary
29.7.11 13:45

Odmítá už i kaši:-(

Ahoj,tak už si nevím rady,malá byla marod,dostala atb,nic nechtěla baštit jenom kojit,takže 14 dní jenom na prse,pak jí naskákaly aftíky,takže s jídlem taky špatný,opět vedlo prso,v 10 měsících má necelejch 8kg,v pondělí máme jít na převážení,podle doktora je to málo,UM nemůže ani cejtit a od té nemoci jsem do ní nedostala už ani kaši,ani zeleninu,,tak nevím co jí dát když UM ani kašičky nechce,kojení je sice fain,ale už je toho mlíka asi málo,takže kojím každou hodinu,mezitím občas něco málo sezobne,co tak ještě dáváte?Malé docela chutná chleba s máslem,ale na tom asi nemůže přežívat.A co dát místo mlíka?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
29.7.11 13:53

Mlecne vyrobky? Jogurt nebo opravdove zerve na ten chleba :) ? Mlicko s kasi (jako hotove) jsi zkousela? Ovoce ji? Mne kdyz mala nechtela UM, tak jsem na radu doktorky do toho mixovala banan.. (u nas to moc nezabralo, ale napad to byl dobry)

• Citovat
  • Upravit
22011
29.7.11 13:53

No, nezlob se, ale mně to připadá jako začarovaný kruh - „kojím každou hodinu, mezitím občas něco sezobne“ - a to se divíš, že nejí? :nevim: Má mléko a mezitím něco na sezobnutí - proč by dobrovolně jedla víc?

Řekla bych, že malá to dobrovolně asi sama nerozsekne, to holt budeš muset Ty - a prostě každou hodinu nekojit, nedávat „zobání“ a najet na rozumný režim snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře. Samozřejmě za předpokladu, že už je malá zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
29.7.11 14:03

Kaše mi malej kolem roku tenkrát taky přestal jíst, v roce jsme vážili 8,6 kg přibližně. Kaši nahraď jinýma mléčnýma výrobkama, žervé na pečivo atd. Jedno jídlo bych řešila pečivem a žervé. Mléko má od tebe. A co ovoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.7.11 14:11

Mám s tímto bohatou zkušenost- nejedění, přdtím antibiotika, afty atd…
Myslím si, že si děti dobře pamatují, kdy jě něco bolí a už si to spojís jídlem.
Mě malý odmítal uplně mléko, protože měl afty a chtělo to čas, aby ho dal do pusy…
Asi bych zkusila UM, kaši chvilku - třeba týden nedávat a pak zkusit a třeba jinou chuť.
Jinak mě napadlo ještě i když to neni pro někoho výživově bohaté, tak i nějakou přesnídavku spiškotem - občas, vývar nudlový by možná byl dobrý..
Jinak radím kvůli doktorovi nenervovat a pořád řešit co dát dítěti k jídlu.. Myslím si, že to zas tak málo neni, a navíc každý doktor mluví jinak, tak se nenech vynervovat, abys pak nic jiného nedělala než jenom řešila, co k jídlu, co snědl nesnědl, kdy se jdete vážit a co kdo řekne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
29.7.11 14:33

Ahoj, mě ta váha teda nějak malá nepřijde. Naše malá měla v 10 měsících 8kg a teď v roce má tak 8,5kg a to jí pěkně. Jinak bych zkusila taky jak radí holky ji nechat trochu vyhladovět a najet na rozumný režim. Jídlo bych dávala tak po 3 hodinách a uvidíš… Držím pěstičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
29.7.11 14:57
BohunkaP píše:
No, nezlob se, ale mně to připadá jako začarovaný kruh - „kojím každou hodinu, mezitím občas něco sezobne“ - a to se divíš, že nejí? :nevim: Má mléko a mezitím něco na sezobnutí - proč by dobrovolně jedla víc?Řekla bych, že malá to dobrovolně asi sama nerozsekne, to holt budeš muset Ty - a prostě každou hodinu nekojit, nedávat „zobání“ a najet na rozumný režim snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře. Samozřejmě za předpokladu, že už je malá zdravá.

Kojím tak často,protože odmítá pít,zkoušela jsem různé savičky,hrníček,brčko a nechce,takže do ní peru pití stříkačkou,ale není to víc než hrneček za den,měla by vypít aspoň litr,to fakt nehrozí,proto to časté kojení.Jinak ovoce by mi baštila,to jí jede,jenže díky těm aftům ho nemůže,ještě víc jí to dráždí a má to hned zpátky :zed: Takže nemůže ani přesnídávky,občas sní jogurta,ale taky jí to moc nechytlo.

• Citovat
  • Upravit
14335
29.7.11 15:04

Já si myslím, že babnán by dráždit nemusel. My jsme nemohly dávat přesnídavky- jahoda, jalbko, meruňka.. ale obyčejný rozmačkaný banán by neměl nic udělat..
A běžné jídla ti jí??
Třeba vařené kuřecí a brambor..Já jsem v nejvyšší nouzi, kdy my malý nechtěl vůbec nic ani mléko ani tuhá jídla.. vařila brambor, květák mrkev a jak kojenci mix.. a snědl mi celou misku 250 ml. DO toho jsem mu dala banán potom třeba si obral kuřecí maso..
Takto … myslím si že když ji t budeš vytírat, že by se jí to nemělo už vracet zaléčené.. :think: Dostali jsme nějakou vodičku a prostě léčili - ovoce jsem dávala ne kyselé, ještě meloun :think: ten nám taky nevadil a je v něm hodně vody..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
29.7.11 15:18
rozmary píše:
BohunkaP píše:
No, nezlob se, ale mně to připadá jako začarovaný kruh - „kojím každou hodinu, mezitím občas něco sezobne“ - a to se divíš, že nejí? :nevim: Má mléko a mezitím něco na sezobnutí - proč by dobrovolně jedla víc?Řekla bych, že malá to dobrovolně asi sama nerozsekne, to holt budeš muset Ty - a prostě každou hodinu nekojit, nedávat „zobání“ a najet na rozumný režim snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře. Samozřejmě za předpokladu, že už je malá zdravá.
Kojím tak často,protože odmítá pít,zkoušela jsem různé savičky,hrníček,brčko a nechce,takže do ní peru pití stříkačkou,ale není to víc než hrneček za den,měla by vypít aspoň litr,to fakt nehrozí,proto to časté kojení.Jinak ovoce by mi baštila,to jí jede,jenže díky těm aftům ho nemůže,ještě víc jí to dráždí a má to hned zpátky :zed: Takže nemůže ani přesnídávky,občas sní jogurta,ale taky jí to moc nechytlo.

Litr nevypije ani můj dvacetiměsíční syn. Není to v pořádku, doháníme to, čím se dá, ale nevypije. A je hodně takových.

Tím chci říct, že některé děti prostě pijí míň a nic s tím nenaděláme, i kdybychom se stavěly na hlavu - a jestli budeš čekat, až do ní dostaneš litr pití, může se Ti snadno stát, že budeš takto kojit ještě další rok.

Začít prostě musíš Ty - omezovat přísun toho, na co spoléhá a postupně zavádět jídelní režim. Časem si na to zvykne - je-li zdravá, dobrovolně si totální dehydrataci a vyhladovění nepřivodí. Nebo samozřejmě můžeš počkat, až hlavičkou dospěje do fáze, že kojení sama přestane vyžadovat (do puberty se žádné dítě kojit nebude :mrgreen: ), ale pak holt je potřeba počítat s tím, že to může trvat spoustu dalších měsíců. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
29.7.11 15:19
kvaček píše:
Já si myslím, že babnán by dráždit nemusel. My jsme nemohly dávat přesnídavky- jahoda, jalbko, meruňka.. ale obyčejný rozmačkaný banán by neměl nic udělat..
A běžné jídla ti jí??
Třeba vařené kuřecí a brambor..Já jsem v nejvyšší nouzi, kdy my malý nechtěl vůbec nic ani mléko ani tuhá jídla.. vařila brambor, květák mrkev a jak kojenci mix.. a snědl mi celou misku 250 ml. DO toho jsem mu dala banán potom třeba si obral kuřecí maso..
Takto … myslím si že když ji t budeš vytírat, že by se jí to nemělo už vracet zaléčené.. :think: Dostali jsme nějakou vodičku a prostě léčili - ovoce jsem dávala ne kyselé, ještě meloun :think: ten nám taky nevadil a je v něm hodně vody..

Vařené nechce nic,dneska už jsem zkusila koupit skleničku,protože co uvařím každý den vyhazuju :nevim: Snědla asi čtyři lžičky,úspěch.Banán jí nechutná,ale melouna jí,to je pravda.Ty afty se jí pořád vracejí,dokto nám říkal,že to po těch atb má oslabenou imunitu,takže to bude chvíli zlobit. :zed:

• Citovat
  • Upravit
7421
29.7.11 15:26

Ahoj,
měli jsme něco podobnýho.
Taky byla naše cácorka dlouho na atb., poslední den už nechcěla vůbec nic. jen prso (atb. jsem do ní dostala jedině přistříkáváním) A rozjedla se postupně cca za týden. Ale třeba polívky a tak mi nejí vůbec, ovocné přesnídávky vzala na milost po třech týdnech.
Je zvláštní, že jednu z mála věcí, kterou byla ochotná jíst byl chleba/rohlík s máslem, či sýrem.
S pitím jsme bojovali vždy, po atb ještě víc.
Nevím, jak dlouho je neberete, ale dej jí čas. Jestli je ochotná ti jíst namazané pečivo, dávej jí namazané pečivo. A zkus jí kojit méně častěji. Alespoň ji to třeba donutí se i něčeho napít. Zkusila bych třeba obyčejnou vodu. U nás s ní pak z pití začínala, na sladné neměla ani pomyšlení.

Hodně štěstí, u nás se to časem taky upravilo.
S tím, že zhubne počítej (u nás šla dolu tak o 300-400g), ale myslím, že už to má zase po pár týdnech zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
29.7.11 15:28

Nečetla jsme celou diskuzi (tlačí mne čas), ale dávala jsi jí k těm atb taky probiotika?
No a pokud ti jí meloun, tak bych jí ho v omezeném množství klidně dala.
(Kéž by mi tak jedla melouny a okurky a tak, aby se zavodnila z toho…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
29.7.11 15:28

co ji ten banan rozmixovat do jogurtu… vzdyt je tolik moznosti..

mam stejne starou dceru a teda litr tekutin jsem do ni nedostala nikdy 8-o kdyz da pul litru UM jsem rada a k tomu tak 200 ml tekutin, ale ted vcera a dnes proste pit nechce (zas dava trochu vic UM nez normalne) :nevim: a jako rvat to do ni strikackou mi fakt prijde moc. akorat se mi blokne (muj nazor)

• Citovat
  • Upravit
486
29.7.11 15:37

Jak už psala maminka předemnou probiotika určo po atb se to doporučuje jinak na aftíky vitamíny skupiny B

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
29.7.11 15:41
Anielkha píše:
co ji ten banan rozmixovat do jogurtu… vzdyt je tolik moznosti..mam stejne starou dceru a teda litr tekutin jsem do ni nedostala nikdy 8-o kdyz da pul litru UM jsem rada a k tomu tak 200 ml tekutin, ale ted vcera a dnes proste pit nechce (zas dava trochu vic UM nez normalne) :nevim: a jako rvat to do ni strikackou mi fakt prijde moc. akorat se mi blokne (muj nazor)

Peru to do ní stříkačkou po zkušenostech se starší dcerou,skončily jsme kvůli nepití třikrát na kapačkách a opravdu není o co stát,ona když má dost,tak mi nevezme ani tu stříkačku,ale pokud jí bere,tak si myslím že jí tím určitě neuškodím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure