Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj maminky,
dnes jsme byli na 10-ti mesicni prohlidce. Malej ma 69,5cm a 7380g. Od sesteho mesice jsme vyrostli 2cm. Doktorka nas posila na krev, kvuli nejakym vysetreni. Jestli treba nemame celilakii nebo tak neco… ja jsem byla taky malicka, jako mimino, rostla jsem jako malej… je tu nektera z vas, co jsou na tom podobne? a pokud se celilakie nebo neci jineho potvrdilo, jaky byl nasledny postup??? ![]()
celiakie a postup?no bezlepkova dieta, to je na cely zivot
jinak byste si meli dojit na spec odd na testy endokrinologie, vysetrit rustove hormony
to vim, ze bezlepkova dieta, ale postup pri tech vysetreni… rikala doktorka, ze pokud se to potvrdi z krve, tak nas posle do plzne na dalsi vysetreni. Snad by mu meli koukat na sliznici na streve, jestli tam jsou zmeny…(takze zadeckem) ![]()
Ahojky můj synovec bude mít v srpnu 6 let a měří sotva metr a váží asi 13 kilo
píchají mu teď nějaké injekce - růstový hormon, nebo tak něco ![]()
valkil píše:jizvíková píše:Kamarádovi diagnostikovali celiakii asi v 25 letech a teď ve 40 už prý dietu držet nemusí…
jinak byste si meli dojit na spec odd na testy endokrinologie, vysetrit rustove hormony
Fakt je to na celý život?
Je to na celý život, intolerance lepku se vyléčit nedá
lísteček píše:
to vim, ze bezlepkova dieta, ale postup pri tech vysetreni… rikala doktorka, ze pokud se to potvrdi z krve, tak nas posle do plzne na dalsi vysetreni. Snad by mu meli koukat na sliznici na streve, jestli tam jsou zmeny…(takze zadeckem)
to se dela pusou
je to gastrosonda
Pájinka25 píše:
Ahojky můj synovec bude mít v srpnu 6 let a měří sotva metr a váží asi 13 kilopíchají mu teď nějaké injekce - růstový hormon, nebo tak něco
to mozna bezlepkova dieta bude to nejmensi zlo…
a zacal rust po tech injekcich?
ja jsem to manzelovi tvrdila
a ten me presvedcoval,ze ne
tak mi spadl trochu kamen ze srdce…
lísteček píše:Pájinka25 píše:to mozna bezlepkova dieta bude to nejmensi zlo…
Ahojky můj synovec bude mít v srpnu 6 let a měří sotva metr a váží asi 13 kilopíchají mu teď nějaké injekce - růstový hormon, nebo tak něco
no nevim, bratr mu to píchá už přes rok a vyrostl asi o 5 cm, tak nevim, jestli je to dost nebo ne
ale ta váha je děsná - 13 kilo
![]()
Pájinka25 píše:lísteček píše:no nevim, bratr mu to píchá už přes rok a vyrostl asi o 5 cm, tak nevim, jestli je to dost nebo nePájinka25 píše:to mozna bezlepkova dieta bude to nejmensi zlo…
ale ta váha je děsná - 13 kilo
![]()
to je hrozny, clovek aby se o ty prcky NEUSTALE BAL!!!!!
![]()
Ahojky, my v roce 72cm, jsme mrňaví, ale doktorka na to nic neříkala. Třeba to ještě dožene. Holt jsme mezi vrstevníky malincí
jizvíková píše:valkil píše:Je to na celý život, intolerance lepku se vyléčit nedájizvíková píše:Kamarádovi diagnostikovali celiakii asi v 25 letech a teď ve 40 už prý dietu držet nemusí…
Fakt je to na celý život?
neni na cely zivot, nekdo se z toho dostane drzenim diety za par let, u nekoho skonci v obdobi puberty a zbytek to ma na cely zivot, syn ji dostal ve dvou letech , po mnoha hospitalizacich na infekcnim se zjistila tato alergie a po trech letech byl zcela v poradku, je mu nyni 17 a problem zadny.
Tak jedna dcerka v rroce 70 cm a 8,1 kg a druhá dcerka 68 cm a 8,3 kg.Byli maličké.Teď ta starší (4 roky 5 měsíců) měří metr a má 14 kg.Ta mladší (2 roky) má 84 cm a 10,5 kg.Podle doktorky je to normální a neřeší to.U nás ve vsi jsou 2 kamarádky a taky mají takhle malé a drobné děti.
Ono dost záleží na tom, jak se vyvíjí křivka růstu, jestli je takový od mala a roste rovnoměrně, nebo se růst zastavil (nebo taky mohl málo růst a hodně přibrat a pak se zas vytáhne…). Z toho, co píšeš, mi to nepřipadá až tak málo, ale spíš je důležitější to, co jsem napsala předtím. Mám pár kámošek s maličkýma dětma a jsou ok…
To jsem rada, ze jsou taky malicke deticky jako jsme my… Koukala jsem na sebe, a ja ve dvou letech mela 79,5cm a 11kg. Tak si rikam,ze nema po kom byt velkej. Manzel ma 176cm a ja 163,5cm. Ja doufam, ze nas pani doktorka „strasi“ jen preventivne.