Nerosteme :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1027
28.7.11 18:51

nerosteme :-(

ahoj maminky,
dnes jsme byli na 10-ti mesicni prohlidce. Malej ma 69,5cm a 7380g. Od sesteho mesice jsme vyrostli 2cm. Doktorka nas posila na krev, kvuli nejakym vysetreni. Jestli treba nemame celilakii nebo tak neco… ja jsem byla taky malicka, jako mimino, rostla jsem jako malej… je tu nektera z vas, co jsou na tom podobne? a pokud se celilakie nebo neci jineho potvrdilo, jaky byl nasledny postup??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
28.7.11 18:55

celiakie a postup?no bezlepkova dieta, to je na cely zivot
jinak byste si meli dojit na spec odd na testy endokrinologie, vysetrit rustove hormony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
28.7.11 19:11

to vim, ze bezlepkova dieta, ale postup pri tech vysetreni… rikala doktorka, ze pokud se to potvrdi z krve, tak nas posle do plzne na dalsi vysetreni. Snad by mu meli koukat na sliznici na streve, jestli tam jsou zmeny…(takze zadeckem) :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
28.7.11 19:16

Ahojky můj synovec bude mít v srpnu 6 let a měří sotva metr a váží asi 13 kilo :nevim: píchají mu teď nějaké injekce - růstový hormon, nebo tak něco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.7.11 19:20
valkil píše:
jizvíková píše:
jinak byste si meli dojit na spec odd na testy endokrinologie, vysetrit rustove hormony
Kamarádovi diagnostikovali celiakii asi v 25 letech a teď ve 40 už prý dietu držet nemusí…
Fakt je to na celý život?

Je to na celý život, intolerance lepku se vyléčit nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.7.11 19:21
lísteček píše:
to vim, ze bezlepkova dieta, ale postup pri tech vysetreni… rikala doktorka, ze pokud se to potvrdi z krve, tak nas posle do plzne na dalsi vysetreni. Snad by mu meli koukat na sliznici na streve, jestli tam jsou zmeny…(takze zadeckem) :-(

to se dela pusou :lol: je to gastrosonda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
28.7.11 19:21
Pájinka25 píše:
Ahojky můj synovec bude mít v srpnu 6 let a měří sotva metr a váží asi 13 kilo :nevim: píchají mu teď nějaké injekce - růstový hormon, nebo tak něco :nevim:

to mozna bezlepkova dieta bude to nejmensi zlo… :nevim: a zacal rust po tech injekcich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
28.7.11 19:22

ja jsem to manzelovi tvrdila :mrgreen: a ten me presvedcoval,ze ne :-D tak mi spadl trochu kamen ze srdce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
28.7.11 19:29
lísteček píše:
Pájinka25 píše:
Ahojky můj synovec bude mít v srpnu 6 let a měří sotva metr a váží asi 13 kilo :nevim: píchají mu teď nějaké injekce - růstový hormon, nebo tak něco :nevim:
to mozna bezlepkova dieta bude to nejmensi zlo… :nevim: a zacal rust po tech injekcich?

no nevim, bratr mu to píchá už přes rok a vyrostl asi o 5 cm, tak nevim, jestli je to dost nebo ne :nevim: ale ta váha je děsná - 13 kilo 8-o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
28.7.11 19:33
Pájinka25 píše:
lísteček píše:
Pájinka25 píše:
no nevim, bratr mu to píchá už přes rok a vyrostl asi o 5 cm, tak nevim, jestli je to dost nebo ne :nevim: ale ta váha je děsná - 13 kilo 8-o :think:

to je hrozny, clovek aby se o ty prcky NEUSTALE BAL!!!!! :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5321
28.7.11 19:43

Ahojky, my v roce 72cm, jsme mrňaví, ale doktorka na to nic neříkala. Třeba to ještě dožene. Holt jsme mezi vrstevníky malincí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
28.7.11 19:53
jizvíková píše:
valkil píše:
jizvíková píše:
Kamarádovi diagnostikovali celiakii asi v 25 letech a teď ve 40 už prý dietu držet nemusí…
Fakt je to na celý život?
Je to na celý život, intolerance lepku se vyléčit nedá

neni na cely zivot, nekdo se z toho dostane drzenim diety za par let, u nekoho skonci v obdobi puberty a zbytek to ma na cely zivot, syn ji dostal ve dvou letech , po mnoha hospitalizacich na infekcnim se zjistila tato alergie a po trech letech byl zcela v poradku, je mu nyni 17 a problem zadny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
28.7.11 19:57

Tak jedna dcerka v rroce 70 cm a 8,1 kg a druhá dcerka 68 cm a 8,3 kg.Byli maličké.Teď ta starší (4 roky 5 měsíců) měří metr a má 14 kg.Ta mladší (2 roky) má 84 cm a 10,5 kg.Podle doktorky je to normální a neřeší to.U nás ve vsi jsou 2 kamarádky a taky mají takhle malé a drobné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
28.7.11 20:04

Ono dost záleží na tom, jak se vyvíjí křivka růstu, jestli je takový od mala a roste rovnoměrně, nebo se růst zastavil (nebo taky mohl málo růst a hodně přibrat a pak se zas vytáhne…). Z toho, co píšeš, mi to nepřipadá až tak málo, ale spíš je důležitější to, co jsem napsala předtím. Mám pár kámošek s maličkýma dětma a jsou ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
28.7.11 20:09

To jsem rada, ze jsou taky malicke deticky jako jsme my… Koukala jsem na sebe, a ja ve dvou letech mela 79,5cm a 11kg. Tak si rikam,ze nema po kom byt velkej. Manzel ma 176cm a ja 163,5cm. Ja doufam, ze nas pani doktorka „strasi“ jen preventivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí