Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
lenka16 píše:
Ted tady čtu tvoji diskuzi. Schválně jsem se šla podívat jak roste druhá dcera. V 6 měs. měla 7,5 kg a 68 cm , v 8 měs. 8,23 kg a 68,5 cm. Divila jsem se, že vyrostla jen o 0,5 cm. Dr. na to nic neříkala. Porodní váha 3,45 kg a 49 cm. Za chvíli je dceři 9 měsíců a za poslední měsíc nepřibrala ani deko. Má pořád 8,20 kg.
tak mame asi hodne peclivou pani doktorku… my rosteme a pribirame, jen pomaleji nez by mel… o proti vrstevnikum jsme fakt malicky,no ![]()
já bych ho sledovat zbytečně nenechala, pokud tam nic nebude. V tomhle věku ne
Kdyby byl starší, bylo tam problémy, něco to naznačovalo, tak jo,ale takhle ne
prave… my jsme se o tom doma bavily, ze pokud vyjde krev v poradku, tak ho nechceme trapit nejakyma dalsima vecma… kdyby byl nejaky problem, krev by neco naznacila,ne?
Pájinka25 píše:lísteček píše:no nevim, bratr mu to píchá už přes rok a vyrostl asi o 5 cm, tak nevim, jestli je to dost nebo nePájinka25 píše:to mozna bezlepkova dieta bude to nejmensi zlo…
Ahojky můj synovec bude mít v srpnu 6 let a měří sotva metr a váží asi 13 kilopíchají mu teď nějaké injekce - růstový hormon, nebo tak něco
a zacal rust po tech injekcich?
ale ta váha je děsná - 13 kilo
![]()
růstovej hormon bral strejda a je a byl vždy strašně hubenej prý po těch hormonech. Jako chlap má 175cm a 55 kg a sní třeba i 15 švestkovejch knedlíku naposezení a nic nepřibere ![]()
valkil píše:jizvíková píše:Kamarádovi diagnostikovali celiakii asi v 25 letech a teď ve 40 už prý dietu držet nemusí…
celiakie a postup?no bezlepkova dieta, to je na cely zivot
jinak byste si meli dojit na spec odd na testy endokrinologie, vysetrit rustove hormony
Fakt je to na celý život?
to mu asi povedal nejaky zazracny lekar
mala som takeho , vdaka nemu som si 15 rokov nicila telo
celiakia je dozivotna a jedina liecba je dieta..
valkil píše:pata308 píše:No právě by mě zajímalo, jak to je (hledat se mi to nechce)valkil píše:to mu asi povedal nejaky zazracny lekarjizvíková píše:Kamarádovi diagnostikovali celiakii asi v 25 letech a teď ve 40 už prý dietu držet nemusí…
jinak byste si meli dojit na spec odd na testy endokrinologie, vysetrit rustove hormony
Fakt je to na celý život?mala som takeho , vdaka nemu som si 15 rokov nicila telo
![]()
celiakia je dozivotna a jedina liecba je dieta..
no pise aj gabinka
je to fakt takto , doporuc kamaratovi zmenit lekara, na mna na gastre pozrela vo dverach a rovno povedala ze som jasny celiak
to by ma zaujimalo podla coho poznala
no v siedmich rokoch mi vysadili bezlepkovu , protilatky nulove, zdravotne problemy ziadne
a na gastro vysetreni mars 3B
![]()
bonnie14 píše:jizvíková píše:neni na cely zivot, nekdo se z toho dostane drzenim diety za par let, u nekoho skonci v obdobi puberty a zbytek to ma na cely zivot, syn ji dostal ve dvou letech , po mnoha hospitalizacich na infekcnim se zjistila tato alergie a po trech letech byl zcela v poradku, je mu nyni 17 a problem zadny.valkil píše:Je to na celý život, intolerance lepku se vyléčit nedájizvíková píše:Kamarádovi diagnostikovali celiakii asi v 25 letech a teď ve 40 už prý dietu držet nemusí…
Fakt je to na celý život?
podla mna podobna chyba lekara ako v detstve u mna .. tiez som nemala 15 rokov problemy ziadne .. teda v podstate , mala som chudokrvnost, postupne bolesti klbov, zhorsene vysledky na osteologii..
![]()
Já myslím, že jen dr. nechce nic zanedbat. Asi je opatrnější. Naše malá měla při narození 48 cm a 2820 g, takže dost podobné jako u vás. V deseti měsících měla 69 cm a 7650 g. No a teď ve dvou a čvrt roce má cca 90 cm a necelých 14 kg ![]()
pata308 píše:bonnie14 píše:podla mna podobna chyba lekara ako v detstve u mna .. tiez som nemala 15 rokov problemy ziadne .. teda v podstate , mala som chudokrvnost, postupne bolesti klbov, zhorsene vysledky na osteologii..jizvíková píše:neni na cely zivot, nekdo se z toho dostane drzenim diety za par let, u nekoho skonci v obdobi puberty a zbytek to ma na cely zivot, syn ji dostal ve dvou letech , po mnoha hospitalizacich na infekcnim se zjistila tato alergie a po trech letech byl zcela v poradku, je mu nyni 17 a problem zadny.valkil píše:Je to na celý život, intolerance lepku se vyléčit nedájizvíková píše:Kamarádovi diagnostikovali celiakii asi v 25 letech a teď ve 40 už prý dietu držet nemusí…
Fakt je to na celý život?![]()
podle mě to, co popisuje Bonnie, bude pravděpodobně alergie na lepek.
A ON JE ROZDÍL MEZI INTOLERANCÍ (CELIAKIE) A ALERGIÍ. Z alergie lze vyrůst, intolerance je doživotní
jaj tak to se omlouvam, mas pravdu ![]()
jinak je fakt, ze i u nas byl kluk mensi a i ty nemoci… ![]()
no zas jsem o neco moudrejsi ![]()