Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o pomoc zkušenější maminky.
Máme dvou týdenní holčičku, která je vcelku klidná. Plakala zatím víceménně jen hlady. Občas má ale den, kdy je k neutišení, ač zkoušíme všechno. Nakrmit (jsme od začátku na UM- Beba), přebalit, pochovat, mysleli jsme i, že jí trápí prdíky, tak dáváme pecky, mastičku, fenyklový čaj. Nemůže to být ale něco jiného?co ještě trápí takhle malé dětičky?vždy jakoby jí projede nějaká bolest a začne se kroutit, rudnout, kope nožkama, třese ručičkama a jakoby se snaží tlačit
už fakt nevíme, jak jí pomoci, chvilku to vypadá, že usne a najednou jí to chytne
děkuju moc za rady..
Jak to popisuješ, takhle se naše malá chovala taky a měla bolení bříška. Byla k neutišení, přes den dobrý, ale od večera do svítání to byl horor. Ale nevím, jak je to s UM, kojila jsem.
kaká docela málo, tak 1× za den nebo dva..ale to jsem v pondělí říkala doktorce a prý je to v pohodě, zácpa to není ![]()
když rudne a tlačí, tak to jsou plyny a potřebují ven, zkus rektální rourku, já jí musela u jednoho syna používat 5 měsíců, ale bacha, dokáže to ohodit na dálku ![]()
To bude vzduch.. musí se vyprdět, nám pomáhala cvičení nožičkama, jakoby „šlapat na kole“ ![]()
Taky bych řekla prdíky. Naší mladší nejvíc pomáhalo dát na klín do klubíčka a chovat, hned se uklidnila a po pár minutách začala prdět a kakat, pak se jí ulevilo.
já jsem teď někde četla, že se doporučuje před krmením skrčit miminku nožičky k bříšku, asi tak na tři minuty, ale zkušenost nemám. Jinak můžeš zkusit Sabsimplex nebo vývar z kmínu. Nám nepomáhalo nic, max cvičení s nožičkama. Držím palce.
U nás pomáhá dát do klubíčka a nechat vyprdět a vykadit nad umyvadlem. Jde to líp, než vleže do plenky. Jinak u syna se mi osvědčilo včas uspat, jinak byl přetažený, měl pak hysteráky kvuli každému prdu.
nám pomohla rektální rourka, měli jsme v jejích 2 týdnech úplně to samý, takže přeju pevný nervy.
na prdíky jsou ještě super probiotické kapičky BioGaia. dávala jsem je viktorovi do 6 měsíců, pak jsme přešli na laktobacilky Swiss
tak vám všem moc děkuju a ta rourka, to je na to, aby se líp vykadila? může to být teda tím, že je jakoby ucpaná, když kadí tak málo? ![]()
nám nepomáhá nic, tlačí a tlačí a přitom krásně prdí, ale asi se mu to zdá pořád málo
takže zkoušet vše a vydržet
taky dávám vykakat nad umyvadlo, vyprázdní se tak mnohem líp a je klidnější. Představ si sama sebe, že máš kadit v leže do plíny ![]()
Taky to občas míváme. Malej chytne úplnej hysteráček, rudne, zpocenej je, pláče, není k utišení, většinou má i tvrdý bříško a nic v plence, že se evidentně nemůže vykakat. Pomáhá nám rourka. Po ní se vykaká vždycky a je klid.