Alergie nebo potničky?

110
29.7.11 09:35

alergie nebo potničky?

Ahojky holky,
potřebuji poradit. Jak vypadá alergie na jídlo? Malá na na hrudníčku malé červené pupínky a nevím, zda jsou to potničky a nebo vyrážka po jídle, jelikož jsem začala podávat příkrmy, začaly jsme mrkví, po třech dnech mrkev + brambor. Dotoho ale byla velká tepla, tak jestli jsem ji neměla moc nabalenou a ještě k tomu jsem koupila olej na masáže pro malou a po koupeli jí tím namazala a udělala masáž. Vše se tak nějak sehrálo v jenom období. Musím ještě podotknout, že už čtyři dny mrkev nedávám, nemažu olejíčkem a ani nenavlíkám. A pořát to tam je. Co to teda může být? jak dlouho přetrvá alergie z jídla? Díky za rady. Adéla

PS: mohu přidat foto až se malá vyspí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
29.7.11 09:44

Mám úplně stejný dotaz. :wink: Jen ty pupínečky má malej v obličeji a nikde jinde. Nejdříve jsem to přisuzovala vedru, tedy že jsou to potničky. Teď už vedro víc jak 10 dní není a má je pořád (a fakt nenavlíkám, spíš oblékám méně). Příkrmy nemáme, tak si říkám, co jsem asi snědla já, že mu to vadí… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.7.11 10:30

Tak my měli taky malý červený pupínky. Fakt miniaturní, sem tam se různě objevilo a měl to i na obličeji i teď se mu to udělá. Doktorka mi říkala, když jsme byli v poradně, že to jsou potničky, já si původně myslela, že to má taky reakci na něco, co jsem třeba snědla. A to ho taky nijak nenavlíkám, když vidím kolikrát ty mimina navlečený, tak naše dítě chodí oproti nim skoro nahý. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
29.7.11 11:29

Syn to má na tvářích, v poradně jsem se ptala doktorky a říkala, že jsou to potničky, že to mají děti v létě často.

Ale těžko říct, zda i ty u tvé holky jsou potničky. Může to být reakce na jídlo, olej, potničky, po oleji víc propocená, kůže nedýchala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
29.7.11 16:56

Zdravím, moje 18cti denní dcera má úplně to samé… malé červené pupínky v obličeji. Kamarádka mi řekla, že to jsou potničky, a v úterý se na to radši optám v poradně.. tak snad bude vše v pořádku a opravdu to nic není aj u tvé holčičky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
29.7.11 17:14

U těch novorozenců - to měla moje malá taky a bylo to novorozenecký akné, plynule to přešlo v seboreu skoro po celý hlavě a obličej i hlava se vyčitil až ve 3 měsících :roll:

Adela27 to může být cokoliv, pokud ji to nsvědí a nijak se to nerozrůstá, tak to neřeš a pak zkus ty jednotlivé věci, které podezříváš nějak postupně :wink: Já mám alergika (BKM, bílek, pšenice, kakako) a je osypaná téměř permanentně a taky nevím z čeho - ale nesvědí ji to ani njak neomezuje tak už to neřeším :nevim:

• Citovat
  • Upravit
736
29.7.11 18:30

Ahoj holky, my jsme s malou taky bojovaly s potničkama, docela nám zabírá Holtova mast, běžně prodejná v lékárně. Jinak mě se malá potí i když ej venku 18 stupňů a je v tepláčkách a body s krátkým :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
29.7.11 20:35

ahojda můžu se zeptat v čem koupete?nám doktorka zakázala johnsna ale můj prďola je atopik tak nevím jestli to taky může být tím.začalo nám to malýma pupínkama a nakonec se to rozlezlo v takové velké mapky.nemáme moc často koupat a tělíčko se má hodně mastit.má to chudák po mně :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
29.7.11 22:54
Chevalinka píše:
ahojda můžu se zeptat v čem koupete?nám doktorka zakázala johnsna ale můj prďola je atopik tak nevím jestli to taky může být tím.začalo nám to malýma pupínkama a nakonec se to rozlezlo v takové velké mapky.nemáme moc často koupat a tělíčko se má hodně mastit.má to chudák po mně :-(

Koupu spíš ve vodě, max. do ní přidám Linolu. Když sprchuju pokaděnej zadek, tak na něj používám Johnson.

A holky, dává se něco na to novorozenecké akné? Mně to právě taky přišlo, že vypadá spíš jako puberťák než že by to byly potničky… :think: Nechává se to tak nebo něčím maže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
30.7.11 09:08

Ahojky, já bych teda Johnsons nepoužila ani ne svého psa. Všude se píše že je to nejhorší kosmetika pro děti. V porodnicích to používají jen proto že to jsou sponzoři :poblion: :poblion: :poblion:
Já koupu ve šťávě z citrónu a sůl, do vaničky jeden citrón a 2 lžičky soli. Asi se vám toto bude zdát divné, ale toto máme v rodině vyzkoušené a žádné děti nemají problém s pokožku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.7.11 09:44

Příspěvek upraven 25.04.16 v 22:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
30.7.11 10:33

Ahojky spolumaminky,mám měsíční holčičku a také bojujeme s novorozeneckým akné :pocitac:
Pediatr mi řekl,ať jí to po koupeli mažu mastí na opruzeniny a tu suchou kůžičku olejíčkem.
Ale i tak říkal,že si tím musí projít,že je to nerovnováhou hormonů.Takže stejně,ať se to maže nebo ne,bude osypaná :think:
Alespoň,že to nesvědí :palec:

Přeji pěkný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
30.7.11 13:31
adela27 píše:
Ahojky holky,
potřebuji poradit. Jak vypadá alergie na jídlo? Malá na na hrudníčku malé červené pupínky a nevím, zda jsou to potničky a nebo vyrážka po jídle, jelikož jsem začala podávat příkrmy, začaly jsme mrkví, po třech dnech mrkev + brambor. Dotoho ale byla velká tepla, tak jestli jsem ji neměla moc nabalenou a ještě k tomu jsem koupila olej na masáže pro malou a po koupeli jí tím namazala a udělala masáž. Vše se tak nějak sehrálo v jenom období. Musím ještě podotknout, že už čtyři dny mrkev nedávám, nemažu olejíčkem a ani nenavlíkám. A pořát to tam je. Co to teda může být? jak dlouho přetrvá alergie z jídla? Díky za rady. AdélaPS: mohu přidat foto až se malá vyspí.

Ahojky mamino , muj synek kdyz mel pupinky na tele tak to bylo z dzusu co jsem vypila a podle toho co pises tak to bude ono , . . . mi ted mame na obliceji novorozenecke akne ,vypada to teda silene a nic se ned delat , pry to snad do 3mesicu se srovna :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
7.8.11 19:42

Tak jsem se na tu vyrážku ptala doktorky (a že nevím, z čeho to je) a co s tím… Doporučila potírat černým čajem. Tak jsem jí říkala, že to už dělám se zadečkem a že to na něm perfektně funguje, ale že na obličej jej použít mě nenapadlo. :mrgreen: Říkala, že ano, že černý čaj je vynikající na celé tělo, když jsou na něm pupínky, a Liptona mu obzvláště schválila, že je vynikající… :jazyk: Tak jsem zkusila a je to fakt lepší… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
7.8.11 19:57

Nám předepsala doktorka na akné Holtovu mast, malý měl osypané tvářičky docela hodně a tohle vždy zabralo, vždy když se osypal, tak jsem ho namazala a do druhého dne to zmizelo, ted už to nemá vůbec, nejspíš z toho vyrostl :dance:
Jinak koupat je nejlepší jen v čisté ne moc teplé vodě a ne každý den a červené flíčky mazat a mazat, takhle nám to taky zabralo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí