Houpačka - od kdy?

107
29.7.11 22:46

houpačka od kdy?

ahojte holky mám dotaz od kdy se můžou děti houpat na hopačce?Nám je 8,5měsíců a dneska jsme ho dali na chvilinku venku do houpačky a strašně se mu to líbilo, ale nemůžu mu tím nějak uškodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
29.7.11 22:49

a sedí sám?
tj.,jestli si sedne sám ze čtyř.
Nebo posazuješ?
pokud ano,tak děláš jednu z největších hloupostí :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18632
29.7.11 22:49

Do houpačky jsem dávala až sedící děti, tj, když si uměly samy sednout. Kromě hacky teda, tam byly odmala :) Naopak sedící už do hacky ne samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.7.11 22:51

jinak zde je diskuse o posazovaní:
https://www.emimino.cz/…rankovani/3/
víc komentovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18632
29.7.11 22:55

Mimmi, klid, vždyť nevíš, třeba si malý sedne :) V 8,5 měsících už některé děti umí si sednout. Můj syn se v sedmi plazil, v osmi lezl a v těch 8,5 seděl. Znám chlapečka, co v 9 měs. sám chodil - předtím klasicky lezoucí fáze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.7.11 22:57
Eliška píše:
Mimmi, klid, vždyť nevíš, třeba si malý sedne :) V 8,5 měsících už některé děti umí si sednout. Můj syn se v sedmi plazil, v osmi lezl a v těch 8,5 seděl. Znám chlapečka, co v 9 měs. sám chodil - předtím klasicky lezoucí fáze.

se snažím :wink:
ale jak jsem psala v citované diskusi,tak mě toto dokáže vytočit :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
29.7.11 22:57

malý si sedne ale jen občas jinak se aktivne plazí jak drak :-D právě proto se tady ptám abych věděla myslím že když byl v houpačce cca 2min tak se asi zase tragédie nestala… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
29.7.11 22:58

Malého jsem poprvé zhoupla až tak v roce a to už se sám posadil v osmy měsících…dřív jsem se prostě bála ho do houpačky dát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.7.11 22:59
Lalinky píše:
malý si sedne ale jen občas jinak se aktivne plazí jak drak :-D právě proto se tady ptám abych věděla myslím že když byl v houpačce cca 2min tak se asi zase tragédie nestala… :-(

to jistě ne,ale pokud se posazování stane denním rituálem,tak se to projeví na vývoji.
Jinak správná sed je,když si ze čtyř na kolenou sedne.

Příspěvek upraven 29.07.11 v 23:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.7.11 23:01

jinakjá zasebe dodám,že konkrétně do houpačky jsem malého dala letos na jaře,to mu bylo 18m,a sedí sám od 10,5m.
Houpačky pro nejmenší jsou myslím várobci udávané od 1 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18632
29.7.11 23:01

Lalinky, v téhle fázi bych počkala, ať mu zesílí páteř a svalstvo. Jak to vypadá, samostatné sezení máte na dohled, určitě to nebude vůbec trvat dlouho a začne sedět běžně :palec: To ještě stihnete se přes léto pohoupat :wink: Ostatně pak můžeš dát houpačku domů mezi dveře.
Tím pohoupáním jsi mu asi neuškodila, ale počkala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
29.7.11 23:06

My jsme klukovi koupili houpačku až v 15 měs. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.7.11 23:11

Samík dostal houpačku k prvním narozkám. Jinak bych taky dala, až by si sám sedl a třeba si hrával dýl v sedě… Ale zas jestli tam bude 2 minuty denně, tak si myslím, že to v téhle fázi zas až tak už neva :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
29.7.11 23:13

Malou dávám do houpačku asi od 8m - je to posazované dítě a od toho 8m jsme jí houpavali pravidelně.

Pokud už sám sedí, jak někteří psali sám si sedne, tak v tom nevidím problém.

• Citovat
  • Upravit
6263
29.7.11 23:51

Ahoj, ja si nemyslim, ze by zhoupnuti vadilo. Nasi male je 8,5 mesice, nesedi, ale do houpacky jsem ji jednou dala. Mela velkou radost, pohoupala jsem ji symbolicky a ty asi dve minuty co tam byla, ji urcite neublizily. Jinak jsem ji v zivote neposadila, zatim se jen plazi.
Na castejsi houpani bych pockala, az si bude poradne sedat, coz stejne mate za par.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí