Divné chrochtání a rezestouplé bříško

2746
29.7.11 14:12

Divné chrochtání a rezestouplé bříško

Ahoj maminky,
prosím o radu, protože začínám být ze všeho na palici :cry: Malému jsou tři týdny a už od začátku vydává takové chrochtavé zvuky, nejhorší je to asi v noci při kojení, to mám pocit, že se snad zadusí. Dělalo to vaše miminko taky? a kdy to zmizelo? Další problém je bříško, neskutečně se trápí, propíná se jak luk. Zkoušeli jsme nahřívat, mastičku Pupík, rektální rourku, masírujeme, omezila jsem snad všechno ve stravě, piju fenyklový čaj a odvar z kmínu (ten dám taky malému občas cucnout a na chvilku se to zlepší). Baby calm ani nic podobného ještě nemůže, Espumisan mu nepomáhá. Dneska jsme byli u doktorky na prohlídce a strašně mě vyděsilo, že má Kubík rozestouplé břišní svaly (viditelně na jednu stranu) a prý je to z toho bolavého bříška. Měli to také vaše miminka? spravilo se to?

děkuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Oz
9304
29.7.11 14:38

Ahoj, Vincent taky tak chrochtal, znělo to, jako by mu tam někde rezonoval nějaký hlen, Dr. mi řekla, že je to normální a ztratilo se to samo, kdy, to už nevím, ale nějaký ten měsíc to trvalo. Co se týká prdíků, u nás zabraly až probiotické kapičky, jsou drahé, ale na Slovensku jsou za poloviční cenu. S rozestouplým bříškem neporadím, ale pokud nevylézá kýla, tak by to mělo být ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.7.11 14:55

Já měla pocit že kojím v noci tlupu malejch prasátek :lol: . A vůbec dělala zvuky jako celá zoologická, to je myslím normální.

co se týče bříška tak nevím, někdy mám pocit, že je trápí víc věcí a z toho pláčí a kroutí se a bříško není ten hlavní nepřítel. Na sofinku kolikrát zabralo něco, co s bříškem nemělo tolik společného.
Jen asi dvakrát jsem mohla stopro říct, že je to bříško a nemůže kakat. Hodně nám pomohly homeopatika (to chce ale zkonzultovat s odborníkem) a taky poloha v klubíčku.

mě se vždycky uklidnila pevným zabalením a houpáním a puštěným fénem. Zkus to, za to nic nedá. Je to Karpova metoda (zadej do googlu a najde ti to určitě o co jde)

při tom nahřejvání ji zkus na ty pecičky, nebo termofor položit bříškem, jen kontroluj teplotu, já si položila termofor na stehno, ještě ho oalila a dala ji na to, to se jí moc líbilo, když ležela na zádech, tak to nefungovalo.

a při přebalování jsem masírovala bříško preventivně a taky jsem zkřížila nožičkya přitiskla kolínka k bříšku, to taky dost pomohlo a začala docela ryhle u toho kadit.

a poloha na tygříka je dobrá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
29.7.11 15:33

Chrochtání je ok,můj malej měl z bolení í vystouplý pupík,probiotika nepomohly a pokud kojíš má je od tebe.Koukni jestli nemá v pusince moučnivku(bílý povlak na jazýčku)pokud ano kup genciánu fialová vodička a potírej si 2× denně prsa,jinak nadýmá možná ten fenykl někdy to má opačný efekt,u nás to byli i staré rohlíky zelenina a hlavně je to věkem pokud něco tak písni SZ a kouknem na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
29.7.11 15:38

Vítek taky chrochtal, hrkal, funěl a dělal spoustu divných zvuků, ale prý miminka dělají.
S rozestouplým bříškem neporadím.
Prdíky nezbývá než pokračovat v masážích, mazání atd a doufat, že to brzo přejde.

omlouvám se za OT Kury vincent je moc krásný jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.7.11 15:55

Taky nám chrochtá, je to normální. A břišní svaly má taky rozestouplé, doktorka mi říkala, že to nic není, má to prý spousta mimin, že až začne lozit, sedat si, pást koníky a vůbec se víc zkrátka hýbat, tak že se mu to zpevní. Zatím jen leží, tak to bříško není jak posilovat. Jinak kapky na prdíky bývají od tří týdnů, takže něco už určitě budete moci.

Příspěvek upraven 25.04.16 v 22:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
29.7.11 18:56

Moučnivku určitě nemáme, to dneska paní doktorka kontrolovala (taky jsem se bála, že by to mohlo být i tím). Zkusím vysadit ten fenyklovej čaj, uvidíme co to udělá…v pondělí koupím Bio Gaia, snad bude líp :-(

lucavlachova píše:
Chrochtání je ok,můj malej měl z bolení í vystouplý pupík,probiotika nepomohly a pokud kojíš má je od tebe.Koukni jestli nemá v pusince moučnivku(bílý povlak na jazýčku)pokud ano kup genciánu fialová vodička a potírej si 2× denně prsa,jinak nadýmá možná ten fenykl někdy to má opačný efekt,u nás to byli i staré rohlíky zelenina a hlavně je to věkem pokud něco tak písni SZ a kouknem na to.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
29.7.11 20:27

ahojda nám budou příští týden 4 měsíce a ještě teď někdy malej chrochtá mudr. říkala že to nic není..Domča měl hrozné problémy s prdíky a opravdu nic nám nepomáhalo.byly jsme i na pohotovosti a tam nám předepsal doktor hylac (největší hnus na světě-chutnají jako citron) a sab kapky.ty nám ale pediatrička zakázala že by si na ně zvykl.teď nekojím jsme na UM a přidávám k ní místo vody opravdu slabý čajík z fenyklu a musím zaklepat že to nám opravdu pomohlo.ale ty asi kojíš takže je to rada k prdu :-( bříško se nám srovnalo samo co ho přestaly trápit ty prdíky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.7.11 21:19

V porodnici dětem taky kapky dávají. Zkus Infacol,jen sniž dávku na polovinu,dávej před každým krmením a nešid´to. Neboj,nic se nestane,malému pomůžeš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
29.7.11 23:08

Můj mladší jako miminko taky hrozně chrochtal, dokonce jsme museli absolvovat ORL vyšetření, ale žádný problém nenašli. Jak byl větší, chrochtal hlavně když ho něco zaujalo, třeba nová hračka, to se rozchrochtal na celé kolo :-) Dr. řekl, že je to jen vývojem hrtanu a že to odezní a měl pravdu. S bříškem ale neporadím, to zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
30.7.11 13:38

Ahojky , mě prcek taky porad chrochta az se koulikrat desim jestli je to normalni ted mu budou tri tydny a opravdu to taky dela skoro od zacatku :nevim: snad to odezni. Myslela jsem prvne jestli neni treba nastydlej a nesnazi se odchrchlat ale to aasi ne :nevim: . Jinak s prdíkama máme taky problém a šponuje se mi pres den i v noci , krouti se jak paragraf a docela zabral sab simplex . Segre zabral Infacol . Drzim palecky :hug: at vas to brzy vse prejde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
2.8.11 21:29

Ahoj, náš malý taky pořád chrochtá a jsou mu ted 4 měsíce. A vypouklé bříško na jednu stranu měl taky, ale u nás to bylo trochu skřivenou páteří, byl od narození orientovaný pořád na pravou stranu a kvuli tomu byl prý i ohnutý a měl jednu stranu bříška širší než druhou, spravilo se to cvičením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí