Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky poraďte. Dnes ráno malý vstal a byl usměvavý a klidný, najednou začal prudce plakat, vytřeštil oči, jako by se něčeho lekl. když jsem jsem ho pochovala utichl, ale položím ho a začne znovu.už je to celé dopoledne, je najezený,přebalený..v manduce mi vydržel spát hodinu,ale jen ho položím začne znovu,vždycky vyvalí ty oči a má v nich uplně strach, zrudne a začne příšerně křičet…teplotu nemá, tak fakt nevím,máme 3 měsíce
syn měl tohle také přesně ve 3měsícíh,ještě u toho rozhodil ručičky-naštěstí to ustalo-trvalo to tasi týden.V mš pak míval zahledění a absolvovali jsme EEG-někdy to bývá projev epilepsie,ale v tomto věku to může být i taková nějaká nevyzrálost či jak bych to nazvala…Ještě jen podotknu,že syn to prvně udělal po té,co ho jeho otec po probuzení na jaře strčil do ledového bazénu
…už jsme rozvedeni
no a nemůže to být prdíkama?? náš je taky úplně v klidu, kouká po hračkách a najednou zrudne rozhodí ruce a řve jako tur- ale přitom jakoby tlačí
Nemusí to být nic závažného, ale jak psala monki - může jít o projev epilepsie. Taky jsme na to měli podezření a doktorka mě varovala, že lekání a náhlé ostré řvaní bez zjevného důvodu není dobré. Tím ale v žádném případě neříkám, že u vás to je něco zlého. Jen možná kdyby selhaly finty jak odstranit prdíky apod. (tež to může být) a malý to dělal delší dobu, rozhodně bych šla k doktorce.
lenix píše:
Holky poraďte. Dnes ráno malý vstal a byl usměvavý a klidný, najednou začal prudce plakat, vytřeštil oči, jako by se něčeho lekl. když jsem jsem ho pochovala utichl, ale položím ho a začne znovu.už je to celé dopoledne, je najezený,přebalený..v manduce mi vydržel spát hodinu,ale jen ho položím začne znovu,vždycky vyvalí ty oči a má v nich uplně strach, zrudne a začne příšerně křičet…teplotu nemá, tak fakt nevím,máme 3 měsíce
Nemáte za sebou očkování?
očkovani za sebou nemame,prdi dobre,ted k veceru je to trochu lepsi,ale uvidim teda zitra, za tyden jdem k doktorce,tak uvidime…