Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Teda holky, koukam, ze zorientovat se, kde co koupit a pripravit veci pro prichod mimca, kde je co levny, co je prakticky apod…to je pro nastavajici mamcu, co nema zkusenosti, docela pecka. Praha.
Konkretni typy, napr. pro postylku do Tesca apod. (ne rady typu „najdi si to na internetu“)
Diky vsem.
Na netu je spousta seznamů, co koupit a co nekoupit…pak stačí nastudovat praktické zkušenosti maminek a až vybereš konkrétní věc, tak se podíváš, kde ji v e-shopu mají nejlevněji (třeba na heureka.cz se ti to hezky seřadí) a jestli tam nemají ještě něco, co bys potřebovala - můžeš ušetřit na poštovném.
Ahoj. Já za sebe doporučuju každý seznam stažený z internetu zkonzultovat s nějakou zkušenou maminkou, páč většina takových seznamů obsahuje naprosto zbytečné věci (třeba kupovat kojenecké lahvičky nebo odsávačku předem). Navíc spousta věcí taky závisí na konkrétní mamince, takže kdo tě trochu zná a s mimivýbavou už má nějaké zkušenosti, tak ti pomůže pár položek vyškrtat
.
souhlasím s holkama, najít si na netu nějakej seznam, od čeho se odpíchnout a pak zknozultovat. Buď na netu, nebo s kamarádkama - kadý bude taky tvrdit něco jiného, každému se osvědčilo něco jiného, tak prostě co se ti bude zdát lepší. Já hodně brouzdala po netu a po diskuzích a kupovala postupně.
dobrý je mimibazar, kde je spousta použitého, ale i nového zboží. Jinak ve některých větších nákupních centrech bývají potřeby pro děti - určitě na Andělu,tak tam zajdi a podívej se, hodně šikovnejch věcí se dá sehnat v Ikei, v drogerích (hlavně DM a rosmann) a v lékárně.
https://www.emimino.cz/…iminko-5325/ a třeba co mám uloženo v oblíbených:
https://www.emimino.cz/…minko-59370/
https://www.emimino.cz/…minko-43893/
https://www.emimino.cz/…vicka-22258/
pročíst a pohledat i jinde, poradit se pokud máš ve svém okolí nějakou maminku menšího dítka… já si z toho všeho vypsala věci podle svého uvážení a kdyby náhodou něco chybělo pak po porodu koupím dodatečně (v dnešní otevírací době obchodů nebude problém
) nebo objednám
kde v Praze neporadím, ale e-shopy jsou stejně na vybírání v klidu a sumírování co bude/nebude potřeba lepší a většinou i výhodnější
Taky ještě doporučím nekupovat všechno dopředu. Jednak u některých věcích zjistíš až za provozu, že je vlastně nepotřebuješ, a taky budete určtiě dostávat spoustu dárků na miminko (já třeba starší dceři koupila hračku až skoro v jejím roce, a to ještě jen proto, že jsem nějakou hračku chtěla koupit, ne že bychom potřebovali).
Na první dítě jsem kupovala skoro všechno větší (postýlka, cestovní postýlka, kočárek) na Dětském růžku. Pak ještě v Ajuty, ale jejich stránky už neexistují. Na tom Dětském růžku si nechali kočárek u sebe a my si ho mohly vyzvednout až po porodu.
suik píše:
souhlasím s holkama, najít si na netu nějakej seznam, od čeho se odpíchnout a pak zknozultovat. Buď na netu, nebo s kamarádkama - kadý bude taky tvrdit něco jiného, každému se osvědčilo něco jiného, tak prostě co se ti bude zdát lepší. Já hodně brouzdala po netu a po diskuzích a kupovala postupně.dobrý je mimibazar, kde je spousta použitého, ale i nového zboží. Jinak ve některých větších nákupních centrech bývají potřeby pro děti - určitě na Andělu,tak tam zajdi a podívej se, hodně šikovnejch věcí se dá sehnat v Ikei, v drogerích (hlavně DM a rosmann) a v lékárně. [/citacehkac píše:
Ahoj. Já za sebe doporučuju každý seznam stažený z internetu zkonzultovat s nějakou zkušenou maminkou, páč většina takových seznamů obsahuje naprosto zbytečné věci (třeba kupovat kojenecké lahvičky nebo odsávačku předem). Navíc spousta věcí taky závisí na konkrétní mamince, takže kdo tě trochu zná a s mimivýbavou už má nějaké zkušenosti, tak ti pomůže pár položek vyškrtat.
Jasne, konzultace me napadla taky. Spis myslim, ze chci koupit postylku, tady si prectu parametry, ale stejne nevim kam na detsky postylky apod.
U dětské postýlky záleží, jakou bys chtěla. Pokud ti stačí obyčejná, začala bych v Ikee (nejen postýlkou). Tam mají základní věci za super ceny. Pokud by ti něvyhovovala (já třeba chtěla s úložným prostorem a nějakou „lepší“), podíváš se jinam. Myslím, že v Ikee se dá sehnat velká část výbavičky (nejen nábytek, ale i osušky, deky atp). Drogerii atp bych radila v DMku, když se tam zaregistruješ, získáš knížky se slevami a pak spousta věcí vyjde hodně výhodně. Samozřejmě předpokládám, že máš DMko někde po ruce.
hkac píše:
U dětské postýlky záleží, jakou bys chtěla. Pokud ti stačí obyčejná, začala bych v Ikee (nejen postýlkou). Tam mají základní věci za super ceny. Pokud by ti něvyhovovala (já třeba chtěla s úložným prostorem a nějakou „lepší“), podíváš se jinam. Myslím, že v Ikee se dá sehnat velká část výbavičky (nejen nábytek, ale i osušky, deky atp). Drogerii atp bych radila v DMku, když se tam zaregistruješ, získáš knížky se slevami a pak spousta věcí vyjde hodně výhodně. Samozřejmě předpokládám, že máš DMko někde po ruce.
Jasne, DM mam po ruce. Postylku zkusim v Ikee. Poohlidnu se tam i po jinych vecech vcetne „drobnosti“.
Diky. moc.
Ten seznam z internetu je dobrý nápad, taky jsem podle něj nakupovala
Koupila jsem si hlavně základní věci a ostatní věci dokupovala dle potřeb mě a miminka
Jako základ bych koupila - postýlku vč.matrace a 2× prostěradlo (peřiny zatím nebude potřebovat) + 2× fleesovou deku, kočárek vč.fusaku (dobrá je trojkombinace, kde je i autosedačka a přebalovací taška atd.), komodu nebo skřínku na věci miminka, přebalovací podložku, balík plen a čistících ubrousků, cca 5-10 látkových plen (to stačí, pokud budeš používat ty jednorázové pleny na přebalování), 2× tetra osušku, 2× žínku, vaničku + lehátko, oblečky ve vel.56 a 62 (těch menších spíš méně, můžeš mít větší miminko a potom hrozně rychle roste), dudlíka, 1× lahvičku na mléko a čaj. Kosmetiku bych moc nekupovala, v porodnici nám radili do půl roka nejlépe nepoužívat. Kluka jsem mazala pár měsíců kluka olejem z lékárny a na zadek jsme používali Bepanthen. Tohle mě tak narychlo napadlo,zbytek věcí se dá vždycky dokoupit. ![]()
Jinak my jsme taky pár věcí koupili v Malvíku (malvik.cz), mají tam velký výběr kočárů a ostatních potřeb pro miminko. Dá se to objednat bud přes web nebo přímo v obchodě.
no a ked si z prahy tak hodne dobre ceny su v detskyraj.cz (tusim praha 9) a detskydum.cz ( praha 4) ![]()
oblecenie napr overaly a bodicka su vyhodne v tescu, kopu oblecenia detskeho mas aj c&a, ak ti ide o cenu tak v sestke (praha -ruzyn) je detsky obchod pompo a tam maju oblecenie gama dovazane z polska, overaly, supravicky, bodicka, dupacky, supravy do porodnice za velmi dobre ceny .. v detskom raji tiez vyhodne ceny na oblecenie od firmy jozanek ![]()
Já mám konkrétně z Ikei přebalovací komodu, je super, pak takovou tu nafukovací přebalovací podložku a k tomu jsem měla dvě balení (po dvou) těch návleků na to. mají tam super koš třeba na ubrousky, i plínky se mi tam vejdou s takovu jakoby vaničkou - tom jsem měla vodičku a zadeček, pak ty plínky nejsou špatný (modrý a červený s proužky a se zvířátky) a nejlepší jsou ty malinký ručníčky s barevnými oušky. A různý krabice na drobnosti…
třeba lehátko do vany jsem vůbec nepoužívala, ani vlastně tu vaničku, to bych ji měla na ruce. Hodně se nám osvědčil koupací kyblíček.
taky budeš hned na začátku potřebovat teploměr, stačí i obyčejná rychloběžka - je nejpřesnější, odsávačka na hleny (obyč z lékárny stačí, ale chválí si i tu, co se dá nastavit na vysavač) a nůžtičky, já si oblíbila ty s tou kulatou špičkou.
nějaký plínky bavlněný - koupila bych kiko lux, cenově jsou trochu vyšší, ale sajou, já koupila nějaké noname hrubé a ty i na odříhnutí byly k ničemu.
z kosmetiky toho taky moc nepotřebuješ, akorát něco na zadek (rybilka, bepanten, sudocrem), dobrej je mandlovej olej (nebo meruňkovej, macadamiovej), na mazání. Užiješ myslím i masážní olej na bříško proti prdíkům…
to mě tak v rychlosti napadá, měla jsem toho ale víc