výbavička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9.5.08 19:30

výbavička

Ahoj maminky,
potřebovala bych poradit s výbavičkou pro moje miminko, ať se to týká oblečení nebo kočárku. Bohužel moje těhu je rizikové, takže vše musím kupovat po netu.
Děkuji za odpověďi

Anetka N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8601
9.5.08 19:47

Ahoj, tady je můj seznam. Každému vyhovuje něco jiného, ale snad se ti bude hodit

Kočárek
Velkou plenu nebo rychlozavinovačku do kočárku nebo fusak na zimu
Autosedačka (vajíčko) Šátek na nošení

SPANÍ:
postýlka 120×60, výborná je stahovací bočnice, ale časem může vrzat
matrace 120×60-
2× froté prostěradlo 120×60
Podložka pod prostěradlo
2× povlečení
Peřinka a polštářek (zdravotní) také využijete nejdříve v 6 měsících
monitor dechu pod matraci - super pro neurotické matky jako jsem já :wink: . Doporučuju půjčit si ji
rychlozavinovačka pro první měsíce 1-2 ks
fleesová deka na přikrytí
spací pytel - pro děti které se odkopávají

KOUPÁNÍ:
vanička
lehátko do vaničky
teploměr do vody
mýdlo od Sebamed, mycí emulze …
olej (olivový, Sebamed)
3× velké plenkové osušky
15-30 bavlněných plenek-na odříhnutí, na přebalovák, prostě na všechno!!!
přebalovací pult žíňka na mytí 5×

OBLEČENÍ:
5× bodčka krátkým rukávem ve velikosti 56 - 62
5× bodyčka s dlouhým rukávem podle toho, máte-li zimní mimi, nebo máte-li letní mimi ( doporučuju ty co mají zapínání na ramínku. Lépe se oblékají a jsou víc ke krčku)
overálky na spaní, hodně praktické jsou ty, které mají rozepínání mezi nožkama na cvočky
4× dupačky
2 teplé čepičky
2 lehké čepičky nebo kšiltovky na léto, nejlepší je čistá bavlna a to i v oblečení jakéhokoliv druhu
5× ponožtičky-dávejte pozor jestli nemají silnou gumičku, která nahoře zbytečně stahuje nožičku
v zimě zimní kombinézka, bunda
2× teplé soupravičky na zimu (tepláčky a mikinka)
2× lehké soupravičky na léto-tepláčky a triko s dlouhým rukávem
je to je základ, doporučuju zjistit co vám a dítěti vyhovuje a až pak dokupovat další oblečky

LÉKÁRNA a DROGERIE:
vatové tamponky pro děti do uší
vatové tamponky menší na holoubky v nose
sterilní vatové buničinné čtverečky (otírám jimi oči, vytírám uši a v prvních týdnech jsou na čištění pupíčku)
líh na čištění pupíku
nůžky s kulatou špičkou
hřebínek
teploměr
Opthalmo-septonex
Infadolan - na promaštění suchých míst (na nehtíky)
odsávačku na rýmu (v lékárně za 20 Kč) nebo na velkou rýmu Byby vac
Sab simplex (kapičky na koliku a prdíky)
Pupík (gel na masírování bolavého bříška)
Rybilku
Bepanthen
vlhčené ubrousky (osvědčily se mi Babylove z DM)
Newborn plenky 2 balíky 2-5kg
obyčejné vložky SAMU v lékárně (na očistky v šestinedělí)
prsní vložky
Fixis přebalovaní podložky

KOJENÍ a PAPÁNÍ:
flašky 125ml využijete cca do 3 měsíců nebo pak na čajíky
nejlepší jsou 260ml, já mám 2× 125ml a 2× 260ml což stačí, kartáč na láhve
pokud nebudete kojit, tak ohřívačka a sterilizátor + termoska, aby byla po ruce převařená voda
odsávačku MM, ale kupte jí až poté co budete vědět jak na tom s MM budete
jídelní židličku koupíte až začnete s příkrmy a mimi bude sedět, takže času dost
Kojící podprsenka 2×
Bryndáčky

HRAČKY a POMUCKY:
Kolotoč nad postýlku (už od prvních týdnů velmi zajímavá věc
hrazdička na zem
lehátko (praktické když se potřebujete přemisťovat), na krmení, pokud začnete dřív než bude dítě sedět.
dudlík (nuk)
chůvičky
teploměr v dudlíku
kojící polštář
ocet - místo aviváže, stačí 1 lžíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.08 19:53

výbavička

Ahoj, my kupujeme na www.veseledite.cz
a jsem nadšená. Hlavně je super, když koupíš něco špatně, myslím, když neodhadneš velikost, tak není problém, poslat jim to zpět a oni Ti to vymění přesně za požadovanou velikost.

Nevím jak ostatní maminky, ale já mám vždy problém, ať kupuji přes net či v obchodě odhadnout velikost, i když mám svojí holčičku vedle sebe, tak ne a ne se trefit. :lol:

Přeji pěkný večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
9.5.08 20:02

Tak chtěla jsem něco poradit ale jak vidím tak Terezka už ti všechno napsala :lol: To jsi někde okopčila nebo si to tahala s paměti??no já bych to dohromady asi nedala :oops: a co bude chybět tak se lehko koupí :D Hlavně klid :wink: A at všechno dobře dopadne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
9.5.08 20:08

Já bych ještě doporučila koupit pár bavlněných overálků a bodyček ve velikosti 50. Matýsek měl sice při narození standardních 52 cm, ale spousta věcí ve velikosti 56 mu byla hóodně velká. Z té 50 vyrostl sice rychle, ale byla jsem moc ráda, že těch pár kousků mám. Ty bavlněné celopropínací overálky bych do začátku doporučila obecně, člověk se ze začátku dost bojí přetahovat něco přes hlavičku, takhle se s miminkem nemusí moc manipulovat, nikde na něj netáhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
9.5.08 20:30

Taky jsem měla nakoupenou nejmenší velikost 56 a po narození Matýska jsem ještě dokopovala 50, protože mu bylo všecho velké. Měla jsem nakoupené i větší oblečky a už vím, že je to blbost, protože co se mi líbilo před rokem už se mi nelíbí a stejně kupuju co mi v obchodě padne do oka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
9.5.08 20:49

nattalli: seznam mám uložený v počítači a už jsem ho mockrát někomu posílala :D .

Já budu navíc kupovat taky maličké velikosti, protože nesnáším ty otřesné košilky v porodnici, takže si tam vemu dost svého oblečení a poprosím babičku, aby mi to přepírala :wink: .

Nevím jak vy ostatní, ale já mám dalších sto věcí, co vůbec nepotřebujeme, ale líbí se mi :oops: :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
9.5.08 20:51

Taky souhlasím, že větší oblečky nemá smysl nakupovat, myslím, že je rozumné mít v zásobě věcičky tak do velikost 62, pak si budeš chtít nakoupit podle aktuálních zkušeností s miminkem. Mě se spousta dopředu nakoupených věcí v praxi ukázaly jako dost nepraktické - malý otvor pro hlavičku, zapínání na zádíčkých a tak. Nejvíce jsme užili různé plně rozepínací mikinky, kalhoty i s ťapkama, protože ponožky si Matýsek hrozně dlouho dokázal zkopávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
9.5.08 21:31

My zas 56 téměř nevyužili.. . . :) :) :) :) dupajdy ještě jo, ale bodíka se nechytala. . a to se prosím děťátko narodilo 3týdny před termínem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
9.5.08 21:47

Terezkobrno,tedy klobouk dolů před tím seznamem!To jsem měla vědět před pár lety! :wink: Vím,že jako prvorodička jsem byla pěkně vyjukaná!Ještě to ale chtělo návod k dítěti! :lol: Zlaté druhé dítě!R. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
9.5.08 22:31

Ja si vytiskla tenhle od Lesiny a skoro se vsim musim souhlasit:

https://www.emimino.cz/…s/story/5325

Jen jsem ocenila navic kos na pliny, v nasem 1+1 pliny z obyc kose smrdely… a presne jak pisou holky, o kdyz mala mela skoro 4 kila, tak jsem jeste dokupovala spoustu veci 50-56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
10.5.08 12:46

Ahojky,
tak já jsme čerpala od Lesiny a co se týče velikostí, v 50a 56 jsem neměla ani kousek, věděla jsem, že mimčo bude dost vážit. Takže jsem nakoupila 62 a dobře jsem udělala, Lukáš měl 3900gramů a 54 centimetrů, do 56 bych ho asi nenervala.

• Citovat
  • Upravit
78
10.5.08 17:30

TerezkaBrno, ten seznam je super, ten bych potřebovala tak před dvěma lety. 8) Jinak já mám dobré zkušenosti s internetovými obchody
www.promi.cz
www.antony.mimishop.cz
www.maxikovy-hracky.cz
 www.chiccoshop.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.5.08 21:48

malé velikosti

ahoj,

tak já mám čerstvou zkušenost, v 56 nám byl jen jeden obleček, malá měla 50 cm a 3700 g. Teď jí je 7 týdnů a jedeme už asi týden ve velikosti 68 8) a ta je údajně pro stáří mimi 3 - 6 měsíců 8O , tak nevím, nevím, my bychom malé velikosti moc neužily :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.5.08 07:22

S těma velikostma je to záhada :)
Malá měla po narození 51 cm a 3,46 kg a 58 jsme užívala přes jedem měsíc a 68 má některé věci i teď - v 10 měsících. Asi záleží na výrobci.
Já patřím k těm maminám, co maj plno věcí, všechno jsem musela mít a pak jsem zjišťovala, že tento svetr je naprd - má uzké rukávy, toto body malou díru na hlavu a tak. :lol:
Ale stávaj se horší věci. Ikdyž mi holky radily co mám koupit a na co si mám dát pozor, tak spoustu věcí jsem si musela sama parkrát ochytat, než jserm si řekla, že to je blbý, a to mi vyhovuje . Např kočár 8O
Tak hodně zdaru a spokojené dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport