výbavička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
160
26.5.08 07:19

Ahoj,podle mě je nesmysl kupovat věci menší než 56. Pro miminko je určitě pohodlnější trochu volnější body nebo dupačky. V bříšku nic nenosilo a najednou mu rve na tělo někdo něco těsného co se i hůř oblíká a spousta miminek nesnáší přetahování věcí přes hlavu. Samozřejmě pokud je miminko hodně malinké- do 3kg a kolem 47cm,tak pak je velikost menší na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
26.5.08 07:59

trochu mi to nedá, tak vám sem vkládám odkaz na fotku mé dcerky kde má 6 dní, kde na ní všechno plandá. Oblečky byly velikosti 56 a Ani měla cca 3300 g http://www.schmausovi.estranky.cz/…/ifile/5.jpg :D
Takže teď mám nakoupených pár věcí vel. 56. Radši budu mít pár malých kousků oblečení k ničemu :wink:

Potvurko: téda, tys měla obě děti docela velké 8O , au au :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
17.5.12 16:23
@TerezkaBrno píše:
Ahoj, tady je můj seznam. Každému vyhovuje něco jiného, ale snad se ti bude hodit

Kočárek
Velkou plenu nebo rychlozavinovačku do kočárku nebo fusak na zimu
Autosedačka (vajíčko) Šátek na nošení

SPANÍ:
postýlka 120×60, výborná je stahovací bočnice, ale časem může vrzat
matrace 120×60-
2× froté prostěradlo 120×60
Podložka pod prostěradlo
2× povlečení
Peřinka a polštářek (zdravotní) také využijete nejdříve v 6 měsících
monitor dechu pod matraci - super pro neurotické matky jako jsem já :wink: . Doporučuju půjčit si ji
rychlozavinovačka pro první měsíce 1-2 ks
fleesová deka na přikrytí
spací pytel - pro děti které se odkopávají

KOUPÁNÍ:
vanička
lehátko do vaničky
teploměr do vody
mýdlo od Sebamed, mycí emulze …
olej (olivový, Sebamed)
3× velké plenkové osušky
15-30 bavlněných plenek-na odříhnutí, na přebalovák, prostě na všechno!!!
přebalovací pult žíňka na mytí 5×

OBLEČENÍ:
5× bodčka krátkým rukávem ve velikosti 56 - 62
5× bodyčka s dlouhým rukávem podle toho, máte-li zimní mimi, nebo máte-li letní mimi ( doporučuju ty co mají zapínání na ramínku. Lépe se oblékají a jsou víc ke krčku)
overálky na spaní, hodně praktické jsou ty, které mají rozepínání mezi nožkama na cvočky
4× dupačky
2 teplé čepičky
2 lehké čepičky nebo kšiltovky na léto, nejlepší je čistá bavlna a to i v oblečení jakéhokoliv druhu
5× ponožtičky-dávejte pozor jestli nemají silnou gumičku, která nahoře zbytečně stahuje nožičku
v zimě zimní kombinézka, bunda
2× teplé soupravičky na zimu (tepláčky a mikinka)
2× lehké soupravičky na léto-tepláčky a triko s dlouhým rukávem
je to je základ, doporučuju zjistit co vám a dítěti vyhovuje a až pak dokupovat další oblečky

LÉKÁRNA a DROGERIE:
vatové tamponky pro děti do uší
vatové tamponky menší na holoubky v nose
sterilní vatové buničinné čtverečky (otírám jimi oči, vytírám uši a v prvních týdnech jsou na čištění pupíčku)
líh na čištění pupíku
nůžky s kulatou špičkou
hřebínek
teploměr
Opthalmo-septonex
Infadolan - na promaštění suchých míst (na nehtíky)
odsávačku na rýmu (v lékárně za 20 Kč) nebo na velkou rýmu Byby vac
Sab simplex (kapičky na koliku a prdíky)
Pupík (gel na masírování bolavého bříška)
Rybilku
Bepanthen
vlhčené ubrousky (osvědčily se mi Babylove z DM)
Newborn plenky 2 balíky 2-5kg
obyčejné vložky SAMU v lékárně (na očistky v šestinedělí)
prsní vložky
Fixis přebalovaní podložky

KOJENÍ a PAPÁNÍ:
flašky 125ml využijete cca do 3 měsíců nebo pak na čajíky
nejlepší jsou 260ml, já mám 2× 125ml a 2× 260ml což stačí, kartáč na láhve
pokud nebudete kojit, tak ohřívačka a sterilizátor + termoska, aby byla po ruce převařená voda
odsávačku MM, ale kupte jí až poté co budete vědět jak na tom s MM budete
jídelní židličku koupíte až začnete s příkrmy a mimi bude sedět, takže času dost
Kojící podprsenka 2×
Bryndáčky

HRAČKY a POMUCKY:
Kolotoč nad postýlku (už od prvních týdnů velmi zajímavá věc
hrazdička na zem
lehátko (praktické když se potřebujete přemisťovat), na krmení, pokud začnete dřív než bude dítě sedět.
dudlík (nuk)
chůvičky
teploměr v dudlíku
kojící polštář
ocet - místo aviváže, stačí 1 lžíce

Dobry den chtela jsem se zeptat zda mam mit doma az prijedu z porodnice uz nejaky sunar nebo jine prikrmy a caje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
17.5.12 17:52

@Petík K pro svůj klid můžeš mít doma in. stříkačku a vzorek UM (dá se koupit malinké balení na jednu dávku), záleží kde bydlíš či jak dostupnou máš lékárnu či obchod.. čaj leda tak pro sebe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
17.5.12 18:09

@Petík K a ten seznámek od TerrezkaBrno - já minimálně pulku věcí z nich vůbec neměla nebo nepoužila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
18.5.12 08:43
@mati píše:
@Petík K a ten seznámek od TerrezkaBrno - já minimálně pulku věcí z nich vůbec neměla nebo nepoužila

dekuji za radu s tim jidlem jsem to tusila ale myslela jsem si ze miminko uz caj hned bude muset mit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
18.5.12 10:51

@Petík K
k tomu čaji pro miminko - kolik lidí tolik názorů, jako se vším :mrgreen:

pokud je dítě kojené, tak jiné tekutiny (čaj, vodu, naředenou 100% ovocnou štávu) nemusí dostávat do 7-8měs., někdo dává od začátku příkrmů (zeleninové nebo ovocné od 4-6 měs.), u dětí na UM někdo doporučuje dávat čaj/vodu od 2 měs., někdo dává miminku fenyklový čaj na prdíky (u nás ho piju já, malý ho má ode mě v MM). A v létě ve velkém vedru se buď časteji kojí, nebo dá ten čaj/voda (podle mě až u větších)

Co se týče věcí kolem jídla miminka tak jsem před porodem měla jen jednu lahvičku co jsem dostala a injekční stříkačku kdyby náhodou - syn má přes půl roku a ani jedno jsem nepoužila. Jiné tekutiny než MM ještě neměl, dostane až zase začnou vedra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
24.5.12 21:39

koukám, že se tu zase vynořil můj 4 roky starý seznam :lol: .
U druhé dcery mi stačila polovina kosmetiky, jinak jsem využila snad všechno i víc :lol: .
Oblečky jsem nakonec dokupovala velikosti 46, protože dcera vážila po porodu 1900g a i ty na ní vlály.
Takže jsem ocenila monitor dechu, odsávačku na mateřské mléko, váhu a později úžasnou odsávačku nosu na vysavač.
A ještě bych doporučila úžasnou knihu „Něžná náruč rodičů“ :palec: .
Nakonec všechno se dá zase prodat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
25.5.12 09:03

Ahoj všichni a hlavně Terezko z Brna!
Moooc ti děkuji za seznam, postupně si jej doplňuji podle příspěvků, ale je to úžasný komlet. Hned si jej uložím, kdyby některá s mých kamarádek později potřebovala taky poradit. Jsem prvorodička a čekáme to v říjnu, naše finance na tom nejsou nejlépe, protože jsem na rizikovnce. takže budu nakupovat postupně už teď:-) Myslím alespoň drogérku:-) Takže se mi seznam moooc hodí. Ještě jednou dík:-)
Hezký den, s pozdravem Vaplus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport