Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravím a přeji krásné odpoledne,
chystáme se koupit matraci pro miminko do postýlky - chtěla bych se zeptat na zkušenosti. Co je lepší: kokosová, kombinace kokos a molitan nebo kokos a pohanka? Ta celokokosová se mi zdá hrozně tvrdá. Ta s pohankou se prý dá otočit buď kokosem nebo pohankou nahoru (???). Tak nevím, kterou… Díky předem za rady.
Libka
Mám kokos-molitan a kdybych kupovala znova, vezmu kokos-pohanka.
Neprohloupíš ani s jednou, obě jsou dobré, ale ta s pohankou je mi sympatičtější. ![]()
My mame kokos a latex, tahle kombinace tady v Nemecku vyhrala vsechny testy. Kombinaci s pohankou neznam, ale zni to zdraveji ![]()
Efa
""http://tac.families.com/ezb/1047042.png:http://tac.families.com/ezb/1047042.png
Ja jsem puvodne chtela koupit kokosovou, ale pani v prodejne mi to rozmluvila, ze je drive prodavaly, ale ze si pak maminky stezovaly, ze jim nevyhovuji, ze jsou moc tvrde. My mame kokos molitan a jsme spokojeni, tu s pohankou neznam.
Tk mi máme doma kokosovou , dostala jsme postýlku od kamarádky po její holčičce a nikdy mě nanapadlo že by byla moc tvrdá nebo moc měkká.
Je fakt že je asi tvrdší než osttatní ale natálka si nestěžuje a od 1 mesíce spí celou noc.
Myslím si že je to na zvyku.
A ted co jsme četla tak doporučují kokos molitan .
Tak at dobře vyberete ![]()
Tady je ta kombinace s pohankou:
http://www.bejbycentrum.cz/fotky/2065.jpg
Jen jsem chtěla dodat, že ta pohanka nesmí přijít do kontaktu s vlhkem, takže do postýlky bys musela pořídit určitě protipočůrávací podložku proti nehodám.
Ahoj, my jsme koupili polokokos (kokos a molitan), byla nám doporučena, prý dýchá. Je na můj vkus sice trochu tvrdší, ale to je prý pro miminka lepší, je fakt, že naše holčička je v postýlce spokojená. Aby matrace déle vydržela koupili jsme na ní ještě froté prostěradlo, které má zespodu prodyšnou ale nepropustnou vrstvu a jsme velice spokojeni. Když jsem dávala pod obyč prostěradlo gumovou podložku, tak se mi zdálo, že se dcerce potí hlavička a tohle prostěradlo je fakt super.
Ahojky,
taky máme kokos-molitan a neměnila bych ani za nic. O té pohance jsem zaslechla že může být problém kvůli aroma, nějaká dr. psala, že to pro tyhle miminka není moc OK, když by to měli pořád čichat. Navíc pozor na alergie, já myslím, že osobně by mi vadilo být s touto matrací i v místnosti, seno je pro mě zabiják. ![]()
Díky moc za rady ![]()
Asi zvolím střední cestu, jen vybrat jestli kokos-molitan nebo kokos-pohanka. S tou alergii mě to totiž taky napadlo. Já jsem alergická na všechno možné a mám atopický ekzém, tak si říkám, jestli to malý podědí, aby mu ta pohanka nějak nevadila…
Jinak jsem si koupila zatím jen igelitovou podložku a zkusím na ni pod prostěradlo dát ještě froté ručník. Když se to neosvědčí, koupila bych prostěradlo s nepropustnou vrstvou.
Krásný den
Libka
Díky moc za rady ![]()
Asi zvolím střední cestu, jen vybrat jestli kokos-molitan nebo kokos-pohanka. S tou alergii mě to totiž taky napadlo. Já jsem alergická na všechno možné a mám atopický ekzém, tak si říkám, jestli to malý podědí, aby mu ta pohanka nějak nevadila…
Jinak jsem si koupila zatím jen igelitovou podložku a zkusím na ni pod prostěradlo dát ještě froté ručník. Když se to neosvědčí, koupila bych prostěradlo s nepropustnou vrstvou.
Krásný den
Libka
Libko, já taky hlasuju pro kombinaci kokos-molitan. jsme s ní maximálně spokojení. kamarádka měla jenom kokos a malý jí spinkal tak, že si pod sebe nahrnul peřinu (asi aby měl měkčeji
)
a jinak taly vřele doporučuju ta prostěradla s nepropustnou vrstvou. mě se do klasické igelitové podložky silně nechtělo. jenom mají jendu nevýhodu - strašně pomalu schnou a musí se často rpotáčet - tak jsem si na ne pořídila ještě obyč bavlněná a když jenom převlíkám postýlku a není nehoda, tak měním jenom ta bavlněná.
Já děti nemám, ale pro bratrova kluka jsem pořizoval na zakázku horsehair matraci z www.raj-futonu.cz
Ale určitě by stačila kokos+latex+bavlna
Ahojte,
teď taky řeším, jakou matraci pořídit. S tou pohankou mám zkušenosti z jógy, jako alergik jsem z pohankové podložky měla rýmu, je dost aromatická, což si nemyslím, že je vhodné na stálý kontakt. Tak maximálně obšas. Taky se příkláním kokos-matrace. ![]()
Ahoj, muzete mi nekdo poradit kde sezenu kvalitni matraci pro díte?
Ahojky prosím kolik stojí takové prostěradlo??? nebo máš nějaký odkaz???