Jak dlouho zavinovačka ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26
16.2.08 22:45

Jak dlouho zavinovačka ?

Ahoj holky.
Prosím o radu - jak dlouho jste měly mimčo v zavinovačce ? Jde mi o to, že malá je uplakánek. A četla jsem, že se mají mimča zavinovat - kvůli teplu, že se cítí jako v bříšku, že se uklidní protože nemůže kopat nožkama a tudíž se nerozrušuje atd… No tak já to řeším přes den baby vakem a v noci zatím zavinovačkou. Ale už mi tchýně říkala, že by jí nezavinovala, že je to jen pro novorozence a ona že svý děti… A je fakt, že se mi tam tak tak vejde. Ale do čeho teda zavinovat a hlavně - jak dlouho ? Abych jí zase nebránila ve vývinu.. Usíná mi takhle daleko líp. Malé jsou 3 měsíce.
Předem moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2959
16.2.08 23:43

ahoj,
já jsem měla klasicku péřovou zavinovačku u dcery i u kluka a malá ji měla do půl roku na večerní usínání, malej byl na ní tak závislý,že ji měl skoro do osmi měsíců - jasně že jen na spinkání, ale potřeboval být prostě zachumlanej, i když mu trčely ven nožky :lol:
na tchýni se vybodni, jestli to malé dělá dobře, určitě bych ji balila a vůbec bych nad tí nepřemýšlela
je to základní potřeba těch miminek, potřebujou se zklidnit
takže určitě balit, tím jí neuškodíš, naopak :)
zrovna teď se to doporučuje- návrat ke klasickým zavinovačkám a to nejméně do 4 měsíců
vyšla na tohle i kniha od Evy Kiedroňové, akorát si nevzpomenu,jak se jmenuje a tam to můžeš dát tchyni přečíst
zkusím najít odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
16.2.08 23:45

Wingec, nechci ti brát iluze, ale né všechny děti se rády balí. Naše mladá klasickou zavinovačku nesnešla vůbec, a rychlozavinovačku vzala na milost jen hodně na volno a ven. Jinak totální hysterák - měla ráda volnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
16.2.08 23:50

Sati,
jasně že je každý mimino jiný
můj synovec měl taky hysterák vždycky když ho chtěli zabalit
ale když Edithka píše, že to malé dělá dobře, tak si myslím není problém
tady je ten odkaz

http://knihy.abz.cz/…c-rodicu-dvd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
17.2.08 00:14

Samozřejmě, každý rodič ví, co jeho dítěti vyhovuje, některé má radši peřinku a jiné ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.2.08 01:11

Wingec díky

Wingec,
díky. Na knížku určitě juknu. To jsi mě uklidnila. Já jsem nevěděla po těch "radách "od tchýně čí jsem. Něco si přečtu a pak zas slyším jak " mi nechce radit ale.. ". Ona je jinak moc hodná, myslí to určitě dobře, ale radši si nechám poradit někým, kdo má malý děti teď a ne před třiceti lety..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
17.2.08 08:06

ahoj edithko, tvoje tchyne je docela vyjimka, vetsinou miva tahle generace opacny nazor. ja jsem obe deti v zavince vozila i ven a vzdycky se pani od padesatky vys rozplyvaly, jak to tomu miminku v zavinovacce slusi a ze se to dneska uz moc nevidi :lol: . navic mam stare zavinovacky (nektere jsou „jen“ po mne, ale par dokonce jeste po me mamce), tak to ty pani dojimalo o to vic :lol: .
jinak dceru jsem v zavince na noc mela cca do 6 mesicu (pak jsem ji „nastavovala“ polstarkem), synovi jsou 3 mesice a tenhle tyden uz jsem ho musela dat do spaciho pytle, protoze se ze zavinky porad vykopaval a pak rval, protoze na zavince jen lezel a pod pazi mel ty zavazane snurky :roll: … kazde dite je jine, dcera byla v zavince rada, se synem jsem vzdycky trochu bojovala, mel ji fakt jen na spani a kdyz jsem ho snerovala, tak rval a chvili trvalo, nez mu doslo, ze se mu to vlastne libi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
17.2.08 11:45

Náš malej byl v rychlozavinovačkách do konce 4. měsíce - na spaní tedy. Přes den už ani omylem nechtěl být chován jako mimino, to jsme museli držet hezky vodorovně, aby viděl. ale na spaní jo. Pak jsme přešli na pytel.
Pokud to dítěti neva, tak nevidím důvod, proč nezavinovat jak dlouho bude chtít…

• Citovat
  • Upravit
9
17.2.08 18:18

Ahoj, nas koblizek taky spaval v zavinovacce az do 4 mesicu, pres den ne, ale to mu zase nekdy vyhovoval baby vak, kdyz mel problemy s usnutim pres den, treba boleni nebo tak. Zavinovacka je fajn a taky maji v noci teplicko a neodkopou se z ni. Pak jsme zas pouzivali pytel na spani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
17.2.08 18:29

Ahoj,
Honzik byl v zavinovacne hooodne dlouho, kdyz mu byla mala,tak jsme ho chumlali do perinky, kterou mel v postylce. Zachumlani vyzadoval jen na spani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.2.08 18:55

Edithko, celkem nedávno se tu ptala jiná maminka co dělat, že její devítiměsíční dcerka den ze dne začala odmítat zavinovačku na spaní… Takže pokud ji má tvoje malá ráda, neřešila bych to a vázala ji na noc dál - koneckonců máte ještě půl roku čas do těch devíti měsíců ;)

Každé dítě je jiné a navíc se fakt strašně rychle zapomíná… Některé věci u Ady si horkotěžko vybavuju a to je to jen pár let - až to bude pár desetiletí, tak si nebudu pamatovat snad vůbec nic - možná jen to, jak byly moje děti extrémně hodné a spavé (hahahaha) a jak jsem byla dokonalá matka ;) (už se těším, jak je budu deptat :D)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
17.2.08 20:57

Alli byla do nejakych 3 mesicu zavinuta skoro permanentne, jinak okamzite jecela. Jeste k tomu zavinuti jsem s ni musela pochodovat, hopsat na mici nebo ji dat do houpacky, jinak opet jen rvala a rvala. Musela mit kombinaci obojiho. Na spani ji mela do nejakeho 5. nebo 6. mesice, pak postupne zacala prichazet na to, ze to jde i bez ni. Jinak motoricky je na tom skvele, zacala lezt na pocatku 7. mesice, chodit v 10 mesicich, svaly ma pekne pevne a vyvadi veci jako dvoulete dite, takze urco jsme ji neomezili vyvoj, jen jsme setrili nam nervy a ji konec koncu take :) . L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.08 23:00

zavinovačka

Ahoj,

tak nám na předporodním kurzu primářka novorozeneckého říkala, že se moc moc přimlouvá, aby jsme prťouse balily do zavinovačky minimálně šest týdnu a klidně ještě do deky, aby byly v teploučku, že je jim tak nejlépe a je to podobné prostředí, jako v bříšku. Však malá si jistě sama řekne až už jí to nebude vyhovovat.

• Citovat
  • Upravit
137
18.2.08 09:13

Tady máš odkaz na diskusi od sousedů. Snad se to může :)

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
18.2.08 20:59

Holky moc vám všem děkuju. Budeme se teda zavinovat dál. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí