Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Docela vážně uvažujeme o nákupu cestovní postýlky. Chci se tedy zeptat, jaké máte kdo zkušenosti a na co si mám dát třeba pozor. Postýlku chceme využít opravdu na spaní na dovolenou apod. Dívala jsem se v obchodech a nějak se mi nezdá ta skládací mini matrace.
Ahoj,
já vybírala, aby měla černou síť - jde přes ni líp vidět než přes bílou, pokud je mimi hodně malý, tak je dobrý takový to patro - nemusíš se ohýbat až k zemi. Některý mají na zip průchod ven, což je taky dobrý, my to nemáme, syn přelízával vrchem. Jo a ta naše má nosnost do 12 kg, což jsme měli před 1. rokem, takže celkem na prd.
Lasička
My máme Baby point Apolon, světýlko, vibrace a hudba je zbytečný nadstandart ale jinak nám naprosto vyhovuje. Má černou síťku, zvýšené lůžko, přebalovací pult. Té matrace se neboj, když v tom mimi nespí pořád tak je to OK. A boční výlez teť taky využíváme. Nemůžu si na ni opravdu stěžovat.
Pořídili jsme cestovní molitonovou matraci od Hauck, tloušťka 6 cm, skládací na třetiny (takže rozměr 60×40×18 cm) v zapínacím obalu.
ame.
Máme taky Baby point ale bez vibrací, bez světýlka, modrou s průlezem na boku a černou síťkou. Naprosto vyhovuje, té matrace bych se taky nebála
Vyhovuje mi, že má na jedné straně kolečka, takže zvednu jednu stranu a po těch kolečkách ji vezu ale přenést se dá úplně v pohodě, je celkem lehká.
Já osobně bych nekupovala ty v akci v Intersparu za 700, jsou strašně chatrné už od pohledu. Ale toť jen můj názor ![]()
Taky máme Babypoint Apollo a jsme spokojeni. Sice je zbytečná vibrace a hudba, světýlko je celkem fajn. My ji používáme doma i jako ohrádku, proto jsme volili pořádně bytelnou. Super je ten průlez, kdy si tam malý sám vleze a pak se za ním dá zapnout zip. Často ji poposunuji, takže využívám i kolečka.
Zuzi, já tu chatrnou z Intersparu za 699 Kč mám a ještě, že jsem nekoupila nějakou dražší, protože bych snad spočítala na prstech jedný ruky, kolikrát jsme jí využili
. Chatrná nevím, účel zatím splnila. Otázkou je, jak by na tom byla, kdybychom jí využívali nějak pravidelně.
Ta matrace, co je součástí postýlky je šílená, a tak vozíme s sebou molitanovou, smotanou do úhledného balíčku
, jinak by se v té postýlce fakt asi nedalo spinkat.
Ahoj,
jak psaly holky - je lepší černá síťka než bílá, průlez na straně je taky dobrý, až bude prcek větší. Co se závěsného patra týče - pozor, mají omezenou nosnost. My ho nakonec nekoupili, postýlku jsme pořizovali ve 3 měsících a dneska (ve 4,5) by nám z hlediska nosnosti to patro bylo k ničemu.
Máme ABC desing simple: http://www.detskyraj.cz/…esign-simple
Využíváme na cestách a jezdíme pryč docela často. Uvažuji, že ji časem rozhodím i v obýváku, pro případ potřeby, až bude malý lézt a já půjdu na WC apod…
Já mám taky tu chatrnou z intersparu a na spaní jsem ji použila jen jednou, jinak jsem ji používala na zahradě jako „ohrádku“ když jsem si potřebovala odskočit, tak aby mi malá něco nesnědla nebo nezdrhla na schody… a na to bohatě stačila.
Ahoj cestovku mám taky, značku opravdu nevím (musela bych jít do patra se kouknout a to se mi opravdu nechce
). Nepatří k těm obyčejným za pár šprdliků, ale nemá průlez. Používám ji jen vyjimečně a ta matrace je příšerná, vozím také smotanou molitanovou s sebou. Zas tak často ji nevyužívám, v létě se akorát chystáme na dovču a na tábor a tam svůj účel krásně splní. Pokud není využívaná maximálním způsobem, například každý víkend asi bych koukala na peníze a nic extra drahého nekupovala…ale to je pouze jen můj názor.
Ahoj, chtěla bych koupit cestovní postýlku na den…do obyváku aby si mělo mimi kde hrát když budu třeba vařit a nebudu jej moct tolik hlídat.
Zajímá mě zda třeba do postýlky lze kupit zcela jinou matraci, nebo zda je to zbytečně…myslím např ten milotan kokos nebo jen molitan.
A kolik by měla mít cestovka nosnost? ![]()
@loka Rozhodně bych pořídila jinou matraci. Třeba ten kokos - molitan ![]()
Nosnost teď nevím (tipuju tak 15-18kg
), děti byly v cestovní postýlce cca do 3 let ![]()
no našla jsem jednu kde píší že je až do 36 měsíců tak to by mělo být dostačující ne? Jinak skoro u ždné teda nepíšou jakou má nosnost ![]()
Ta černá síťka o které se tadypsalo taky je u mála postýlek teda ![]()
já ji taky budu kupovat ale to, co býva origo v těch postýlkách není na dlouhé spaní, určitě budu kupovat lepší matraci, chci ji na spaní během dne a později jako ohrádku. vetšinou bývá nosnost do 15kg což určitě stačí
@loka Můžu doporučit Hauck
Třeba tady
Postýlky máme několik let a v pohodě, nemůžu říct půl slova
A 36 měsíců určitě stačí, jak jsem psala, používali jsme ji pro děti cca do 3 let ![]()
Příspěvek upraven 09.04.12 v 21:25