Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Našemu prckovi je 2,5 měsíce a nějak mi vyrůstá ze zavinovačky, hlavně ho vždycky najdu nějak mimo ni. Takže jsem si říkala, že mu dám spací pytel. Ale nějak mi není jasné, že bude mít venku ruce. Jak to praktikujete? Zakryváte mimča ještě něčím, aby měl ruce v teple? V místnosti, kde spíme není nějak zvlášť přetopený max 20°C, tak aby mu nebyla zima… Poraďte, díky.
Ahoj,
ja davam nahoru jeste jednu vrstvu obleceni, protoze v noci se netopi. Nebo existuji i pytle s odepinacima rukavama. Ja ted spis resim, ze v necelych dvou letech my madam z pytle zacala vylezat (jeden uz roztrhla) a pod perinou nevydrzi ani 5 minut. Zatim tedy spi v puncochacich a dalsich silnych vrstvach, aby neumrzla. Jinak je pytel moc fajn. Obe holky ho mely temer dvou let.
Terik
Ahoj, prcek taky spi v pytli, moc teplo tu nemame, takže buď ma pytel s rukavama a pod tim pyzamko (overalek s dlouhym rukavem) nebo mu pod pyzamko davam jeste jedno body s dlouhym.
Bez pytle mi spat nechce a ja jsem celkem rada, aspon mam jistotu, ze se neodkope ![]()
Jo jeste poznamka… nas Tobik ma rad teploucko a ve srovnani s jinyma maninkama ho oblikam celkem dost, ale mu to tak vyhovuje ![]()
Ahoj,
tak já zase asi oblékám celkem málo, takže dávám jen overálek s dlouhým rukávem. Pytel máme bez rukávů. Spala tak i starší dcera a nikdy mě po pravdě nenapadlo, že by to nemělo stačit
Fakt ale je, že bydlíme v paneláku, takže máme asi větší teplo, než v baráčku.
20 st. je na spaní až až. My máme ve spacáku overal s dlouhým rukávem, přikrývám ještě dekou, ale většinou ji malá nahrne pod sebe. Ruce má tedy venku, když je jí zima, strčí si je pod sebe, polohu „na želvičku“ (zadek v luftě a obličej zabořený do matrace, plyšáků a zmuchlané deky) miluje. Starší dcera to měla stejně, když jí bylo zima, přikryla se (zamotala se do deky i se spacákem).
Existují i spacáky s dlouhým rukávem, moje zkušenost je, že když je dítěti zima (nebo vedro) vzbudí se, pokud spí je mu dobře.
A v pytli spíme taky asi od 3m, kdy mně přestalo bavit holky dokola zavinovat, starší ho užila do doby bezplínování tj. asi do 2 let, pak jsme spacák zrušili aby mohla v noci sama na nočník.
Bára
Tak u nás se spací pytel hodně osvědčil. Začala jsem ho používat od té doby, co se malá v noci pořád odkopávala a já ji jen přikrývala a přikrývala a stejně byla pořád odkrytá. Máme pytel bez rukávů a oblíkám body s krátkým rukávem a overálek, máme asi 20 st. Musím říct, že spí mnohem klidněji a i já mám klidnější spánek, když ji nemusím pořád kontrolovat, jestli je přikrytá ![]()
Dnes jsem tedy vyuzila vasich rad a noc byla v pytli - myslim ve spacim pytli
Malej mel bodycko s dlouhym rukavem, bavlnene dupacky a na to jsem mu dala jeste mikinku. Pytel neni moc teply, tak jsem ho jeste prikryla dekou. Zima mu asi nebyla, ale kdyz jsem ho sla krmit, mel neskutecne ledovy ruce. Mikinka je vetsi, tak jsem mu stahla rukavy a rano je mel teplounky. Dneska koupim teplejsi pytel, protoze z nej zacina byt cestovatel a budeme pytlovat. Diky!!!
Ahoj holky uvazuju o koupi spaciho pytle pro malyho. chtela bych nejakej na zip, malymu ted bude 5 mes . jakou bych mela vzit velikost? a jaky jste kupovali vy? chtela bych nejaky do 1 tis. diky
já koupila včera pytel v C&A od Disney. Byl dokonce slevněný z 700 Kč na 300 Kč. Má odepínací rukávy a je na suchý zip. Je na něm napsaná velikost 74 cm a v obchodě mi řekli, že je skoro až do jednoho roku.. ![]()
No kupovala bych podle velikosti dítěte…74cm může být pro někoho do jednoho roka ale třeba můj syn má teď v 8 měsících 78cm - tak by mu byl dvě věci…
Máme pytel 100 cm a zatím ok ![]()
tak jsem dneska koupila dva jeden mark and spencer za 250 kč po sleve ten je vetsi na 6-12 mes a pak v CA tak za 250 kč tam ma zas rozepinaci rukavy , tak jsem spokojena ![]()
Ahoj,holky. Chtěla bych poradit ohledně spacího pytle. Hledala jsem nějakej s odepínacími rukávy celoroční, ale to chci asi moc , že??? Jedině jsem našla tenhle, že je tam ovčí vlna, tak by měl být použitelný i v létě, ale přijde mi na pohled dost tlustý,tak nevím
http://www.branakdetem.cz/…i-rukavy.htm Máte ho některá doma?? Nebo můžete doporučit nějaký s odepínacími rukávy? Díky
Používá někdo spací pytel pro rok a půl staré dítko?? Já to teď řeším, malá se mi strašně odpkopává a v noci už začíná být poměrně zima, v pokoji je okolo 18 stupňů, dvakrát za noc přikreju a stejně se odkope hned jak odejdu ![]()
@veeeraf máme a v pohodě, ráno vstane a už si rozepíná sám zip ![]()
Pytel používám „zatím“ pro 10měsíčního a věřím že v roce a pul ho bude mít porad…Nedávno me napadlo, že zkusím aby spal bez pytle jen pod peřinou, ale myslím si že bude celou noc nezakrytý. Na co konkrétně se ptáš?