Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravím všechny ![]()
Chtěla bych se zeptat, jestli používáte sterilizátor na láhve a ohřívač, nebo někdo láhve např. vyvařujete, jak se to dělalo dřív. Tyhle věci se mi totiž zdají docela drahé a nejsem si jistá, jestli je kupovat…
Předem díky za rady
Libka
Ahoj Libko, já jsem neřešila sterilizátor, vyvařovala jsem si láhve a dudlíky klasicky „postaru“. Oddělila jsem si jeden hrnec, kde jsem jenom vyvářela láhve a malá to taky přežila. Tím pádem neznám ani ceny a funkci sterilizátorů a ohřívačů. Tak Ti snad v tomhle poradí holky, co tyhle přístroje používají - používaly. Ale to samozřejmě záleží na každém, jak to vidí a cítí správně. Pokud máš pocit, že je lepší to či ono, zařiď se tak.
tak ja jsem si koupila na Mimibazaru sterilizator do mikrovlnky (v cene bylo i 6 lahvicek) a jsem spokojena. Myslim, ze je to lepsi nez vyvarovat v hrnci a hlavne rychlejsi. Vzdycky vecer nasupu lahvicky do nadoby, na 7 minut supnu do MW a je to. Sterilizator stal 360,– Kc, coz si myslim, ze je cena uchazejici.
Ohrivac jsem jeden podedila - Chicco, ale nepouzivam ho. Strasne to v nem trva, takze vodu ohrivam take v MW a pak do lahvicky nasypu UM z davkovace. Ten doporucuji, sikovna vecicka, hlavne na cesty. Mam Farline. Teda myslim, ze se to tak pise…
![]()
brala bych ten do mikrovlnky, ale máme malou a žádný se tam nevejde. . takže jsem ulovila na MMB do zásuvky Petra, nový 1500, já 350 a už mám kupce. . . kojím, ale dělám gel před kojením. . ale brzy přestanu, nejsem ta, co vaří do roka. . .
Ahoj,
zhruba předevčírem se tu sterilizátor řešil…koupila jsem nový, není to Avent, nějaký noname, stál 270 Kč! A spokojenost největší, ušetří to přinejmenším spoustu času a taky nemáš zamlžená okna v kuchyni ![]()
Ohřívač jsme měli Avent, použila jsem to asi 5×, podle mě vyhozené peníze.
Ahoj,
tak to jsem ráda, že jsou i levnější. Já jsem zatím totiž viděla jen za několik tisíc - to se mi zdá moc. Takže budu muset hledat. Zatím se mi zdá dobrá ohřívačka, která se dá použít i v autě.
Krásný den.
Libka
Ahoj,
tak to jsem ráda, že jsou i levnější. Já jsem zatím totiž viděla jen za několik tisíc - to se mi zdá moc. Takže budu muset hledat. Zatím se mi zdá dobrá ohřívačka, která se dá použít i v autě.
Krásný den.
Libka
Ahoj Libko.
Můžu srovnat. U prvního dítka jsem vyvařovala „jak blb“. Radimek byl nedonošený v inkubátoru, laktace nic moc… Několik měsíců zapařená kuchyně, vyvařování v největším hrnci (aby se mi tam vlezlo 8 lahviček), občas připálené prsty… No nic moc. Haničce jsem pořídila sterilizátor do mikrovlnky - Chicco na 3 lahve ( větší by se nevešel do malé mikrovlnky, asi za 400,–). Vešly se 4 lahvičky, i odsávačka. Neskutečně pohodlné (pravda vyšší spotřeba elektřiny) - doporučuji (nemusí to být značkovka za tisíce, stačí obyčejný).
Naopak ohřívačku jsem použila jen při hospitalizaci v nemocnici. Nijak mě neokouzlila. Doma jsem ohřívala ve vodní lázni … lahvička do maxi hrnku (prastarý smalťák) a zalít vodou z varné konvice. Do terénu jsem nosila stejný hrnek a horkou vodu v termosce. Bezvadné i na ohřátí skleniček s příkrmem, realizovatelné kdekoliv… na pasece, na lavičce …
Ještě doplním, že dávkovač UM je taky super.
Beruška ![]()
jééé termoska to mě nenapadlo to je supernápad!!!!
jinak my máme sterilizátor do mikrovlnky - super za 270,–
ohřívač jsme koupili jeden z lepších a je to naprd. myslel jsem, že to bude vymakanější ale občas je to prostě studenější a jind teplejší a ve finále to trvá dýl než v lázni ![]()
Dobrý den či ahoj,
Já jsem si pořizovala jak sterilizátor tak ohřívačku lahví.
Stelizátor mám od Aventu, použila jsem ho jen parkrát, přijde mi, že umýt lahvičky kartáčem a pak dát do hrnce s vodou a vyvařit je rychlejší. Vyndavám je nožem, který mám jen pro tyto účely. Nějak jsem sterilizátoru nepřišla na chuť. ![]()
Ohřivač lahví je super věc, pokud máš mimonko zimňáčka, tak to hodně využiješ na cestách (po doktorech…). Pokud to chceš pouze na doma, tak bych nedoporučovala.
Nejrychlejší způsob jsem našla, když mojí dcerušce byly tři měsíce.
Dala bych nevím co, kdyby mi to tenkrát někdo poradil, hodně to šetří čas.
Koupila jsem své dcerušce na vánoce rychlovarku jen pro její účely. Vezmu kojeneckou vodu naliju do rychlovarky, mezitím si nachystám střední mísu se studenou vodou. (Lze použít i vetší hrnek) Vezmu lahvičku, vliju vařicí vodu do lahvičky. Uzavřu lahvičku uzávěrem, dám ji do ledové lázně.
(vody) přebalím dcerku, až je přebalená vyndám lahvičku s vodou, která je přesně tak jak má být, nasypu sunar (v začátku Bebu), prostě papu
- mlíko, zatřepu a nechám pár min. ustát a podávám. Sice jsem to napsala zdlouhavě, ale je to chvilka práce. Tak přeji šťastnou ruku při výběru…
Ahojky holky, dostala jsem sterilizátor electric petra.. nemá s ním někdo nějakou zkušenost.. popřípadě, jak se s tím vůbec funguje?? jestli tam mám dávat vodu na jak dlouho sterilizovat atp??:) páč sem ho dostala bez návodu:D
K prvnímu dítěti jsem si koupila z MMB Avent sterilizator do MW, vyvařovala jsem tak do konce šestinedělí, pak občas nárazově…u druhého jsem snad vyvařovala jenom pětkrát, jinak myju saponátem v teplé vodě anebo propláchnu horkou vodu z konvice. V Avent MW sterilizátoru už dělám jenom rýži
. Přihřívám v MW, mám už v oku kolik stačí, pořádně zamíchám a hotovo…podle mně se bez obojího dá obejít, ta mánie kolem sterilizave je šílená ![]()
Dostala jsem k odsavacce mleka, sterilizator avent a byla jsem moc spokojena, nez jsem ho dostala, tak jsem vyvarovala v hrnci na plotne, ale tohle bylo snazsi dat do mikrovlnky cokoliv a sterilovat ![]()
Z jinym sterilizatorem zkusenost nemam.
Napred jsem sterilovala denne, pak ob den a pak jednou tydne a pak jsem to nacpala do mycky a bylo umyte
.
Takze jsem sterilovala tak do 4 mes.
.
No a ohrivac lahvi jsem nepotrebovala ani nebudu porizovat ohrivam v mikrovlnce
.
Ahoj mám ohřívač i sterilizátor od aventu jsem nesmírně spokojená. Nevím co bych si bez ohřívače počla, protože je to mnohem rychlejší ohřátí než v kastrolku s vodou. A sterilizátor je taky super naskládáš lahvičky přiliješ vodu dáš na 6min do mikrovlnky a je to…
![]()
Já právě zatím vyvářim v hrnci s vodou a to je strašný.. občas se mi stane, že na to zapomenu, takže to tam mám mnohem dýl:D takže už jen čekám, kdy se mi stane, že na to zapomenu uplně:D jinak tenhle je právě že do elektriky, a dole je jen takovej malej prostor (asi pravděpodobně na hodně málo vody) tak nevim jak s tim..:D http://www.slune-cz.cz/…ni-pristroj/