Výbavička pro právě narozené miminko

65
15.6.10 12:32

Výbavička pro právě narozené miminko

Ahoj holky,chtěla jsem od vás poradit,co všechno si mám pořídit pro malého než se narodí.Nejdříve ty základní věcičky,které bude potřebovat tak prvních půl roku…budu ráda,když mi poradíte… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
15.6.10 12:40

Mě například hodně pomohl tenhle seznámek od Lesiny.
 https://www.emimino.cz/…iminko-5325/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
15.6.10 12:52

Ahoj Romčo,já jsem s pomocí kamarádek maminek sestavila tenhle seznámek a postupně nakupuju a odškrtávám :wink:
10 ks body, triček, košilek
5 ks bavlněných dupaček
2 ks sametových nebo froté dupaček
1-2 ks kombinézka
2 ks bavlněných mako čepiček
2 ks teplá zimní čepička + rukavičky
3-4 ks kabátků, mikinek, svetříků
3 ks spacích kombinéz, ale zpočátku stačí dupačky
4 ks bavlněných overalů
4 ks punčošek
5 ks tepláčků
2-4 ks ponožky, capáčky
1 ks bavlněných rukavic (mimo letní měsíce)
2 ks ortopedických kalhotek na pleny - jsou super pro případ „širokého balení“
Postýlka + matrace
Kočárek + taška na novorozence
Autosedačka vajíčko
Lehátko - houpačka
vanička nebo kyblík
lehátko do vaničky
přebalovaní pult , komoda
přebalovací podložka, jednorázové podložky
papírové pleny + 20ks bavlněných plen čistící vlhčené ubrousky
3 osušky (1 froté, 2 tetra)
4 žíňky (2 bílé na obličej, 2 barevné na tělíčko)
2 zavinovačky s vložkou nebo rychlozavinovačky
2 feece deka (na doma,do kočárku)
1 fusak do kočárku, případně i do autosedačky
1 přikrývka do postýlky + polštářek (velmi tenký)
2 povlečení do postýlky
2-3 nepropustné prostěradla do postýlky
mantinel, nebesa, držák nebes
buničité tampony (čtverečky)
vatové tyčinky
nůžky nebo kleštičky na nehty
kartáček na vlásky
digitální teploměr - speciální dětské mívají ohebnou špičku - nehrozí zranění
teploměr do vany
odsávačka na hleny
kosmetika dle výběru - zpočátku raději méně, nejlépe hypoalergenní z lékárny (Bübchen, Seba med, Weleda)
Bepanthen , Rybilka, Indulona, Olivový olej
Líh pro novorozence - na ošetření hojícího se pupíčku
Borová voda na očička - nebo používat převařenou vodu.
Na zimu krém k ošetření pusinky - proti větru a mrazu (např Weleda nebo Bübchen)
Prací prášek pro citlivou pokožku-Lovela nebo jiný určený pro děti.Aviváž raději ne
Dudlík + krabička + řetízek
Rektální trubička?
Láhev - velká + malá
Termoobal na láhev
Kartáč na mytí lahví a dudlíků + sterilizátor
Lžičky
kojící polštář
cestovní postýlka
ohrádka šátek na nošení miminka
chůvička pro dálkový poslech dítěte
monitor dechu ( hlavně pro nedonošená miminka nebo pro miminka s poruchami dýchání)

Hlavně u oblečení hodně záležení na termínu,kdy se mimčo narodí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
15.6.10 13:26

Tyyyy brďo!!! To je věcí! :lol:
Já osobně bych vypustila ze seznamu lahvičky, ohřívačky a sterilizátory a dokoupila bych je až jen kdybys nekojila. Já jsem kojila rok a půl, lahvičku s dudlíkem jsme NIKDY nepoužili, prptože malá mi přešla pak hned na hrníček. Takže s tímto bych určitě počkala a zbytečně neutrácela. DOkoupit to můžeš vždycky. S rektální trubičkou bych taky nespěchala - třeba nebudete mít s prdíkama problém. A dudlíky, krabička, řetízek? Co to je? To nás taky nějak minulo :lol:
Jo, a nebesa nad postýlku se mi nějak eklujou - mám pocit, že se v nich musí strašně držet prach, a abych je každý druhý den sundávala a prala, na to nemám nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
15.6.10 14:25

Lulje, přesně :palec: Nás minuly lahvičky i dudlíky :wink:
Dále jsem nepotřebovala:

• bavlněné rukavičky
  • vaničku nebo kyblík - mimčo se koupalo rovnou s námi ve vaně
  • žíňky - přišlo mi lepší mít mimčo rukou než ho šmrdlat žíňkou
  • nepropustné prostěradlo - zatím nepotřebuju, to spíš až budu odnaučovat plíny ne? :think:
  • cestovní postýlku - když někam cestujeme, spí se mnou v posteli
  • kosmetiku jsem první půlrok používala jen olivový olej a rybilku na zadek - šampon jsem zavedla až nedávno a nějaké pěny do koupele apod. zatím nevedu
  • ortopedické kalhotky na pleny - přijde mi to zbytečné, dokoupila bych až v případě problémů

Agy - neber to prosím osobně, jinak je tvůj seznámek skvělý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.6.10 14:35

Hezký seznam - téměř dokonalý…a co se datejlů a konkrétních zkušeností týče, každá budeme mít asi jiné, takže ty rozdílné informace si musíš asi holt přebrat a udělat si vlastní „výcuc“ :lol:

Trubičku na prdíky jsem nikdy nepotřebovala, a to můj starší na ně celkem trpěl. V nouzi lze využít „teploměrovou metodu“.

Lahvičky - souhlasím s lulje. Pořiď si maximálně jednu do foroty, kdyby jooo najednou nebylo čím kojit. My jsme lahvičku prakticky nepoužili. Párkrát jsem jí s sebou vezla s převařenou kojovodou v létě, kdyby byla krize, ale Matýsek jí stejně neuměl používat.

Dudlíky - ehm…kup jeden nebo dva a použij jen když to bude nutné. Já jsem byla vždycky dost protidudlíková. Přesto se mi pro prvního ještě před porodem slezly 4 kusy. Nakonec jsem byla ráda, že jsem je měla. Mladší ho má, ale nějak ho nutně nepotřebuje.

Oblečky - to co je v seznamu je takový základ, ale z osobní zkušenosti doporučuji trochu větší množství ode všeho, abys to stíhala prát, ale ne moc - tak maximálně 20 kusů od každého (svetříčků, kabátků a věciček na ven stačí 1-2ks, záleží taky na ročním období). Ideální je mít něco od každé velikosti - tj. 50, 56 a 62.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.6.10 14:47

…no, když tak vidím reakci Chuanitky, tak ještě pár bodíků z mých zkušeností:

1. rukavičky jsem také nepotřebovala.
  2. ortopedické kalhotky jsou naprosto zbytečné. Určitě bych je nekupovala, dokud nepadne rozhodnutí ortopeda, že je nutné široké balení. Ale ty pelny udrží u běžné bodýčko. Kalhotky nejsou nutné.

3)Lehátko do vaničky považuju za zbytečnost a spíš věc k horšímu já. Měli jsme ho, jen to zbytečně klouže, studí - podle materiálu.

1. nepro¨pustná prostěradla - souhlas s Chuanitkou.
  2. Omlouvám se všem zastánkyním ohrádek, z ohrádek mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě.Mě teda ohrádka nesmí přes práh. :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
15.6.10 15:09

no, ze zkušenosti od nás zase nepropustná prostěradla doporučuju - Klárka se dost často pokakala při spaní tak, že to měla až mezi lopatkama a pak bylo nepropustné prostěradlo k nezaplacení - nemusela jsem drhnout matraci. dávala jsem pogumované prostěradlo a na něj ještě jedno bavlněné, které jsem prala dle stavu ušpinění.

dudlík určitě doporučuju koupit aspoň jeden - u nás to třeba byla neocentelná pomůcka až do 2,5 let :oops: sterilizátor jsem využívala i na dudlíky a později na lahvičky na čaj.
a co jsem já osobně koupila zbytečně, to byla ohřívačka na jídlo, protože UM jsme nikdy nedávali a skleničky s příkrmy jsem ohřívala v mikrovlnce.

cestovní postýlka je super věc - máme ji stabilně u mých rodičů. s dítětem v posteli jsem se nikdy nevyspala a Klárku nebereme do postele dodnes (maximálně když je nemocná, tak se vymění s manželem :-) )

jo a odsávačku hlenů doporučuji tu na vysavač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.6.10 16:42

Ahoj,jestli muzu,tak doporucuji POPOVAK.je to takovy latkovy pytlik s pruznym lemem,mimcu se navlekne az pod raminka misto dupacek a je v nem moc spokojene, muj syn v nem spal jak dudek az do 10 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
15.6.10 17:53

Holky,já vše,co je v seznamu nekupovala,to je na každém,co využije,ale chtěla jsem udělat kompletní seznam,aby nic nechybělo.
K rukavičkám - jak píšu,záleží,kdy se mimčo narodí,zakladatelka tu nemá metřík,tak předpokládám,že to bude až někdy na zimu a to si myslím,jsou rukavičky třeba :think:
Lahvičky - pamatuju si,jak kamarádka šla nečekaně císařem,dítko bylo dlouho mimo ní a prostě nekojila vůbec(stát se může cokoliv) a její manžel byl vyřízenej,když měl jít do babycentra nakoupit lahvičky,tak myslím,že jedna do zásoby nikoho nezabije,zas tak drahý nejsou :wink:
Oblečky - já dostala 7 plných igelitek oblečků do 3 měsíců věku,takže já toho mám několikánásobně víc,ale myslím,že ani vše neoblíkneme :wink:

Každý si musí výbavičku pořídit dle sebe,v domácnosti máme taky každá něco jiného,ten můj seznam,je tak aby měla zakladatelka trošku představu,já osobně budu kupovat snad 90% z toho seznámku,spousta věcí není nutných,ale já je mít chci,tak ať má zakladatelka co proškrtat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
15.6.10 18:24

Jej,to je věcí :-D Kdyby jste si ještě na něco vzpoměli,tak budu ráda když napíšete…Jo a mrnouska čekáme až v září,tak kdy mám začít nakupovat olejíčky a ostatní hygienické potřeby???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
15.6.10 18:30

Romčo,my máme termín první týden v září,věci které se nezkazí nebo nemají záruku(autosedačka,chůvička…)už mám, z kosmetiky plánuju koupit do začátku jen rybilku(na prdelku),olivový olejíček,nějaké dětské mýdlo a mast na bradavky - to plánuju koupit až někdy v srpnu,ať je to čerstvé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
15.6.10 20:39

já jsem olivový olej kupovala cestou z porodnice. stejně tak líh na pupíček (teď si neuvědomuju, jestli byl v seznamu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
15.6.10 20:40

agy, já na zadeček používala bepanthen a nebo mast na zadeček sebamed (rybilka mi strašně smrděla a dělalo se mi z ní špatně…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
16.6.10 07:31

Ještě k těm nepropustným prostěradlům - myslím, že investice 150 Kč (nebo kolik v IKEA stojí) se rozhodně vyplatí. Než riskovat zničení matrace, která je o dost dražší, to tam raději to prostěradlo pro jistotu dám …
Naše mimčo bylo ublinkané, takže u nás se prostěradla využila, a jak už tu někdo psal, může se v noci prokadit tak, až to hezké nebude :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí