Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak na tuhle diskuzi jsem zvědavá. Taky mám teď takový pocit, že momentálně stojíme na místě a nic se neděje.
bessy píše:
tak na tuhle diskuzi jsem zvědavá. Taky mám teď takový pocit, že momentálně stojíme na místě a nic se neděje.
já jsem tenhle pocit měla od malého 8m,kdy se začal plazit,a pak se nic nedělo až do 10,5m,kdy současně začal lézt po 4 a sedl si.
Přiznám se,že sem byla na nervy,a to hlavně díky Dr,která vše brala podle tabulek ![]()
Má 8,5 měsíce. Zatím ani náznak toho že by se to mělo nějak pohnout. Trošku mě to trápí, protože se začala brzy přetáčet tak jsem si myslela, že bude šikovná ale pak se to zpomalilo a teď úplně zastavilo. ![]()
neboj ![]()
hlavně nepomáhej,neposazuj,nepřitahuj do sedu.
loni touto dobou jsem si myslela,že malej nebude nikdy chodit,a dneska lítá jak blázen ![]()
To znám, přetáčel se jak drak v 6 měsících, pak si klekl a péroval na kolínkách a já jásala, hele, brzo poleze. No a dočkala jsem se AŽ v 9 měsících, čili vlastně tři měsíce nic. Pak ale zas to šlo, hned po tejdnu si sedl, pak za pár týdnů stoupl u nábytku (v 11M) a pak zas dlouho nic, až první krůčky v 15. Takže u nás vyloženě skokově ![]()
Nepomáhala jsem nikdy v ničem. Tedy pardon - s oblíkáním a krmením jo ![]()
Příspěvek upraven 31.07.11 v 22:47
Myslím, že je to normální, já to nijak nesledovala, ale třeba od otočení na bříško a pak zpět se dlouhou dobu vůbec nic nedělo a od plazení k dalšímu kroku (postavení se) byla taky docela dlouhá doba.
vývoj dětí probíhá ve skocích, udělá pokrok a pak dlouho stagnuje (nabírá sílu na další a zároveň piluje to co umí), někdy jde vývoje i malinko zpět.
Taky zlepšujou jiný dovednosti, který nejsou tak patrný (jemná motorika, sociální vývoj…)
Sofinka nedávno začala lízt, po dlouhé době plazení a pak to šlo rychle najednou, dřív ne před tím, te´d už sedí, ale počítám, že krůčky budou až za delší dobu, ještě na to není zralá.
malá má 6 měsíců a přetočí se na bříško, ale tam řve, protože neumí zpět.Tak nevim, jestli to začne samo
jo a vleže na zádíčkách zvedá hlavu, jakoby na prsa.
bessy píše:
malá má 6 měsíců a přetočí se na bříško, ale tam řve, protože neumí zpět.Tak nevim, jestli to začne samojo a vleže na zádíčkách zvedá hlavu, jakoby na prsa.
jj,tak nechávat na rovné zemi,nejlépe na koberci,a volný prostor kolem sebe,ať se nezačne za něco chytat a stoupat si to sedu z lehu.
To taky není nejlepší.
tzn.,žádná ohrádka,postýlka a pod.,já dávala na zem na koberec od 3m.
A holky,žádný chodítka ![]()
Je to normální, taky jsem čekala, bylo to nekonečné, malá pérovala na kolínkách snad tři měsíce, ale alespoň se plazila, pak nejdřív stoupla, pak začala lézt a pak si sedla, malý péroval dva měsíce, ale neplazil se, ze čtyř si sedl a pak hned lezl, teď začal stoupat. Každé dítko je jiné, dočkáš se neboj ![]()
bessy: jj, zpátky to jde hůř, nám to taky chvilku trvalo než se naučila kutálet.
chodítka jsou svinstvo, máš pravdu. Na koberci leží a nechci jí v ničem pomáhat.
Anonymní píše:
Má 8,5 měsíce. Zatím ani náznak toho že by se to mělo nějak pohnout. Trošku mě to trápí, protože se začala brzy přetáčet tak jsem si myslela, že bude šikovná ale pak se to zpomalilo a teď úplně zastavilo.
Neboj, nejsi v tom sama. Naše malá 8m udělala mezi 5-7m velký pokrok, začala se i plazit a zkousela se stoupat a ted uz mesic a neco zadna zmena… neresim to a ty to taky neres:-D vsak ono to pak pujde rychle…
Ahoj maminky, je normální že moje miminko (8,5 měsíce) už 1,5měsíce neudělalo žádný pokrok ve vývoji dopředu? Zatím neleze, ani nesedí pořád čekám kdy udělá něco nového ale už 1,5měsíce nic.