Výbava pro zimní miminko

1250
31.7.11 19:31

výbava pro zimní miminko

Ahoj holky. Nemáte někdo po ruce přehlednou tabulku s výbavičkou pro miminko narozené v zimě? Přečetla jsem toho už hodně, ale dobrá rada od zkušené mamči se určitě hodí a aspoň nebudu kupovat blbosti.
Děkuji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
31.7.11 19:40

No tak obecně ty seznamy, plus v zimě já jsem používala fusak (emitex), kombinézu (jedna tenká, jedna tlustá) a nějaké flís deky, ale ty jsou asi potřeba v každou roční dobu.
Takže jsem měla v kočáru fusak, mimino oblíknuté na doma jsem navlíkla akorát do svetříku, čepice, kombinézy (čím méně částí oděvu nutno navlékat, tím líp, ale zas s více vrstvama se to líp přizpůsobuje - ale proto jsem měla víc druhů těch kombinéz) a do fusaku.

Podle toho, jak cestujete, je praktické na častější cesty pořídit i něco teplého do autosedačky (díry na pásy) - můžeš přehazovat fusak z kočárku nebo dávat jen deku, ale já jsem měla takový pytel a bylo to pohodlnější a rychlejší.

edit - a krém na pusu do mrazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
31.7.11 19:42
zazinka3333 píše:
Ahoj holky. Nemáte někdo po ruce přehlednou tabulku s výbavičkou pro miminko narozené v zimě? Přečetla jsem toho už hodně, ale dobrá rada od zkušené mamči se určitě hodí a aspoň nebudu kupovat blbosti.
Děkuji :-D

dobré téma, my máme termín v prosinci, takže se hodí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
31.7.11 20:11

a ta zimní zavinovačka jak je do autosedačky, tak dá se použít i do kočárku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
31.7.11 20:11

to obvyklé + zimní fusak, zimní kombinéza (mně by bývala stačila jen jedna), teplá čepice, rukavice, šála (stačí dvoje)… to je asi vše :-P
do autosedačky jsem ho dávala v zimní kombinéze a hodila jsem přes něj deku… měla jsem koupenej fusak do autosedačky, ale ani jednou jsem to nepoužila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
31.7.11 20:18

Super, to si taky ráda počtu, my jsme zatím silvestrovský miminko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
31.7.11 20:26

máme fusak co jde spodní část odepnout a dát do autosedačky a korbičky,když je pak prcek větší i pak do sportáku.tak roste s děckem.snad jsem koupila dobře.taky se nám malej narodí v prosinci. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
31.7.11 20:44

Zdravím,
já mám oba prcky prosincový - do kočárku: body, tepláčky, tenká fleesová kombinéza (tu teplou jsme vůbec neměli a vůbec mi nechyběla), zavinovačka do autosedačky emitex a fusatk emitex a fertig. Žádná další deka či tak něco.
Já jsem hodně nosla v šátku: body, tepláky, tenká fleesová kombinéza, šátek a moje zimní bunda :wink:

Ta zavinka do autosedačky se fakt hodila…pod ní jsem dávala zpravidla jen body a tepláčky, na přeběhnutí do auta jsem dítko ještě event. přikryla dekou…když se auto vyhřálo stačilo jen rohrnout tu zavinku :wink: …no a využili jsme jí i do kočárku, fakt doporučuju :wink:

Jo a naprosto jsem se obešla bez různých mikin a kabátků (ač jsem hojně nakoupila :zed: ) bez rukaviček, bez teplé čepice - kolem hlavičky jsem v případe potřeby přitáhla tu zavinku a ruce byly vždy schovaný :wink:

Jestli by byl zájem mám tu právě dvě kombinézky a tu zavinovačku do autosedačky a budu to prodávat…až budu mít chvilku dám fotky. Pak jsem taky měla rychlozavinovačku s outlastem - je to takovej „termoregulační matroš“ a dítko se nepřehřeje :wink: - též budu prodávat.

Příspěvek upraven 31.07.11 v 20:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
31.7.11 20:49

Fusak do autosedačky mi přišel na nic…je toho plná autosedačka a dítko se tam za chvíli už ani nevejde :think: …dle mého názoru, ale třeba někdo využil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7711
31.7.11 20:49

Supr téma :palec: Prosím a jakou mám kupovat velikost kombinézky? a tak.. přeci jenom mimi budu odvážet už v ní tak at nemám malou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
31.7.11 21:01

Souhlasím, super téma :palec:
Ráda se poučím, čekáme prcka v listopadu a teď se dá občas narazit na levné zimní věci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
31.7.11 21:02
Škatulka píše:
Fusak do autosedačky mi přišel na nic…je toho plná autosedačka a dítko se tam za chvíli už ani nevejde :think: …dle mého názoru, ale třeba někdo využil.

My máme fusak Wallaboo, který je jak do sedačky tak do kočárku, dá se rozepnout a pak používat, jako vyteplení do sporťáku a využili jsme ho 100% http://www.zbozi.cz/…nce-cerveny/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
31.7.11 21:03

dobré téma, já mám termín 7.1.2011 :palec: co mám pár věciček, tak velikosti 56. ale nevím právě jak s čepicí - jak mám vědět, jak bude mít velkou hlavičku? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
31.7.11 21:07
barbara21 píše:
Supr téma :palec: Prosím a jakou mám kupovat velikost kombinézky? a tak.. přeci jenom mimi budu odvážet už v ní tak at nemám malou :mrgreen:

já měla velikost 62… když jsme ho v tom vezli z porodnice, tak se v tom trochu topil, ale do dvou týdnů už to bylo lepší! Menší velikost je asi zbytečná, pokud nebudeš mít nějaký extra malý miminko… jenže to člověk dopředu stejně nikdy neví! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7711
31.7.11 21:08
maky26 píše:
dobré téma, já mám termín 7.1.2011 :palec: co mám pár věciček, tak velikosti 56. ale nevím právě jak s čepicí - jak mám vědět, jak bude mít velkou hlavičku? :-?

No práve… me doma rikaj 60 a víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky