Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá byla u zubaře poprvé asi v 10ti měsících, ale bohužel to celé prospala.
já nechci kombinézu kupovat předem, jen jsem se ptala o kolik cisel by mela byt vetsi nez aktuální velikost,abych tu v listopadu nemusela zadávat další téma ![]()
Ywett píše:
- Mája (1 rok) má 3 zuby a už pomalu začínáme, ale jen na sucho. Se zubní pastou jsme u staršího začali asi v 1,5 roce.
- U zubaře byl starší poprvé někdy v roce, zubařka byla moc spokojená, jen ve dveřích mu z dálky koukla do pusy a dostal hračku. Prý je důležité dítě nehrotit, ale k zubaři vodit, aby si zvyklo hlavně na prostředí!
Malá byla u zubaře poprvé asi v 10ti měsících, ale bohužel to celé prospala.
- Zimní kombinézu bych dopředu nekupovala
Dopředu jsem brala jen poděděné věci a od sousedek hodně levné věci. Každé dítě roste jinak rychle
- Já kupuju pevné kožené zateplené boty a impregnuju. Vždycky stačily jen jedny a stíhaly schnout
- Se starším jsem začala nočníkovat v 25měsících. Jsem líná matka, měla jsem to skoro bez práce.
market.s.87 píše:
já nechci kombinézu kupovat předem, jen jsem se ptala o kolik cisel by mela byt vetsi nez aktuální velikost,abych tu v listopadu nemusela zadávat další téma
O jedno číslo? To aktuálně odhadneš sama
Uvidíš, že dítěti kombinéza sedí a že má ještě rezervu.
Já teda používám zásadně kalhoty a bundu. Kombinézu měl Maty na sobě asi 3× a letěla. Byla hned špinavá, do druhého dne neuschla. Takže jsem jen podle potřeby měnila bundu (měla jsem 2) nebo kalhoty (těch bylo zapotřebí několik). Kalhoty jsem používala šusťákové i riflové - obojí zateplené. Na podzim a na jaře byly super i bez punčocháčů ![]()
no já chci tak dve ty kombinézy a tak jedny oteplováky a bundu, já bydlim na horách je tu hoooooodne snehu a kombináza mi knám prijde lepsi ![]()
Ywett píše:market.s.87 píše:O jedno číslo? To aktuálně odhadneš sama
já nechci kombinézu kupovat předem, jen jsem se ptala o kolik cisel by mela byt vetsi nez aktuální velikost,abych tu v listopadu nemusela zadávat další témaUvidíš, že dítěti kombinéza sedí a že má ještě rezervu.
Já teda používám zásadně kalhoty a bundu. Kombinézu měl Maty na sobě asi 3× a letěla. Byla hned špinavá, do druhého dne neuschla. Takže jsem jen podle potřeby měnila bundu (měla jsem 2) nebo kalhoty (těch bylo zapotřebí několik). Kalhoty jsem používala šusťákové i riflové - obojí zateplené. Na podzim a na jaře byly super i bez punčocháčů
market.s.87 píše:
no já chci tak dve ty kombinézy a tak jedny oteplováky a bundu, já bydlim na horách je tu hoooooodne snehu a kombináza mi knám prijde lepsi
Do hor asi fakt aspoň oteplováky, ale uvidíš, co se ti osvědčí. Tohle je bohužel fakt individuální ![]()
no já si pamatuju jak jsem nesnášela oteplováky a bundu, jen jsem zacla trochu řádit lezl mi pod bundu sníh, nemyslim teda ze mi malej bude uz tuhle zimu skákat do snehu, ale co kdyby
no uvidime co nám sedne lip
Ywett píše:market.s.87 píše:Do hor asi fakt aspoň oteplováky, ale uvidíš, co se ti osvědčí. Tohle je bohužel fakt individuální
no já chci tak dve ty kombinézy a tak jedny oteplováky a bundu, já bydlim na horách je tu hoooooodne snehu a kombináza mi knám prijde lepsi
market.s.87 píše:
no já si pamatuju jak jsem nesnášela oteplováky a bundu, jen jsem zacla trochu řádit lezl mi pod bundu sníh, nemyslim teda ze mi malej bude uz tuhle zimu skákat do snehu, ale co kdybyno uvidime co nám sedne lip
Ywett píše:market.s.87 píše:Do hor asi fakt aspoň oteplováky, ale uvidíš, co se ti osvědčí. Tohle je bohužel fakt individuální
Taky mám několik bund i kalhot a kombinéz. Ty kombinézy právě na hory, ven a prostě do velkého sněhu. Jednu lepší, druhou jako náhradní za pár kaček z bazaru, kdyby ta první prostě nebyla (mokrá, špinavá, atd.) Bundy a kalhoty pochopitelně třeba do města, kdy se přelézá z auta a ven a zase někam dovnitř … . Prostě na to, aby to šlo cibulově slíknout.