Pár dotazů k 10měsíčnímu mimču :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
1.8.11 10:51
  1. Mája (1 rok) má 3 zuby a už pomalu začínáme, ale jen na sucho. Se zubní pastou jsme u staršího začali asi v 1,5 roce.
  2. U zubaře byl starší poprvé někdy v roce, zubařka byla moc spokojená, jen ve dveřích mu z dálky koukla do pusy a dostal hračku. Prý je důležité dítě nehrotit, ale k zubaři vodit, aby si zvyklo hlavně na prostředí!

Malá byla u zubaře poprvé asi v 10ti měsících, ale bohužel to celé prospala.

1. Zimní kombinézu bych dopředu nekupovala :nevim: Dopředu jsem brala jen poděděné věci a od sousedek hodně levné věci. Každé dítě roste jinak rychle :nevim:
  2. Já kupuju pevné kožené zateplené boty a impregnuju. Vždycky stačily jen jedny a stíhaly schnout :nevim:
  3. Se starším jsem začala nočníkovat v 25měsících. Jsem líná matka, měla jsem to skoro bez práce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
1.8.11 11:07

já nechci kombinézu kupovat předem, jen jsem se ptala o kolik cisel by mela byt vetsi nez aktuální velikost,abych tu v listopadu nemusela zadávat další téma :-)

Ywett píše:
  1. Mája (1 rok) má 3 zuby a už pomalu začínáme, ale jen na sucho. Se zubní pastou jsme u staršího začali asi v 1,5 roce.
  2. U zubaře byl starší poprvé někdy v roce, zubařka byla moc spokojená, jen ve dveřích mu z dálky koukla do pusy a dostal hračku. Prý je důležité dítě nehrotit, ale k zubaři vodit, aby si zvyklo hlavně na prostředí!

Malá byla u zubaře poprvé asi v 10ti měsících, ale bohužel to celé prospala.

1. Zimní kombinézu bych dopředu nekupovala :nevim: Dopředu jsem brala jen poděděné věci a od sousedek hodně levné věci. Každé dítě roste jinak rychle :nevim:
  2. Já kupuju pevné kožené zateplené boty a impregnuju. Vždycky stačily jen jedny a stíhaly schnout :nevim:
  3. Se starším jsem začala nočníkovat v 25měsících. Jsem líná matka, měla jsem to skoro bez práce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
1.8.11 11:59
market.s.87 píše:
já nechci kombinézu kupovat předem, jen jsem se ptala o kolik cisel by mela byt vetsi nez aktuální velikost,abych tu v listopadu nemusela zadávat další téma :-)

O jedno číslo? To aktuálně odhadneš sama :palec: Uvidíš, že dítěti kombinéza sedí a že má ještě rezervu.
Já teda používám zásadně kalhoty a bundu. Kombinézu měl Maty na sobě asi 3× a letěla. Byla hned špinavá, do druhého dne neuschla. Takže jsem jen podle potřeby měnila bundu (měla jsem 2) nebo kalhoty (těch bylo zapotřebí několik). Kalhoty jsem používala šusťákové i riflové - obojí zateplené. Na podzim a na jaře byly super i bez punčocháčů :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
1.8.11 12:02

no já chci tak dve ty kombinézy a tak jedny oteplováky a bundu, já bydlim na horách je tu hoooooodne snehu a kombináza mi knám prijde lepsi :-)

Ywett píše:
market.s.87 píše:
já nechci kombinézu kupovat předem, jen jsem se ptala o kolik cisel by mela byt vetsi nez aktuální velikost,abych tu v listopadu nemusela zadávat další téma :-)
O jedno číslo? To aktuálně odhadneš sama :palec: Uvidíš, že dítěti kombinéza sedí a že má ještě rezervu.
Já teda používám zásadně kalhoty a bundu. Kombinézu měl Maty na sobě asi 3× a letěla. Byla hned špinavá, do druhého dne neuschla. Takže jsem jen podle potřeby měnila bundu (měla jsem 2) nebo kalhoty (těch bylo zapotřebí několik). Kalhoty jsem používala šusťákové i riflové - obojí zateplené. Na podzim a na jaře byly super i bez punčocháčů :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
1.8.11 12:06
market.s.87 píše:
no já chci tak dve ty kombinézy a tak jedny oteplováky a bundu, já bydlim na horách je tu hoooooodne snehu a kombináza mi knám prijde lepsi :-)

Do hor asi fakt aspoň oteplováky, ale uvidíš, co se ti osvědčí. Tohle je bohužel fakt individuální :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
1.8.11 12:43

no já si pamatuju jak jsem nesnášela oteplováky a bundu, jen jsem zacla trochu řádit lezl mi pod bundu sníh, nemyslim teda ze mi malej bude uz tuhle zimu skákat do snehu, ale co kdyby :lol: no uvidime co nám sedne lip

Ywett píše:
market.s.87 píše:
no já chci tak dve ty kombinézy a tak jedny oteplováky a bundu, já bydlim na horách je tu hoooooodne snehu a kombináza mi knám prijde lepsi :-)
Do hor asi fakt aspoň oteplováky, ale uvidíš, co se ti osvědčí. Tohle je bohužel fakt individuální :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.8.11 13:08
market.s.87 píše:
no já si pamatuju jak jsem nesnášela oteplováky a bundu, jen jsem zacla trochu řádit lezl mi pod bundu sníh, nemyslim teda ze mi malej bude uz tuhle zimu skákat do snehu, ale co kdyby :lol: no uvidime co nám sedne lip
Ywett píše:
market.s.87 píše:
Do hor asi fakt aspoň oteplováky, ale uvidíš, co se ti osvědčí. Tohle je bohužel fakt individuální :wink:

Taky mám několik bund i kalhot a kombinéz. Ty kombinézy právě na hory, ven a prostě do velkého sněhu. Jednu lepší, druhou jako náhradní za pár kaček z bazaru, kdyby ta první prostě nebyla (mokrá, špinavá, atd.) Bundy a kalhoty pochopitelně třeba do města, kdy se přelézá z auta a ven a zase někam dovnitř … . Prostě na to, aby to šlo cibulově slíknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí