Problém s kojením - růstový spurt

789
1.8.11 12:08

Růstový spurt

To by mě zajímalo, kdo vymyslel něco jako růstový spurt? Laktační poradkyně? Mě je tady to jejih odkazování se na růstové spurty v 3. a 6. týdnu a měsíci k smíchu. To je asi jejich univerzální odpověď na jakýkoliv problém s kojením. A ještě napíšou, že růstový spurt může trvat až 10 dní. Takže v podstatě, pokud se rozhodnu kojit do půl roku věku dítěte, tak téměř celou dobu kojení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
1.8.11 12:13

Mám tři děti a spurty prostě mají, mimino normálně spí od 23 do 6, teď dva dny se budí v 3.30 a sní 250ml UM, normálně jí 150. Takže má spurt, prostě nárazově roste a potřebuje více energie, nevím, co se ti na tom nezdá. Když píšeš, že dítě bude mít spurt celou dobu, tak jsi asi moc nepochopila, o co se jedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.8.11 12:16

Taky je máme. Zažili jsme třítýdenní, teď máme šestitýdenní. Normálně mi kluk spí, v noci se mi budí jednou, teď ho mám vzhůru co dvě hodiny a dožaduje se krmení. Normálně jedl doteď 100ml co dvě hodiny, během spurtu vyzunkne 130 - 150ml ani nemrkne a kouká, jestli ještě něco nedostane. Je ubrečený, chce se více chovat, hůře spí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
1.8.11 12:17

Ještě dodám ve tvém duchu - po půl roce za všechno můžou zuby a od 1,5 roku dítěte můžeš očekávat období vzdoru :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.8.11 12:17

4×10 dnů vs. 6× 30dnů :nevim: Na extrémně dlouhé růstové spurty mi to vychází 40dnů spurtování na 180dnů kojení.

Že se množství a složení mléka mění v závislosti na potřebách dítěte je fakt, žádný výmysl. Dokonce se zkoumáním mléka zjistilo, že když se z každého prsu kojilo jiné dítě stabilně, tak mléko mělo různé složení.

U nás růstové spurty většinou trvaly zhruba 3dny. Proběhlo pár laktačních krizí vlivem stresu, rozhadrovaných bradavek a tak, tam to byl třeba i jen jeden den.

Kojení mě tentokrát krutě nebaví, fakt se těším, až bude dítě dlabat i něco jiného. Ale že bych na něm každý den hledala hnidy, to teda taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
1.8.11 12:35

ahoj, mě taky přijde, že vše svádí na růstový spurt-potom co jsem si přečetla zdejší laktační poradnu :mrgreen:
já jsem asi natvrdlá, ale buď spurt nemáme a nebo ho máme už poněkolikáté :lol: bude nám 6 týdnů a za tu dobu se mě už několikrát stalo, že mimčo řve, chce prso častěji, ale po přisátí se opakovaně pouští a buší mě hlavičkou do prsa a hledá a pořád dokola, s pitím se „crcá“ a po kojení za půl hodiny řve a chce se docvaknout.
je to spurt nebo ne??? nepoznám to, protože tato situace se nám děje už po 4.a vždy to trvá tak 5dnů
takže buď pořád spurtujeme, nebo je to normální a spurt jsme ještě neměli.Podle nočního kojení to nepoznám-kojím celých 6týdnů v noci po 2-3hodinách-budí se na to sám od sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
1.8.11 12:37

ještě dodám, že mimo tyto dny pije tak 15minut celkem intenzivně a pak se prsa sám od sebe pustí a dalšího kojení se dožaduje až za ty 2-3hodiny a hlavně pije a ne že se pořád pouští a tluče ho mě hlavou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.8.11 12:44

goldenko, spurt, laktační krize, ono je to v podstatě na jedno brdo, dítě si upravuje samo přísun potravy. Moje prsa třeba reagujou fakt rychle, takže to není tak znát, ale někdy třeba zapomenu pít a mlíko se nemá z čeho dělat a problém je na světě. Někdy se pouští, když to teče naopak moc, někdy se pouští kvůli prdům…
Ale osobně to fakt nějak extra neřeším, už mě nebaví vědecky pátrat, proč zrovny dneska chce po 3h a včera chtěl po hodině, dám, když chce a víc je mi to fuk. Mě se taky nikdo nešťourá v mém jídelníčku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
1.8.11 12:53
Ywett píše:
Ještě dodám ve tvém duchu - po půl roce za všechno můžou zuby a od 1,5 roku dítěte můžeš očekávat období vzdoru :pankac:

A nezapomeň na stoličky ve 2 letech a další vzdor ve 3 s nástupem do školky. Není někdy kolem 4roku něco jako první předpuberta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
1.8.11 13:02
Laaja píše:
Ywett píše:
Ještě dodám ve tvém duchu - po půl roce za všechno můžou zuby a od 1,5 roku dítěte můžeš očekávat období vzdoru :pankac:
A nezapomeň na stoličky ve 2 letech a další vzdor ve 3 s nástupem do školky. Není někdy kolem 4roku něco jako první předpuberta?
:lol: :lol: :lol: Tak to už toho našeho Matyho, vztekajícího se nepřetržitě od 1roku konečně chápu :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
1.8.11 13:27

My taky prožíváme spurt, sice o měsíc dýl, než uvádějí odborníci,ale tentokrát je to fakt nepřehlédnutelné, malej přibíral vždycky málo, jen hraničně a najednou pomalu za necelý týden skoro 500g :mrgreen: , přijde mi, že má teď opravdu pořád jen hlad, v noci se taky budí častěji než předtím.
Jinak teda ano souhlasím s holkama, pak se noční buzení a protivenství přes den svádí na jeden zub, na druhý, dokavaď jich není všech 20 :mrgreen: , pak období vzdoru, žárlení na sourozence… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
1.8.11 13:38

u nas spurt jeste nebyl,ani kdyz jsem kojila plne,ani kdyz dokrmuji. :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
926
1.8.11 14:55

Tak já jsem také růstové spurty nezaznamenávala ani u jednoho prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
1.8.11 17:43

No to my asi máme sprut pořád :nevim: :mrgreen: když jsme přišli z porodnice, tak se mi malej budil 2× za noc, teď je to tak 4× - 5× a baští jak blázen :nevim: vá to od 12.7. Respektive od 12:7 jsem si to začala zapisovat, ale trvá to dýl. No…asi mám malého otesánka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí