Doporučení na nosítko?

Anonymní
7.7.26 16:35

Doporučení na nosítko prosím

Ahoj holky, chci změnit nosítko. Já nosím velikost M, malá má cca 5,6 kg a nosit budu hlavně já. Přemýšlím nad těmito variantami a váhám, co z toho vybrat, aby to bylo vhodné i na léto a malá se v tom neupekla:
MoniLu Uni / Just Go
LennyUpgrade / LennyLamb Up
Tula FTG
Polovázací nosítko Fidella / Vatanai
Tkaný šátek například Little Frog
Které z nich byste pro sebe a své dítě vybraly vy? Budu moc ráda za vaše zkušenosti a doporučení. Děkuji. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.7.26 17:30

Bez vyzkoušení bych nevzala po svých zkušenostech žádné.
Ono je hodně důležité, aby ti sedělo. Já s tím měla hodně velký problém, navíc nejsem úplně ohebná, takže to chtělo určité typy nosítek, abych vůbec zapla tu sponu.
Obecně do vedra je lepší nosítko z ne úplně tlusté šátkoviny, což má údajně zase jiné nevýhody.
Já zkusila tak asi 15 nosítek, z teboz vyjmenovaných Monilu a Tulu. Monilu je fajn, Tula není zas tak moc nastavitelná, ale zase je jednoduchá.
Ani u jedné mi neseděl bederák, ale já mám tenhle problém s 90% nosítek. Úplně super mi přišlo sestrice, ale chce to vyzkoušet alespoň na pár dní, ten bederák je fakt specifický, ale lepší nosítko jsem na sobě asi neměla. Opět mi ten bederák nesedl.
Chvilku jsem používala BeLenku, bederák fajn pro měnší děti, ale nedoporučila bych to kvůli dotahování rameních přezek. Delší dobu mám jednovelikostní Aloe ze lnu, což je na léto fajn, ale kromě toho, že to vydrží tak na dvě až tři velikosti dítěte a pořízuješ další(zas to člověk prod a cena není závratná), tak není tak hezká ta kapsa pro dítě, protože tam není nastavení, to vidím asi jako největší nevýhodu.
Nastavovací Aloe jsem nechtěla, protože je obvykle z hodně silného šátku a navíc je tam vše zdvojené, takže je velmi těžké a pokud si někdo nenechá ušít ze svého šátku, tak i velmi teplé.
Uvidíš, co sedne tobě, ale doporučuji jít do zkušebny nosítek a nejlépe mít i předtím hodně nastudováno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.26 17:50
@Anonymní píše: Více

Děkuji za tak rozsáhlou odpověď :andel:
Nastudováno něco mám, pár nositek vyzkoušených, ale štve mě na těch mých, že jak píšeš nejsem ohebná, takže tu sponu nedokážu zapnout sama. Tím pádem nasazuju stylem, že mám vše zapnuté a potom jen ramenní přezky dotáhnu. Mám MartyS Bebe mini, tam mi vadí ramenní přezky, že řežou, byla jsem i na prodejně nastavit a nic. Prostě ten Martys je tak asi dělaný. :think: Potom mám doma Moisha Grow, ale to je spíše na větší dítko, tady mi sedí bederak, zase se ale špatně nasazuje když je vše zapnuté :roll: A potom mám Manduca XT, ale tu si vybral manžel, pro mě je až moc robustní. Co se týče bederního pasu, ten mi zase taky dost vyhovuje. Hodně jsem právě co se týče na léto četla super recenze na Fidellu.. Takže zatím je to můj favorit :think:

• Citovat
  • Upravit
8.7.26 16:18

Já nosím v Monilu Uni a je skvělé. Ale jak píše slunečnice, to, co komu sedí, je velmi individuální. Na léto je dobré koupit funkční oblečení pro miminko i pro sebe a fajn je i deštník s SPF ochranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
8.7.26 16:34

Nemáš někde v okolí půjčovnu nosítek nebo nějaké rodinné centrum, kde by sis nosítka mohla vyzkoušet? Kvalitní nosítka jsou drahá, tak bych si radši nejdříve nějaká vyzkoušela (dají se i půjčit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí