Doporučily byste plavání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
575
7.8.12 09:52

Ahoj ..to vím že to není plavání ale spíš čvachtání, ale píše se že kurz začíná od 8 týdnu do 3 měsíců, že se zkouší potápění atd .....ja sem dost hyperaktivní a chtěla bych něco s mimi dělat dostat se mezi lidi atd a pokud to bude pro mimi dobré tak si myslím že to je fain spojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
7.8.12 09:54

U nás je to od tří měsíců a rovnou jakoby bazén, jinde se do baénu chodí od půl rokua do té doby se vaničkuje… to je všude různé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
7.8.12 09:58

Ahoj holky, taky se chystám na plavání, ale slyšela jsem, že správně by to mělo být až tak od 6 měsíců, takže tak to udělám. Ono na tom něco je. Docela nás varovala instruktorka z předporodního kurzu před infekcema, který může mimčo dostat. Ono je fakt, že maminky se tam ráchaj a ne každá je úplně zdravá a uvědomělá, že? :D
Plavání je určo pro mimča super, ale před tím půl rokem fakt jenom ty vany. A taky je třeba zjistit jakou teplotu mají vody. Liší se to a někde je ta voda pěkně studená. :D .Tak ať vám vyrostou doma další Phelpsové :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.8.12 10:04

U nás se na bazéně plave od půl roku, do té doby vany. My začali v 7m. - akorát to vyšlo - syn je červnový, nový kurz byl od ledna, takže jsme začali až v bazénku, vana mě moc nebrala. I když koupání doma miloval, tak čtyři první lekce proječel a pak si zvykl - i takové děti jsou, je s tím třeba počítat. Voda má u nás 30 stupňů, ale v květnu se na bazéně rozbilo vyhřívání a voda měla „jen“ 27 - jestli tam vlezeme, bylo na nás. Vezli jsme tam odvážně všichni, děti to naprosto bez problémů přežili a my jako satisfakci dostali lekci navíc zdarma. :mrgreen: U nás v bazénu se rodiče učí ve vodě s dítětem manipulovat, polohy ve vodě, abecedu potápění, hry a říkanky - využívají se různé pomůcky - desky, pásky, rybičky, balonky, balony, vodolepky, domeček na vodě… atd. U nás teda plave tatínek. Toho to tak chytlo, že má maminka smolíka. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
7.8.12 10:45

Já chodím s malou od půl roku a je to super… určitě to rozvíjí motoriku, nebojí se pak vody, na koupališti, když jí někdo stříkne do očí, nic, nevadí jí to.. jsem určitě pro plavání..a cena no, u nás stojí 1 lekce 300 kč.. a je to spojené i se saunou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
7.8.12 11:09

Taky jsme s plaváním hrozně spokojení. Chodím s třetím dítětem, starší jsou tak od 2-3 let samostatní plavci a potápěči, hrozně moc jim to dalo. Mi to dalo dobré, dlouholeté kamarádky. Ale jak se ptala zakladatelka, jestli je to jen zábava a trávení času pro maminky, tak to fakt ne, je to docela náročné, v zimě, přesně na čas, aby dítě bylo vzhůru, organizovat spánek, jídlo… 2× týdně mít mokré vlasy z bazénu, potápět se s brýlemi a plavací čepicí, finančně taky docela někdy…
Ale je to moc prima, oproti minulosti právě z hyg. důvodů zpřísnili pravidla a do bazénů berou děti od 6 měsíců. Dříve se mi zdá to ani nemělo moc efekt, moc se toho děti nenaučily, jen si zvykaly na vodu a ten ruch okolo, se staršími jsme plavali dříve, tak od 3 měsíců, ale bylo to zbytečně brzy… Za mě plavání doporučuji, ale jsou děti, co vodu nemusí a prořvou ty lekce… A užijí si to třeba až v roce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
7.8.12 11:10

Já nechodila s dětma nikdy, a v bazénu byly vždy jako doma. Ve školce se starší naučila plavat a ted mladší je taky ve vodě jak dělaná..skáče, potápí se, stříká, jezdí na skluzavce..Je to individuální, jsem pro, že to rozvíjí motoriku, ale nic převratného v tom nevidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
7.8.12 13:16

Neplavali jsme organizovaně nikdy, dítko vodu miluje, motoricky je napřed.
Nic zásadního od toho nečekej, jako výplň volného času proč ne když chceš.
Jinak si dovolím upozornit, že kamarádky dítě si z lekcí plavání dotáhlo molusca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
7.8.12 13:25

Ahojky, také se přidam. Malýmu je 15měs. a teď od září s plavánim začínáme. Chtěla jsem už dřív, ale starší syn nastoupil v lednu do školky a tak mi bylo jasný že budem stejně pořád marodit a tak by to nemělo cenu. Zajímalo by mě jestli vaše dítka nebyli nějak víc nemocné, když ty kurzi probíhají většinou v zimě? To je jediné z čeho mam trochu strach, marodění od ledna do května mě odrovnalo :mrgreen: Jinak už se moc těším jak se mu to bude líbit. Už teď je pěkná potápka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.8.12 13:36
@hanca12 píše:
Ahojky, také se přidam. Malýmu je 15měs. a teď od září s plavánim začínáme. Chtěla jsem už dřív, ale starší syn nastoupil v lednu do školky a tak mi bylo jasný že budem stejně pořád marodit a tak by to nemělo cenu. Zajímalo by mě jestli vaše dítka nebyli nějak víc nemocné, když ty kurzi probíhají většinou v zimě? To je jediné z čeho mam trochu strach, marodění od ledna do května mě odrovnalo :mrgreen: Jinak už se moc těším jak se mu to bude líbit. Už teď je pěkná potápka :lol:

Začali jsme plavat v zimě a syn nemocný nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
7.8.12 13:37

Můj syn taky nemocný nebyl a plavali jsme v zimě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
7.8.12 14:16

@BellinkaX nikdo taky neřekl, že bez plavání bude dítě motoricky pozadu. spíš že pokud dítě má ěnjakou motorickou odchylku, plavčo jí často vyřeší. a molusky si můžeš dotáhnout z jakéhokoli bazénu.
@hanca12 neprobíhají většinou v zimě, probíhají celý rok :)) taky jsme nijak nemocní nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
7.8.12 21:41

Andulka bude mít 8 měsíců, vodu miluje, koupe se ve velké vaničce a „plave“ se mnou ve vaně, ale do bazénu se s ní bojím právě kvůli bradavicím a moluskám. Synovec je chytil jako mimi v bazénu a pak to vypychování-to byl sadismus.Brrr Jakou s tím máte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
8.8.12 11:25

My jsme nic takového neměli, asi záleží, co je to za bazének. Chodíme do maličkého, je jen pro to dětské plavání, možná pro veřejnost k sauně :think: Když je dobrá hygiena a dezinfekce, tak by se to asi stávat nemělo… Do velkého běžného bazénu bych nešla, stejně bývá studený a bývá tam tak hrozně moc chloru u nás, že mě štípou oči ještě 3 dny. Takže když mi kamarádka říká, že dělá s malou to co já v kojeneckém plavání, ona na velkém veřejném bazéně, tak to beru s rezervou. Prostě s instruktorkou, ve společnosti stejných dětí, které dělají to samé, se prcci učí a odváží mnohem lépe, zdá se mi. Samozřejmě, časem, ve školce, škole, se plavat naučí všichni, ať chodí na batolecí plavání nebo ne, ale potápějí se prostě dříve. To jestli se dítě bojí vody, je hodně povahou. U moře jsme letos ale mohli pozorovat velké rozdíly u dětí, které plavou nebo jen s mámou, ty mívají rukávky, kruhy, nestrčí hlavu pod vodu. Naši si s hlavou pod vodou podávali kamínky, mušličky, nechal si dát plavecké brýle, nebál se celý ponořit, nikdy jsme nafukovací rukávky nebo kruhy neměli. Posíláme si děti mezi sebou pod vodou, není problém Spadla lžička do kafíčka pod vodu… Není to jen takové dovádění ve vodě, ty kurzy, hodně to člověku dá, děti se učí reagovat na náhodné pády do vody, plaveme někdy oblečení a v botách, kdyby něco…
Za mě to nejsou marně utracené peníze, dalo nám to hodně, i když je to pro mě jako matku, která to musí stihnout a naplánovat, docela náročné. Plaveme 2× týdně, kromě teď ltních prázdnin. Na jejich „Dovolenou s vodníčky“ ale už nejezdíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí