Miminko - moře vs. bazén. Co je extrém? Co je správně?

Lilibeth
6.7.12 06:09

Co je extrém? Co je správně?

Ahoj holky, prosím o váš názor a zkušenost.
Včera jsem četla děníček jedné maminky a ta psala, že byli se 4 měsíčním miminkem u moře a normálně se s ním v moři koupali, že moře bylo sice studené, ale že v pohodě.
Já mám 6 měsíční miminko a mám zábrany s ním jít do bazénu, který máme na zahradě (velký zastřešený na plavání), protože se do něj dává chemie a je tam jen 32°C. Raději napustím ven vaničku na koupání vlažnější vodou a nechám čachat tak.
Takže, co je správné? Kde je střed? A jak jste to dělaly vy? Předem moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
359
6.7.12 06:21

Na to že jede maminka s miminem k moři nevidím nic špatného. vždyt děti co se rodí u moře se taky jistě od malička čvachtají v moři.
ale do chlorovaného bazénu bych takhle malé mimčo nedala. to je lepší napustit malý bazének nebo vaničku a nechat vodu vyhřát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
6.7.12 06:29

Ja chodim normalne s malou do bazenu a nevadi ji to :nevim: ma pul roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
6.7.12 06:30

A slana voda je desinfekni a myslim ze i lepsi nez kohoutkova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.7.12 06:30

Souhlasim s predchozim prispevkem
z hlubokeho bazenu mimino stejne nic nema, vanicka je pro nej lepsi. chemie nezawbiji, ale kdyz se ji lze vyhnout, je lepe. more si ale mimco uzit muze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
6.7.12 06:43

Neřeš to, udělej to tak, jak cítíš, že je správně. To bude nakonec nejlepší. Já bych s prckem k moři nejela, přijde mi to zbytečně komplikované, se synem jsme chodili plavat na plavání kojenců samozřejmě do veřejného bazénu s chlorovanou vodou, ani mě to tenkrát nenapadlo, že by mu to mělo vadit. Nelam si s tím hlavu, udělej jak myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
6.7.12 06:48

No jednou jsem viděla v televizi pořad, kde mluvil lékař a říkal, že takhle malí prckové nemají vůbec do chlorovaného bazénu lézt, poněvadž se jim vyvíjejí plíce a vadí když dýchají ten chlor. z toho jsou pak prý alergie a hlavně astma u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
6.7.12 06:55

Já bych syna strčila hned do moře, kdyby jsme tam byli. A výčitky bych neměla. Ve vodě je mu dobře, a když by mu nic nebylo tak bych ho koupala dál. Je třeba zkusit všechno.

• Citovat
  • Upravit
11689
6.7.12 06:56

Zakladatelko, každý má jiný životní styl a pokud někdo chce jet se svým dítětem k moři, nevidím na tom nic špatného, rozhodně je lepší cachat dítě v moři než v chlorovanem bazenu.

My chodíme zase se 16měsíčním do rybníku a taky na nás někdo divně koukal, no kácet se z toho nebudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
6.7.12 07:04

My chodíme do rybníku s ročním synem a kácet se z to taky nebudu :lol: Dřív se takové věci neřešili a taky žijeme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
6.7.12 07:14

Chodíme s malou od půl roku plavat do bazénu a voda tam má 30°, takže 32° je v pohodě. Byli jsme už i na koupališti a chystáme se k moři. Ať každý jedná, jak uzná za vhodný ;)

• Citovat
  • Upravit
11689
6.7.12 07:16
@ajva píše:
My chodíme do rybníku s ročním synem a kácet se z to taky nebudu :lol: Dřív se takové věci neřešili a taky žijeme :palec:

s ročním jo i ty jedna nezodpovědná matko :lol: :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
6.7.12 08:24

Když nás pouštěli z porodnice, tak nám p. primář na konci povídá „a ženský, ať vás ani nenapadne jezdit s prckama na dovolenou k moři dokud jim není min. 1 rok. To dá zabrat i dospělýmu, natož dítěti. Hodně pak trpí průjmama z cesty, z horka z jiných hyg. podmínek.“ Takže asi tak. Já bych s takhle malým prckem k moři nejela, to bych ho radši vycachtala v tom bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.7.12 08:38

Malá se už minulý týden koupala v Orlický přehradě.. Nejdřív se cukala, tak jsem jí postupně namáčela a pak si tam spokojeně plula v kroužku.. Myslím, že je to studenější než moře.. Ale musím říct, že když pozoruju ostatní kočárky a oblečení dětí, tak má ta moje docela studenej odchov :mrgreen: K moři bych s ní nejela, je tam moc horko, moc změn (klimatizace, já sama zatím skoro každou dovolenou jako malá odnesla nemocí..) a hlavně z chaty jsme přinejhorším za hodinu doma, u moře musím čekat na odlet.. Je jí osm měsíců, za chvíli tam odjíždíme zase.. Jediný čeho se bojím jsou ty hnusný sinice, naštěstí to tam hlásej, když budou bude v bazénku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
6.7.12 09:01

Slaná voda je zdravá, na exémy to nejlepší…Do bazénu bych mimčo kvůli chemii nedávala, ale zase: plavání kojenců také probíhá v chlorovaných bazénech, takže bych to možná zkusila a sledovala pokožku miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí