Miminko - moře vs. bazén. Co je extrém? Co je správně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3361
6.7.12 09:01

Slaná voda je zdravá, na exémy to nejlepší…Do bazénu bych mimčo kvůli chemii nedávala, ale zase: plavání kojenců také probíhá v chlorovaných bazénech, takže bych to možná zkusila a sledovala pokožku miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.7.12 09:25

Do moře ano, do bazénu plného chemie ne, ale do dětského bazénu s čistou vodou ano. My byli s malým u moře, když mu bylo sedm měsíců, taky se koupal ve studeném moři, jedinou újmu, kterou měl, tak tři dny horečky z vedra, chytli jsme opravdu extrémní počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
6.7.12 09:26

Mořská voda je něco jinéhjo než chlorovaný bazén, do bazénu ne-e do moře klidně.. mi chodíme do bazénu ale s mořskou vodou a teplota vody je 35 stupňů takže pohoda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
6.7.12 09:33

Mám dva malé sourozence. S bráchou jsme byli na vandru na 7 dní na Šumavě, když mu bylo 6 měsíců, koupali jsme ho ve vodě z potoka, když potřeboval novou plenku (to myslím, že více poškodilo chudinku přírodu než jeho) a žije. Se ségrou jsme byli u moře, když jí bylo 6 měsíců a pak když ji byl rok v Turecku a dokonce si to užívala. Ani jednou žádné průjmy apod. Akorát bych asi s miminkem necestovala hodiny v autě, to se jim nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
6.7.12 09:36

Nedávno jsem viděla dokument, jak v Chorvatsku a Itálii jen pár set metrů od pláže jde do može potrubí se splaškama z hotelů a měst. Tak nevím, ona to ani ta sůl nezachrání a podle mě ta voda zas tak super čistá nebude.
Ale když po tom miminku nic není a maminka to riskne, proč né. Já bych do toho nešla.

• Citovat
  • Upravit
405
6.7.12 09:55

Minule jsme seděli s naším dětským doktorem na zahrádce a když jsme se dívali naproti na koupaliště, tak se ptal, jestli jsme s malým už byli - má osm měsíců - a netvářil se nijak, že by to mělo vadit, takže myslím, že proč ne;
mořská voda a vzduch je podle mě pro děti dobrá (jasněže tam nikdo mimino nenechá celý den), akorát mě odrazuje ta cesta autem, tak to letos asi ještě vzdáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.7.12 09:56

Tak zrovna moře mi přijde mnohem „zdravější“ jak bazén udržovaný chemií :nevim: Takže taky bych měla zábrany namočit mimino do „chemického“ bazénu, kdežto moře mi fakt neva, jen to vedro u něj :lol:
Někdo pere dítěti od narození v běžném prášku, ani nepřidá máchání navíc a asi to není extrém, spíš jsem extrém já, která pere pouze v eko prostředcích a má zábrany k oblečení byť jen cvrknout eko aviváž :nevim: Zkrátka chemii nemusím. Někomu nevadí. Nemyslím, že by něco z toho bylo správně nebo špatně, zkrátka je to rozdílný přístup k věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
6.7.12 09:59

@Lilibeth
já myslím, že co je správné si musí určit každý rodič sám :nevim:
Extrém je podle mě zbytečná úzkost a naopak nedbalost, ale vykoupat dítě v moři mi opravdu nedbalé nepřipadá :lol: ta chlorovaná voda je větší hnus :think: každopádně dle mě je moře prospěšně (alergie, ekzémy..), když člověk jede do sev. Itálie či Chorvatska, tak ty teploty oproti tomu, jak je momentálně tady nejsou rozdílné..my byli v půl roce malé a žádné drama se nekonalo, naopak ;)
Jinak teď v létě jezdíme na Slapy, akorát kontroluju stav vody 8)

• Citovat
  • Upravit
72725
6.7.12 10:31

Když bylo mladému pár měsíců, napustila jsem do minibazénku trochu vody (měli jsme vlastní studnu) a hotovo.. Od roka se koupal normálně na koupalištích, ve velkém bazénu na zahradě a pod. Já bych to tak nehrotila, dělej, co uznáš za vhodné. My se jako malinkatý od půl roka ráchaly v rybnících, řece, náhonu a v pohodě. Dneska se to moc řeší. Jo a u moře jsem s mladým ještě nebyla, to je fakt.. tam mě dovo neláká, radši jezdíme na přehradu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
6.7.12 10:35
@Lastkecka píše:
s ročním jo i ty jedna nezodpovědná matko :lol: :lol: :hug:

:lol: :lol: jojo a navrh si hraje nahatej na písku a sem tam dostane líznout zmrzku. Myslím, že každá mamča intuitivně cítí co je pro její dítko dobré a toho by se měla držet, takže pokud má někdo strach z chloru či moře atd,,, tak by tam dítko dávat neměl už jen proto, aby si to pak nevyčítal. Já osobně malého přehnaně chránit nechci, jen ať je z něj správnej skaut :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
6.7.12 11:25

@Pudloslava Tak zrovna to naše mimčo si daleko víc užije velký bazén než svůj malý. :nevim: Chemii nedáváme, udržujeme solí, teplota je většinou kolem 26°a je blaženej, někdy máme co dělat, abysme ho udrželi, jak řádí. V malým bazénku sedí a kouká, neví co. Je mu 9m.

Extrém je podle mě neprůtokovej rybník, kde očividně plave něco blíže neurčeného a v tom půlroční dítě. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
e.nova@seznam.cz
14.5.13 11:42
@ivodička píše:
Slaná voda je zdravá, na exémy to nejlepší…Do bazénu bych mimčo kvůli chemii nedávala, ale zase: plavání kojenců také probíhá v chlorovaných bazénech, takže bych to možná zkusila a sledovala pokožku miminka.

http://is.muni.cz/…Kudrnova. txt

Dle rozhovorů s doktorkou Ludmillou Rosengrenovou vyplývá, že děti do dvou let nejsou po případném polknutí vody schopné dostatečně regulovat rovnováhu soli v těle z důvodu nedostatečně vyvinutých ledvin. Proto dětem do dvou let pobyt ve slané vodě nedoporučuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí

Dětský plováček