Miminko - moře vs. bazén. Co je extrém? Co je správně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Slaná voda je zdravá, na exémy to nejlepší…Do bazénu bych mimčo kvůli chemii nedávala, ale zase: plavání kojenců také probíhá v chlorovaných bazénech, takže bych to možná zkusila a sledovala pokožku miminka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do moře ano, do bazénu plného chemie ne, ale do dětského bazénu s čistou vodou ano. My byli s malým u moře, když mu bylo sedm měsíců, taky se koupal ve studeném moři, jedinou újmu, kterou měl, tak tři dny horečky z vedra, chytli jsme opravdu extrémní počasí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mořská voda je něco jinéhjo než chlorovaný bazén, do bazénu ne-e do moře klidně.. mi chodíme do bazénu ale s mořskou vodou a teplota vody je 35 stupňů takže pohoda..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám dva malé sourozence. S bráchou jsme byli na vandru na 7 dní na Šumavě, když mu bylo 6 měsíců, koupali jsme ho ve vodě z potoka, když potřeboval novou plenku (to myslím, že více poškodilo chudinku přírodu než jeho) a žije. Se ségrou jsme byli u moře, když jí bylo 6 měsíců a pak když ji byl rok v Turecku a dokonce si to užívala. Ani jednou žádné průjmy apod. Akorát bych asi s miminkem necestovala hodiny v autě, to se jim nelíbí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedávno jsem viděla dokument, jak v Chorvatsku a Itálii jen pár set metrů od pláže jde do može potrubí se splaškama z hotelů a měst. Tak nevím, ona to ani ta sůl nezachrání a podle mě ta voda zas tak super čistá nebude.
Ale když po tom miminku nic není a maminka to riskne, proč né. Já bych do toho nešla.
- Citovat
- Upravit
Minule jsme seděli s naším dětským doktorem na zahrádce a když jsme se dívali naproti na koupaliště, tak se ptal, jestli jsme s malým už byli - má osm měsíců - a netvářil se nijak, že by to mělo vadit, takže myslím, že proč ne;
mořská voda a vzduch je podle mě pro děti dobrá (jasněže tam nikdo mimino nenechá celý den), akorát mě odrazuje ta cesta autem, tak to letos asi ještě vzdáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna moře mi přijde mnohem „zdravější“ jak bazén udržovaný chemií
Takže taky bych měla zábrany namočit mimino do „chemického“ bazénu, kdežto moře mi fakt neva, jen to vedro u něj ![]()
Někdo pere dítěti od narození v běžném prášku, ani nepřidá máchání navíc a asi to není extrém, spíš jsem extrém já, která pere pouze v eko prostředcích a má zábrany k oblečení byť jen cvrknout eko aviváž
Zkrátka chemii nemusím. Někomu nevadí. Nemyslím, že by něco z toho bylo správně nebo špatně, zkrátka je to rozdílný přístup k věci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilibeth
já myslím, že co je správné si musí určit každý rodič sám ![]()
Extrém je podle mě zbytečná úzkost a naopak nedbalost, ale vykoupat dítě v moři mi opravdu nedbalé nepřipadá
ta chlorovaná voda je větší hnus
každopádně dle mě je moře prospěšně (alergie, ekzémy..), když člověk jede do sev. Itálie či Chorvatska, tak ty teploty oproti tomu, jak je momentálně tady nejsou rozdílné..my byli v půl roce malé a žádné drama se nekonalo, naopak ![]()
Jinak teď v létě jezdíme na Slapy, akorát kontroluju stav vody ![]()
- Citovat
- Upravit
Když bylo mladému pár měsíců, napustila jsem do minibazénku trochu vody (měli jsme vlastní studnu) a hotovo.. Od roka se koupal normálně na koupalištích, ve velkém bazénu na zahradě a pod. Já bych to tak nehrotila, dělej, co uznáš za vhodné. My se jako malinkatý od půl roka ráchaly v rybnících, řece, náhonu a v pohodě. Dneska se to moc řeší. Jo a u moře jsem s mladým ještě nebyla, to je fakt.. tam mě dovo neláká, radši jezdíme na přehradu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lastkecka píše:
s ročním jo i ty jedna nezodpovědná matko![]()
![]()
jojo a navrh si hraje nahatej na písku a sem tam dostane líznout zmrzku. Myslím, že každá mamča intuitivně cítí co je pro její dítko dobré a toho by se měla držet, takže pokud má někdo strach z chloru či moře atd,,, tak by tam dítko dávat neměl už jen proto, aby si to pak nevyčítal. Já osobně malého přehnaně chránit nechci, jen ať je z něj správnej skaut ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Tak zrovna to naše mimčo si daleko víc užije velký bazén než svůj malý.
Chemii nedáváme, udržujeme solí, teplota je většinou kolem 26°a je blaženej, někdy máme co dělat, abysme ho udrželi, jak řádí. V malým bazénku sedí a kouká, neví co. Je mu 9m.
Extrém je podle mě neprůtokovej rybník, kde očividně plave něco blíže neurčeného a v tom půlroční dítě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivodička píše:
Slaná voda je zdravá, na exémy to nejlepší…Do bazénu bych mimčo kvůli chemii nedávala, ale zase: plavání kojenců také probíhá v chlorovaných bazénech, takže bych to možná zkusila a sledovala pokožku miminka.
http://is.muni.cz/…Kudrnova. txt
Dle rozhovorů s doktorkou Ludmillou Rosengrenovou vyplývá, že děti do dvou let nejsou po případném polknutí vody schopné dostatečně regulovat rovnováhu soli v těle z důvodu nedostatečně vyvinutých ledvin. Proto dětem do dvou let pobyt ve slané vodě nedoporučuje.
- Citovat
- Upravit