Doporučíte druh ochrany?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2481
30.1.15 10:00

Doporučíte druh ochrany ??

Ahoj všem, potřebuji poradit. 16 let poctivě „papám“ antikoncepci. Mám jedno dítě a druhé si nemůžeme dovolit a já se přiznám, že už nechci do sebe ládovat hormony :poblion:
Jde o to, že se na druhou stranu bojím otěhotnění :pocitac: :zed:. Před otěhotněním my bylo diagnostikováno PCO, ale mudr. říkala, že se to již nemusí vrátit. Před tím jsem neměla MS třeba 1/2 roku. Upřímně, nevím, co mám zvolit. Nitroděložního tělíska se bojím, trpím na mykózy, mám ji chronickou, jak vím od mudry :pocitac: :zed: :zed:
Jak se chránit, kondom zavrhuji, nelíbí se ani mne, ani manželovi… Přerušovanému sexu nevěřím :mrgreen:
Máte nějaké tipy??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.1.15 10:03

A co nuvaring? já řešila po porodu něco podobného, plus mě nebavilo myslet na prášky a zatím spokojenost.

• Citovat
  • Upravit
3406
30.1.15 10:03

Taky o tom přemejšlim, co po porodu, dítě v nejbližších 10 letech určitě nechci, a kdoví jestli vůbec :think: přemejšlim nad tou tyčinkou pod kůži, tak popřípadě kdyby tu měl někdo zkušenosti s tim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
30.1.15 10:05

Pharmatex?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
30.1.15 10:08

Tak to je těžké…když ani tělíska ne…ani nehormonalni? asi bys měla kombinovat víc metod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
30.1.15 10:13

Já neříkám, že tělísko ne, ale bojím se vyššího počtu mykóz, už takhle jich mám hodně :pocitac:, ale to nevím jaké… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
30.1.15 10:15

Telisko je v deloze, nemelo by mit na mykozu vliv, navic ta s drahym kovem jsou antibakterialni.. ja mam ted mirenu, od pondeli a zadny problem, zatim :)) klep klep

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
30.1.15 10:16

Nuvaring - cena 4000 Kč za rok? Trochu dražší sranda musím říct… :pocitac: A máte někdo zkušenost s Pharmatexem? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
30.1.15 10:39

Pharmatex jsme používali před dětmi, asi rok a spokojenost. Ale plánovali jsme za ten rok začít na miminku pracovat, tak by tolik nevadilo, kdyby bylo dřív. Pokud opravdu nechceš další dítě, minimálně bych ten Pharmatex kombinovala s přerušovanou souloží, to si myslím, že už je dost spolehlivé. Nebo bych třeba sledovala plodné a neplodné dny a s Pharmatexem dovnitř bych si troufla v neplodných dnech a v plodých třeba ještě s kondomem apod. Pokud rozhodně nechceš otěhotnět, je Pharmatex super na kombinování s něčím jiným a výrazně se tím zvýší spolehlivost obou metod. Jen pozor, před a 2 hod po použití Pharmatexu a partner před se nesmí použít k mytí mýdlo, můžeš se jen opláchnout vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
30.1.15 10:57

@Merunka02 tak na pharmatex a ktomu přerušovanou bych se vůbec nespoléhala. Plodné a neplodné dny nemusí vždy vyjít a ten pharmatex..taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
30.1.15 11:10

Tak musím zkusit tělísko a je tam pravděpodobnost, že ho budu muset třeba časem vyndat :pocitac: No, moc „chytřejší“ nejsem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
30.1.15 11:11

Tož na plodné a neplodné dny bych nespoléhala obzvlášť při nepravidelné menstruaci. Mým neplodným dnům je už 37 let.

• Citovat
  • Upravit
2481
30.1.15 11:13

@bamba právě, můj problém bude nejspíš spočívat v nepravidelném cyklu a to bych se utestovala k smrti, jestli jsem nebo nejsem těhotná :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
30.1.15 11:13

Pokud ještě nechceš druhé dítě tak bych se na přerušovanou a pharmatex nespoléhala. Spíše bych volila to tělísko. :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
30.1.15 11:21

@lucije28
Ani to tělísko nevidím ve tvém případě zrovna ideální… :think: Nevěřím, že ti ho lékař doporučí.

Jako upřímně, nejlepší, nejjistější a nejzdravější by bylo zvyknout si na ty kondomy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí