Nitroděložní tělísko pro nerodičky

214
25.1.15 22:26

Nitroděložní tělísko pro nerodičky

Ahoj,
ráda bych se zeptala jaké máte zkušenosti s tělískami? Brala jsem dlouho HA ale chci do sebe přestat cpát hormony… na tělísko jsem se kdysi ptala své gynekoložky, tvrdila, že nejsou vhodné pro ženy co nerodili. Údajně jsou velká rizika zánětů… Jaké máte zkušenosti vy? Také bych ráda věděla jaká je orientační cena… děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
129
25.1.15 22:32

Ahoj, já ho už mám dva roky.. nehormonální.. a dobrý. Chvíli trvalo, než si to sedlo, měla jsem silnější menses, ale jako obrovskou výhodu považuju to, že mám pořád chuť na sex. Když jsem měla prášky, tak mě dost tlumily, ale to jsem si uvědomila, až když jsem je přestala brát:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
25.1.15 22:37

JO a platila jsem nějakých 750kč na 5 let:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
25.1.15 23:12
@Julipek píše:
Ahoj,
ráda bych se zeptala jaké máte zkušenosti s tělískami? Brala jsem dlouho HA ale chci do sebe přestat cpát hormony… na tělísko jsem se kdysi ptala své gynekoložky, tvrdila, že nejsou vhodné pro ženy co nerodili. Údajně jsou velká rizika zánětů… Jaké máte zkušenosti vy? Také bych ráda věděla jaká je orientační cena… děkuji moc :)

Ahojky já jsem si před 3 lety nechala dat novinku Gynefix a párada. Dělají se 2 velikosti klasik a mini. Vydrží 5 let a stojí 3500, po vyjmutí jsem neměla absolutní problém otěhotnět. Povedlo se nam to hned na poprvé. Určitě uvažuji, že se k němu vrátím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.15 06:41
@Trinity11 píše:
JO a platila jsem nějakých 750kč na 5 let:)

A jde vyndat i dříve? O tělísku také uvažuji, ale nerada bych se tím uzavřela možnosti mít dítě dříve, než za 5 let.

• Citovat
  • Upravit
7182
26.1.15 07:01

Tělísko jde samozrejmě vyjmout kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.8.18 10:17

tělísko pro nerodičku

Ahoj holky, oživuji diskuzi.
Asi začnu od začátku, protože než jsem si tělísko nechala zavést, hledala jsem všude podrobný popis a nenašla jsem ho.
Takže: :D
Asi 8 let jsem brala HA. No a po přibráni 20kg a věčně špatné nálady a hlavně po absolutní nechuti k sexu jsem se rozhodla, že tohle svinstvo už rozhodně brát nebudu. Po vysazení HA jsem rok neměla menstruaci a tak jsem se otěhotnění nebála. No teď už se moje tělo občas rozhodne, že by menstruovat mohlo a jelikož nepoužíváme ochranu, tak jsem pořád lítala s testem, jestli nejsem těhotná :D :D Tak jsem se rozhodla pro nehormonální tělísko mini.
Na zavedení jsem šla 4 den menstruace. Doktorka mi vše vysvětlila a poučila mě o možnosti zánětu. Zavedení nebylo tak hrozné. Rozhodně se není čeho bát. Postup mi doktorka říkala, ptala se mě jestli je vše v pořádku a jestli zvládám. Nejdřív mi očistila čípek desinfekcí, potom změřila jestli tělísko může zavést. Jediné co bolelo bylo roztažení čípku (bolest jak při silných menstruačních křečích), pak už jsem zavedení vůbec necítila. Následoval ultrazvuk a bylo to :) 3 týdny se nesmím koupat, 2 týdny nesexovat a měsíc nesmím používat tampony. 3 dny po zavedení jsem ještě menstruovala a pak 3 dny špinila. Bolesti 3 dny silné a teď týden po zavedení mám bolesti při jakékoliv námaze (převlékání postele, věšení záclony, rychlá chůze do schodů, nošení nákupu), takže si připadám jak neschopná :D :D .. No další zkušenosti zatím nemám, takže se ozvu zase později :) Za mě se určitě není čeho bát :* :* :*
Mějte se krásně a užívejte léta :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.18 10:23
@Sunn11 píše:
Ahoj holky, oživuji diskuzi.
Asi začnu od začátku, protože než jsem si tělísko nechala zavést, hledala jsem všude podrobný popis a nenašla jsem ho.
Takže: :D
Asi 8 let jsem brala HA. No a po přibráni 20kg a věčně špatné nálady a hlavně po absolutní nechuti k sexu jsem se rozhodla, že tohle svinstvo už rozhodně brát nebudu. Po vysazení HA jsem rok neměla menstruaci a tak jsem se otěhotnění nebála. No teď už se moje tělo občas rozhodne, že by menstruovat mohlo a jelikož nepoužíváme ochranu, tak jsem pořád lítala s testem, jestli nejsem těhotná :D :D Tak jsem se rozhodla pro nehormonální tělísko mini.
Na zavedení jsem šla 4 den menstruace. Doktorka mi vše vysvětlila a poučila mě o možnosti zánětu. Zavedení nebylo tak hrozné. Rozhodně se není čeho bát. Postup mi doktorka říkala, ptala se mě jestli je vše v pořádku a jestli zvládám. Nejdřív mi očistila čípek desinfekcí, potom změřila jestli tělísko může zavést. Jediné co bolelo bylo roztažení čípku (bolest jak při silných menstruačních křečích), pak už jsem zavedení vůbec necítila. Následoval ultrazvuk a bylo to :) 3 týdny se nesmím koupat, 2 týdny nesexovat a měsíc nesmím používat tampony. 3 dny po zavedení jsem ještě menstruovala a pak 3 dny špinila. Bolesti 3 dny silné a teď týden po zavedení mám bolesti při jakékoliv námaze (převlékání postele, věšení záclony, rychlá chůze do schodů, nošení nákupu), takže si připadám jak neschopná :D :D .. No další zkušenosti zatím nemám, takže se ozvu zase později :) Za mě se určitě není čeho bát :* :* :*
Mějte se krásně a užívejte léta :mavam: :mavam:

Bych si to asi hodila, kdybych se v tomhle počasí nemohla koupat, plus ty bolesti při námaze… :D Tak snad se ti to brzo srovná, já nad tělískem uvažovala taky, ale odradily mě špatné recenze a to, že jsem našla HA, která mi dokonale padne bez nežádoucích účinků. Ale kdybych se zase zamýšlela nad tělískem, jaké máš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.8.18 10:49

@Alice001
Eurogine. No je to s tím koupáním blbý. Jenže mi o řekla až po zavedení :?
Já už se k HA nikdy nevrátím. A ty bolesti snad přejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
10.8.18 10:54

@Sunn11 Ano, bolesti přejdou, já se i cítila nafouknutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
10.8.18 12:23

@Sunn11
Bolesti přejdou, já je cítila asi dva tejdny a teď při druhé MS zas, ale tentokrát už to bolelo jen asi 4 dny, takže ok.
Mám teď tělísko měsíc (kuličku) a rozhodně nelituju. Po zavedení jsem lehce špinila asi 10 dní, ale nebylo to ani na intimku a o koupání mi třeba moje doktorka neříkala nic, takže hned jak jsem byla „čistá“, šup do vody i do postele. :lol: :lol: A jak se říká, že je ta MS horší, než obvykle, tak jako ano první dny krvácím víc (kalíšek měním po 3 hodinách a ne po 5 jako před tělískem), ale celkově i se špiněním to mám 7 dní a před tím to bylo většinou 6, takže tohle jako překážku u tělíska nevidím. Já jsem zatím spokojená jak želva. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.8.18 15:22

@sisifa super, diky za uklidneni????.. No ona mi to dr prave rikala v souvislosti s tim zanetem. Ze bude lepsi to nepodcenit. Ale jsem ted na dovolene a uvidime co a jak????????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
10.8.18 18:13
@Sunn11 píše:
@sisifa super, diky za uklidneni????.. No ona mi to dr prave rikala v souvislosti s tim zanetem. Ze bude lepsi to nepodcenit. Ale jsem ted na dovolene a uvidime co a jak????????????

Určitě to bude ok. ;)
Spíš mi přijde vtipné, jak si každý doktor říká o tělísku pro nerodičky něco jiného… :roll: Tobě dala doktorka to klasické téčkové, na netu se nerodičkám doporučuje nejvíc Gynefix a třeba já, když jsem s tím za doktorkou přišla, tak mi nahlásila, že jako nerodička můžu mít jen tu nitroděložní kuličku nebo pak dva druhy hormonálních. A když jsem se jí ptala na ta klasická třeba se zlatem nebo stříbrem, tak hned, že ty jsou až po porodu… Takže si fakt každej tvrdí asi to, co mu nejvíc vynáší… :roll: :roll: Já teda měla štěstí, že jsem tu kuličku už měla tak nějak v hlavě, že půjdu asi do ní, ale i tak… co si o tom máme myslet, když každej doktor říká něco jinýho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.8.18 18:29

@sisifa ano, je to vážně zajímavé :lol: mě zase řekla že Ginefix nedoporučuje, že často vypadává :D ale podle mě je to úplně jedno, pokud to tvoje tělo nechce přijmout, tak ti nepomůže nic :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.9.18 13:10

@sisifa Zdravím, chystám se na zavedení nitroděložní kuličky příští měsíc a z bolesti mám docela strach :zed: . Nedokážu si vůbec představit jak moc/málo to bude bolet. Bolelo tě to hodně? A k čemu bys tu bolest třeba přirovnala.. Děkuji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí