Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebuji novou pánev, ale nevím jakou..hliníkovou, titanovou, teflonovou, keramickou…nevyznám se v tom. Potřebovala bych s co nejméně použití tuku a zároveň co nejzdravější, neškodný povrch pánve. Doporučíte? Díky.
Titanovou Tefal. Už mi kuchyní prošlo hodně pánví, tuhle mám asi 3 roky a je pořád jako nová. Ty před tím vždy po roce, max. dvou dosloužily.
Také souhlasím s titanovou Tefalkou. Na nic lepšího za rozumne peníze jsem ještě nenarazila. ![]()
Mám kamennou od Tescomy a je super hlavně na maso. Ale dělám v ní i palačinky, zeleninu a všechno… Má drsný povrch, takže se na ni nic nechytá, ani když nedáš žádný tuk.
Mám teflonovou od tefalu, mam ji snad uz 6let a je stále plně funkční.
Také se přimlouvám za teflonový Tefal. Konkrétně mám wok a je to ten nejlepší pánvos ve vesmíru.
@Domino111 Co v té pánvi míníš připravovat? Jak píše @Emimin7 teflonová je OK…
Vzhledem k tomu že mi pod rukama prošly už tisíce pánviček (pracuji v hotelnictví) tak jednoznačně doporučuji do pánvičky zainvestovat. Nejvíc vydrží titanová a teflonovým povrchem. Tefal není špatná značka, pro domácí použitá určitě dostačují, ale jsou náchylné k poškrabání a rády se křiví.
Keramický povrch nedoporučuji, prd to vydrží a i v domácím prostředí je za chvíli po nich.
Měděné nádobí vydrží věky, ale je potřeba používat tuk aby se nelepily.
Kameninové pánve s nepřilnavým povrchem jsou také dobrá volba, ale čistě na smažení se moc nehodí, je to spíš na restování a následné pečení v troubě.
Doporučuji tedy titan a nepřilnavou úpravou, ale při kupi je dobré heldět jestli je povrch odolný i při použití kovového náčiní, pokud ano znamená to že povrchová vrstva opravdu kvalitní nepoškrabe se. Cenově je to od 4000Kč, levnější zboží pod názvem „titanová pánev“ se nevyplatí kupovat protože je to šunt.
Podle mě je lepší koupit pánvičku za 4000 a bude sloužit deset let velmi dobře než kupovat každý rok za 1000kč novou.
Do keramiky bych nešla, hliníkové od tefalu se mi dost zkroutily. Mám několik let z lidlu a jsme spokojená. Sice jsou těžší, ale dobře se na nich smaží!-)
@smudlinky píše:
Do keramiky bych nešla, hliníkové od tefalu se mi dost zkroutily. Mám několik let z lidlu a jsme spokojená. Sice jsou těžší, ale dobře se na nich smaží!-)
Čím těžší pánvička tím lepší, dýl vydrží, nekroutí se. V domácím prostředí ty těžké pánve až tak nezatíží, ale v hotelové kuchyni to je někdy drsný hlavně pro ženský co to musí nosit a držet několik minut ve vzduchu nad talířem než se nandá jídlo a to asi stokrát za den
.
Děkuji všem za zkušenosti. Já se chystám koupit pánev v Lidlu, mají tam právě možnosti jaké jsem uvedla. Bohužel si nemůžu dovolit kupovat drahou pánev, v tom Lidlu to cenově jde. Takže asi tu keramickou, dle reakcí.