Placení komunálního odpadu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
32
20.10.17 07:38

Placení komunálního odpadu

Zdravíčko, chtěla bych se optat na otázku ohledně placení komunálního odpadu. S přítelem spolu bydlíme už rok. Nedávno jsem začala přemýšlet o tom, zda někde komunální odpad platí. Jenže jeho odpověď byla, že nikde nemá trvalé bydliště a ani přechodné. Ale já se stále obávám, že i tak by měl někde něco platit. Nikdy jsem takovou otázku neřešila, a tak proto žádám Vás o pomoc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
20.10.17 07:39

V občance musí mít nějaké pobyt ne? Na uřádě například?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
20.10.17 07:39

Musi mit trvale bydliste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
20.10.17 07:43

Nicmene neni to tak, ze kazdy musi mit „svou slozenku“ na komunalni odpad. Jako ze je na odpad nekde hlaseny. Kazda obec to ma jinak. Nekde se opravdu musis peihlasit do bytu a plati se podle osob - ale i tak to muze byt v najmu nemusi to byt na trvalem bydlisti.

Ale nekde je to tak, ze se plati za popelnici a kolikrat tydne ti ji odvezou. Takze kdyz jdi sama, reknes ze chces jen v pondeli a kdyz je vas pet tak kazdy den (prehanim). A podle toho platis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.10.17 07:46

Někde trvalé bydliště mít musí..i kdyby na úřadě - jako bezdáci..
i tak by platit měl..samo ti co neplatí i když mají bydliště na úřadu, tak i na ně se vztahují pak exekuce..

• Citovat
  • Upravit
76039
20.10.17 07:46

@Froodepo každý musí mít trvalé bydliště, bezdomovci mají trvalé bydliště na adrese městského (obecního) úřadu a jsou povinni též tomuto městu - obci platit za odpad,
ať si toto přítel zjistí, zajde na úřad, kde je hlášený (to je kde má trvalé bydliště) a snaží se za odpad doplatit, nebo jestli nemá finance, tak si zařídit splátkový kalendář
u nás neplatičům zvyšují platby o 100 %, a když delší dobu neplatí, tak nastoupí exekutor, takže je dobré, mít toto v pořádku
též kdyby pak něco od města-obce chtěl - např. městský byt, pronájem podnikatelských prostor atd. - tak neplatič nemá šanci
musí dokládat bezdlužnost
a tak všeobecně dala bych si pozor na takovýto typ partnera, jestli je takhle nezodpovědný i v jiných oblastech života, nebo toto je ojedinělý případ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.10.17 07:47

Jinak platí se tam kde má člověk napsané trvalé bydliště..takže pokud třeba má někdo trvalák v Praze, ale bydlí někde v podnájmu v Brně, tak musí platit v té Praze..

• Citovat
  • Upravit
3348
20.10.17 07:59

@smurfka nemusi to tak byt. Zalezi na vyhlasce obce. Nekde platis trvale bydliste nekde platis " kdyz vytvaris odpad".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.10.17 08:00

@Alyss1 a jak ta obec ví že vytvářím odpad, když tam nikde oficiálně nefiguruju..smlouvu mám jen s nájemcem ( což nemusí být město )..

• Citovat
  • Upravit
3348
20.10.17 08:02

@smurfka proste se prihlasis ze tam bydlis a doprovolne platis. :):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
20.10.17 08:06

@smurfka V nájemní smlouvě je i poplatek za odpad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
20.10.17 08:11

@smurfka já třeba platím 2×, jednou na trv. bydlisti a podruhé v obci, kde vlastníme barak. Nikdo zde sice nemá trv. bydliště, ale obec má vyhlášku, ze se platí jeden poplatek na ČP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.10.17 08:12

@Tableta tak asi jak v které ne? to záleží na tom nájemci jakou smlouvu si napíše..co kdo bude platit, opravy v bytě, poplatky ( elektřina, plyn atd ) vím že někteří to mají že platí nájem plus určitou výši poplatků a např elektřina i plyn je na majitele stále a ten jim pak vydává vyúčtování, a někteří majitelé plyn a elektřinu přepisují na podnájemníky aby platili sami..tzn i odpady může platit majitel bytu nebo tam napíše že to je záležitost podnájemníků..než jsme si koupili vlastní byt tak jsme měli asi 4 různé pronájmy a vždy byla smlouva jiná.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
20.10.17 08:13
@masa.dis píše:
@smurfka já třeba platím 2×, jednou na trv. bydlisti a podruhé v obci, kde vlastníme barak. Nikdo zde sice nemá trv. bydliště, ale obec má vyhlášku, ze se platí jeden poplatek na ČP…

vlastník ano..já mluvím o podnájenících..( kteří nejsou vlastníci a kromě smlouvy s majitelem nikde nefigurují, že by v městě bydleli )..

• Citovat
  • Upravit
2998
20.10.17 08:14

V nájmu může být i poplatek za vyvážení odpadu. To ale nic nemění na povinnosti hradit i poplatky za komunální odpad stanovené vyhláškou v místě trvalého pobytu. Komu se to nelíbí, má/měl možnost si trvalý pobyt nahlásit do místa skutečného bydliště/nájmu.
Trvalý pobyt tvůj partner určitě má, jen o tom neví. Maximálně mu ho na posledním bydlišti majitel nemovitosti odhlásil, tím pádem je hlášen k pobytu jako bezdomovec na spádovém obecním/městském úřadě.

Příspěvek upraven 20.10.17 v 08:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný